Topptipset 16/6 – spelförslag, analyser & spelförslag

Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Håll i hatten för nu vimlar det av spännande drabbningar dagligen. Bundesliga, La Liga och inte minst Superettan är en härlig kombo på tisdagens Topptips. I den sistnämnda ska vi stifta bekantskap med inte mindre än tio lag. Pallar favoriterna trycket?

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

1. Freiburg – Hertha Berlin 2

Tre omgångar återstår i Bundesliga och de två lag som ställs mot varandra på Schwarzwald-Stadion har inte nämnvärt mycket att spela för. Freiburg har förvisso inte gett upp Europadrömmen, men med fyra poäng upp till sexan Wolfsburg bör det bli för tufft. Just Wolfsburg spelade värdarna 2-2 mot i veckan efter en stark upphämtning. Här blir de dock väl betrodda när ett på pappret något starkare Hertha kommer på besök. Det blev förvisso platt fall för de blåvita i veckan men det berodde uteslutande på Boyatas röda kort. Han saknas här vilket är ett avbräck men kan gästerna hålla samtliga elva lirare på banan ska de gälla som knappa favoriter i södra Tyskland. Den understreckade tvåan synas först och främst.

2. Villarreal – Mallorca 1

Viktiga poäng står på spel på Estadio de la Cerámica där Villarreal har en Europaplats i sikte medan Mallorca kämpar febrilt för att ta sig upp på rätt sida nedflyttningsstrecket. Nykomlingarna från den populära svenskdestinationen stod spelmässigt upp väl mot Barcelona men föll däremot med klara 0-4. Bortaspelet har varit en stor akilleshäl men dödläget på tolv matcher utan seger bröts omgången före Corona när Eibar slogs tillbaka. Tuffare emot nu men samtidigt är Villarreal inget lag att hålla i handen. Högstanivån är hög hos “Den gula ubåten” men även bottennappen lite för många. Med det sagt bör nog den hårt betrodda ettan garderas.

3. Getafe – Espanyol 1

Getafe fick ingen trevlig omstart när en 1-0-ledning förbyttes till en 1-2-förlust i den andra halvleken mot Granada. Då saknades tunga trion Arambarri, Mata och Maksimovic som samtliga återkommer här. Det lär ge en boost till Madrid-klubben som krigar för att ta sig till Champions League. På minussidan finns avstängda Etxeita. Espanyol går en helt annan kamp i La Ligas nedre regioner. Katalanerna är faktiskt jumbo men har börjat röra på sig sedan Abelardo tog över strax före årsskiftet. Med tre pinnar upp till säker mark har “Undulaterna” vittring. På Coliseum Alfonso Pérez får de likväl slå ur underläge och ettan får anses klart mest trolig.

4. AFC Eskilstuna – Västerås X

Klassiska Västerås klarade kontraktet med marginal som nykomlingar i fjol. Nu går de in i den så kallade tuffa andrasäsongen men det skulle förvåna om Lindelöfs moderklubb tillhör de nedre regionerna. Vassa namn som Tronet och Safari finns kvar samtidigt som Awad är ett klassförvärv. AFC Eskilstuna har däremot tappat massvis med kraft i och med degraderingen från Allsvenskan. Hemma på konstgräset är ändå de orangeklädda svåra att bryta ner med sin solida defensiv. Med profilstarka Özcan Melkemichel på tränarbänken kan vi också räkna med ett AFC som kommer kriga hårt. Luktar målsnålt kryss lång väg här. Täck upp med övriga tecken om stålarna räcker till.

5. Halmstad – Trelleborg 2

Magnus Haglund basar över Superettans bästa trupp, något annat går inte att säga. Det kryllar av spelare med allsvensk rutin hos Halmstad som dessutom har seriens kanske största talang i Wiedesheim-Paul. I denna premiär har dock hallänningarna allt att förlora mot ett Trelleborg som mycket väl kan bli en obehaglig motståndare för flera lag under säsongen. Skåningarna har stärkt truppen med etablerade namn som Liverstam och Söderqvist samtidigt som Kristian Haynes är ett spännande val på tränarbänken. Pass upp HBK, för någon klar hemmaseger är det inte tal om här. Alla tecken smakar bäst i den somriga staden på västkusten.

