Topptipset 17/7 – analyser, spelförslag & speltips

 • Ingen välkomstbonus
 • Inga omsättningskrav
 • Läs mer om Svenska Spel
 • Svenska statens spelbolag
 • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
 • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Fredagens Topptips toppas av en minst sagt viktig drabbning från London Stadium. I övrigt bjuds det på fotboll från andradivisioner som The Championship, Serie B och Segunda División där samtliga lag utom ett har mycket att spela för. Här nedan finner ni bästa spiken och skrällen i jakten på full pott!

Spelstopp: 18:29

Till Topptipset

1. West Ham – Watford 2

Vilken match! Dessa kombattanter har inte haft någon rolig säsong, men efter en bättre period på slutet ser de ut att kunna greja kontraktet. Inget är dock klart för dessa 34-poängare med både Aston Villa och Bournemouth flåsandes i nacken. Framförallt ser läget lurigt ut för Watford som har Arsenal och City kvar på schemat. The Hornets kommer med det sagt från två raka vinster där vändningen mot Newcastle (2-1) var stark. Tvåmålsskytten där, Troy Deeney, är ett frågetecken samtidigt som Deulofeu saknas. Totalt sett känns ändå Watford minst lika bra som West Ham och detta är således vidöppet. När ettan blir klart mest betrodd bjuder det in till att strecka från höger.

2. Huddersfield – West Bromwich 2

Spännande drabbning från John Smith’s Stadium där dessa gäng har massvis att spela för med två återstående omgångar, om än i vardera sida av tabellen. Huddersfield har tre poäng tillgodo på Hull och Luton under strecket, två lag som dock möts under lördagen. Lurigt läge således men en skrälltrea här skulle innebära säkrat kontrakt för fjolårets PL-lag. West Bromwich siktar på att just ta sig dit och har en pinne ner till formstarka Brentford. Med ett ointresserat QPR på hemmaplan i sista matchen så känns uppflyttningen mer eller mindre klar om de vinner här. Enkelt blir det inte mot ett Hudds med hög kapacitet. Den hårt ansatta tvåan bör garderas hela vägen.

3. Crotone – Salernitana 1

I Serie B ser Crotone ut att ta klivet tillbaka till det italienska finrummet. “Hajarna av Kalabrien” har gått som tåget under en längre tid med tio matcher i följd utan förlust varav sju trepoängare. Nigerianen Simy är ligans hetaste spelare för stunden med fem mål de tre senaste. Här ställs de mot Gian Piero Venturas Salernitana som krigar för att lösa en playoff-plats. Bortaspelet har dock varit bedrövligt för de granatfärgade och på Stadio Ezio Scida lär det inte bli några poäng. Etta!

4. Empoli – Virtus Entella 1

Med fyra återstående omgångar i Serie B innehar klassiska Empoli den sista playoff-platsen. Detta trots att Toscana-gänget föll tungt mot Ascoli i måndags. Hemma på Stadio Carlo Castellani finns det ändå en stor trygghet för de blåklädda som bara torskat två matcher på arenan under säsongen. Virtus Entella återfinns fyra pinnar bakom efter tre raka kryss. Nykomlingarna, som kallas “De svarta djävlarna”, gör det riktigt bra med små medel då truppen i sig är bland ligans minst påkostade. Bortanför Ligurien har Roberto Boscaglias manskap dock oerhört svårt att leverera och här ska de vara nöjda om de får med sig en pinne. 1X är ett lås.

5. Spezia – Venezia 1

Mellan Genua och Pisa på den italienska rivieran är Spezia beläget. En av Europas största hamnstäder som nu stolt även kan visa upp sitt fotbollslag. “De små örnarna” är med i den absoluta toppen av Serie B. De svartvita återfinns på en tredjeplats men får svårt att nå tvåan Crotone. Däremot ska de kunnat ta det efterlängtade klivet upp till Serie A via kval. Här ställs de mot ett Venezia som inte ska underskattas, särskilt inte på bortaplan. Gästerna från vackra Venedig har oerhört svårt att leverera hemma i kanalstaden men på resande fot har blott tre förluster noterats på 17 matcher. Här kommer de sälja sig dyrt i kampen om nytt kontrakt. Ettan först men gärna fler tecken!

