Topptipset 17/9 – speltips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Mycket svenskt på torsdagens Topptips. Två matcher hämtas från Allsvenskan och lika många tas från Superettan. I högstaserien ska det bli extra intressant att titta till Hallandsderbyt i Falkenberg. Dessutom ska Malmö FF och Djurgården försöka krångla sig vidare i Europaspelet. En fin rad där det absolut ska gå att lösa åtta rätt.

Spelstopp: 18.59

1. Djurgården – Europa FC 1

Djurgården har verkligen fått en riktig drömlottning. Europa FC måste hållas som en av de absolut sämsta klubbarna som tagit sig till detta steg. Gästerna hör hemma i Gibraltar och även om tre spelare i laget är landslagsmän i lilleputtnationen ska det inte räcka på långa vägar. Djurgården har inte sett speciellt bra ut i Allsvenskan mot slutet men nu möter de ett lag som kanske håller Division 1-klass. I Champions League-kvalet fick Europa FC stryk med 0-5 mot ett Crvena Zvezda som gick på halvfart. Detta blir spel mot ett mål och vinner inte Djurgården borde tränarna, ledningen och hela spelartruppen få sparken. Solklar spik.

2. Budapest Honvéd – Malmö FF 2

En svårare uppgift väntar för Malmö FF som får resa till Ungern för match mot Honvéd. Malmö har börjat tappa i toppen av Allsvenskan efter tre raka omgångar utan seger. Truppen är dock bred och i det närmaste skadefri. Då är omklädningsrummet fyllt av klasslirare. Budapest Honvéd har inlett den ungerska ligan med två förluster på tre omgångar och i den förra kvalomgången krävdes det förlängning för att slå ut finska Inter Turku på hemmaplan. MFF är såklart en betydligt tuffare motståndare. Strecka från höger.

3. Elfsborg – Mjällby X

När AZ Alkmaar åkte ur Champions League-kvalet blev det bestämt att Jesper Karlsson kan spela tre matcher till för Elfsborg innan han ansluter till holländarna. Viktigt för de gulsvarta som har chansen att sätta press på Malmö i toppen av tabellen vid seger här. Boråsarna kommer dock från fyra raka utan seger och får klara sig utan avstängda duon Holst och Väisänen. Mjällby får tillbaka tokviktiga Moses Ogbu från botbänken, en otroligt viktig spelare för detta lag. Här får MAIF slå ur underläge vilket kan passa Lantz mannar ganska bra. Med en överstreckad etta lockar X2, även om en helgardering smakar bäst.

4. Falkenberg – Varberg 2

Ett härligt Hallands-derby ska spelas på Falcon Alkoholfri Arena. Varberg kommer från en moralhöjande 3-2-seger mot Mjällby där de grönsvarta tappade 0-2 till 2-2 bara för att avgöra med tio minuter kvar. Tredje raka segern för BoIS som ser riktigt vassa ut efter att Book och Barny anslutit under transferfönstret. Falkenberg ser inte lika bra ut för att uttrycka sig milt. Det blev torsk med 0-3 mot bottenkollegan IFK Göteborg och nu är det fem poäng upp till säker mark. Stundtals spelade FFF hyfsad fotboll men så fort motståndarna slår in en boll i straffområdet blir det farligt. Gästerna ska gälla som favoriter, men då tvåan streckas lite väl högt är det inte fel att gardera.

5. Västerås – AFC Eskilstuna 1

Det ser tungt ut för AFC Eskilstuna i botten av Superettan. Inför den 18:e omgången skiljer det sju poäng upp till säker mark och formen imponerar inte heller. En seger på de nio senaste håller inte. Än värre är facit på bortaplan, 0-2-6 är sämst i serien. Västerås är ett av de lag som ligger sju poäng före AFC inför matchen och har en jobbig säsong bakom sig. Förlusten mot Norrby (1-3) var dock inte helt rättvis och i trion Safari, Span och Tronet har VSK ett rejält offensivt hot. Det är svårt att se hur AFC ska kunna stå emot i 90 minuter. Ettan spikas.

6. Ljungskile – Norrby 1

Nästjumbon Ljungskile ska ses med betydligt bättre chans att lösa poäng när de får besök av Norrby. Hemma på Skarsjövallen har LSK tagit poäng i fyra av de fem senaste fajterna, enda plumpen under den perioden kom mot Öster i den avbrutna matchen som spelades under två dagar. Jesper Westermark är en spelare som det gäller att ha ögonen på. Norrby har samtidigt bara vunnit två bortamatcher på hela säsongen och får nu klara sig utan viktiga mittbacken Savolainen (avstängd) som spelat varenda minut av serien hittills. 1X spelas.

7. Marseille – St. Etienne 1

Vilken kaosmatch Marseille var inblandade i under helgen. Fem röda kort blev facit mot PSG och dessutom anklagades Álvaro González för rasistiska uttalanden av Neymar. OM vann i alla fall matchen och kunde därmed plocka sin andra raka seger. Thauvin har nätat i båda matcherna och efter sin hemska skada förra säsongen är det en spelare som förtjänar att vara frisk. St. Etienne har precis som Marseille inlett säsongen med två raka trepoängare och är ett skickligt lag som inte ska underskattas. Debuchy, Fofana och Nordin håller alla hög klass. Här ska de grönvita absolut inte vara chanslösa. Knapp, knapp fördel Marseille men helst ska alla tecken plockas med.

8. Brighton – Portsmouth 2

Brighton stod upp mycket bra mot Chelsea i sin ligapremiär och det hade inte alls varit orättvist om Potters mannar fått med sig någon poäng. Ett självmål och en riktig rackarrökare av Reece James förstörde den dagen. Nu är det Ligacupen som gäller och räkna med att hemmalaget kommer rotera rejält. Portsmouth har John Marquis på topp, en lirare som gjort 70 ligamål på de fyra senaste säsongerna. Han kan mycket väl ställa till med oreda i fiskmåsarnas försvar. Brighton har inte gått längre än till tredjerunda i Ligacupen på fem år och Potter lär inte lägga så stor vikt vid tävlingen denna gång heller. X2 är av högsta prioritet.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Djurgården

Detta är den enklaste matchen Djurgården spelat på väldigt länge och allt annat än en klar hemmaseger vore en gigantisk skräll. Spika hela vägen upp till 90 procent.

Kupongens luring! – Portsmouth

Brighton såg bra ut mot Chelsea men här lär Graham Potter lufta truppen rejält. Då ska ett vilt kämpande Portsmouth med vasse John Marquis på topp inte vara chanslös. Tvåan måste med.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Djurgården – Europa FC 1
  2. Honvéd – Malmö FF 2
  3. Elfsborg – Mjällby x2
  4. Falkenberg – Varberg x2
  5. Västerås – AFC Eskils. 1
  6. Ljungskile – Norrby 1x
  7. Marseille – St. Etienne 1x
  8. Brighton – Portsmouth x2

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Djurgården – Europa FC 1
  2. Honvéd – Malmö FF x2
  3. Elfsborg – Mjällby 1×2
  4. Falkenberg – Varberg x2
  5. Västerås – AFC Eskils. 1
  6. Ljungskile – Norrby 1x
  7. Marseille – St. Etienne 1×2
  8. Brighton – Portsmouth 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 16 september, 2020