6. GIF Sundsvall – Umeå FC 1

Norrlandsderby väntar på NP3 Arena, den första tävlingsmatchen mellan dessa kombattanter sedan 2006. Umeå har varit nere och vänt och lär få en tuff säsong som nykomlingar i Superettan. Fjolårssäsongens bästa målskyttar, Boye samt Kroon, har båda lämnat för Örebro och Halmstad och nu sätts istället förhoppningar till flyttfågeln Bajram Ajeti som hämtats in från den turkiska andraligan samt återvändande Bbakka Alexis. Sundsvall besitter högre klass men föreningen mår inte bra efter ekonomiska problem och en stor spelarflykt. Förlora bör Giffarna dock inte göra mot ett på pappret betydligt sämre Umeå. 1X spelas.

7. Akropolis – Dalkurd 1

Det var ömsom vin ömsom vatten för Dalkurd förra säsongen och så såg det även ut i vårens gruppspel i Svenska Cupen. Truppen ser på pappret något svagare ut än under förra säsongen efter att Awad och Moenza bland annat tappats. I nigerianen John Junior Igbarumah har däremot en klassanfallare plockats in. Här ställs de grönklädda mot ett Akropolis som imponerade stort i Division 1 Norra 2019. Stockholmarna förlorade då en ynka match och de offensiva kuggarna Victor Söderström samt Adhavan Rajamohan öste in mål. Ettan lockar mest men backas snabbt upp av tvåan. Det kan mycket väl bli platt fall för “Grekerna”. 

8. GAIS – Jönköpings Södra 2

Tillsammans med Halmstad är Jönköpings Södra topptippade i Superettan denna säsong. Det är lätt att förstå för smålänningarnas trupp ser riktigt bra ut. Flera spelare som levererat kontinuerligt på denna nivå finns kvar samtidigt som Edin Hamidovic har behållits. 26-åringen, tidigare i GAIS, stod för 15 mål i fjol och tillhör seriens allra bästa anfallare. Värdarna från Göteborg klarade kontraktet med nöd och näppe i fjol, och i ärlighetens namn ser det inte jättebra ut för “Makrillarna”. Mycket bygger på att återvändande Mervan Celik ska leverera. 2019 var nämligen anfallsspelet undermåligt med 23 mål på 30 matcher. Ett stabilt J-Södra bör bli för tuffa för de grönsvarta. Tvåa!

Till Topptipset

Bästa spiken! – Jönköpings Södra

Edin Hamidovic visar troligen att släkten är värst när han sänker sitt gamla GAIS. J-Södra ska kunna bärga en trepoängare mot ett halvdana makrillar i Göteborg.

Kupongens luring! – Trelleborg

Det finns gott om spets i Kristian Haynes trupp, något som mycket väl kan räcka till att chocka förhandsfavoriterna i premiären. Halmstad stod för flera platta fall förra säsongen och är inte helt att lita på. Jobba TFF!

Speltips & spelförslag – 32 rader

 1. Freiburg – Hertha Berlin 12
 2. Villarreal – Mallorca 1x
 3. Getafe – Espanyol 1
 4. AFC Eskils. – Västerås x
 5. Halmstad – Trelleborg 12
 6. GIF Sundsvall – Umeå 1x
 7. Akropolis – Dalkurd 12
 8. GAIS – Jönköping 2

Speltips & spelförslag – 216 rader

 1. Freiburg – Hertha Berlin 12
 2. Villarreal – Mallorca 1×2
 3. Getafe – Espanyol 1
 4. AFC Eskils. – Västerås 1×2
 5. Halmstad – Trelleborg 1×2
 6. GIF Sundsvall – Umeå 1x
 7. Akropolis – Dalkurd 12
 8. GAIS – Jönköping 2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100