6. Girona – Cádiz 1

Kupongens i särklass bästa spik hittas på Estadio Municipal de Montilivi. Där vankas det toppmöte när fjolårets La Liga-lag Girona ska försöka försvara sin playoff-plats. Tittar man kort på tabellen väntar dock tuffast möjliga uppgift i form av serieledande Cádiz. Så är inte fallet för andalusierna blev klara för La Liga den gångna helgen. Här har de, till skillnad från Girona, inget som helst att spela för. Då ska katalanerna, med skytteligaledaren Stuani i spetsen, ha superchans till tre poäng. En stor del av tipparna tycks ha missat denna faktor vilket gör att värdet blir superbt på ettan. Spika på!

7. Huesca – Numancia X

Huesca spelade i La Liga i fjol och kan vara på väg tillbaka. De blåröda har allt i egna händer inför de avslutande två omgångarna, men endast en poäng skiljer ner till jagande Almería. Hemmaspelet har varit strålande och i Shinji Okazaki, tidigare Leicester, finns en klasspelare. Här väntar med det sagt en tuff uppgift mot ett Numancia som krigar med näbbar och klor för att klara sig kvar i andradivisionen. Gästerna från Kastilien och León har inte spelat i tredjeligan sedan 90-talet och är i grunden alldeles för bra för att trilla ner. Läget har åtminstone förbättrats med tre vinster på de fem senaste. Problemet är bortaspelet där de rödklädda är sämst i ligan. Här blir ändå ettan alldeles för hårt ansatt och det är läge att plocka med skrällen till höger i ett tidigt skede.

8. Ponferradina – Almería 2

Ponferradina var nederlagstippade inför säsongen men har överträffat förväntningarna. Verkligheten har dock kommit ikapp nykomlingarna från Kastilien León och efter fem raka förluster är kontraktet hastigt och lustigt i fara. Noterbart är att de blåvitrandiga inte hittat nätet på snart 400 minuter. Almería plockade in tre poäng på tvåan Huesca den gångna helgen vilket gör att de har chans att norpa den andra direktplatsen. De rödvita, som inte spelat La Liga-fotboll sedan 2015, ståtar med Segundas bästa offensiv där 21-årige uruguayanen Darwin Núnez varit riktigt bra. X2 torde räcka på El Toralín.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Girona

Stuani och company har varit grymt starka på hemmaplan under säsongen. Nu möter de ett Cádiz som firat uppflyttningen i veckan, en tacksam uppgift. Syna värdet på Girona!

Kupongens luring! – Numancia

Huesca går knappast säkert när ett desperat Numancia gästar El Alcoraz. Skrällen är inte otänkbar i Aragonien och bör synas i ett tidigt skede, åtminstone för de som söker hög utdelning.

Speltips & spelförslag – 32 rader

 1. West Ham – Watford x2
 2. Huddersf. – West Brom x2
 3. Crotone – Salernitana 1
 4. Empoli – Virtus Entella 1
 5. Spezia – Venezia 1x
 6. Girona – Cádiz 1
 7. Huesca – Numancia 12
 8. Ponferradina – Almería x2

Speltips & spelförslag – 216 rader

 1. West Ham – Watford 1×2
 2. Huddersf. – West Brom 1×2
 3. Crotone – Salernitana 1
 4. Empoli – Virtus Entella 1x
 5. Spezia – Venezia 1x
 6. Girona – Cádiz 1
 7. Huesca – Numancia 1×2
 8. Ponferradina – Almería x2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 16 juli, 2020