Topptipset 18/6 – spelförslag, analyser & spelförslag

 • Ingen välkomstbonus
 • Inga omsättningskrav
 • Läs mer om Svenska Spel
 • Svenska statens spelbolag
 • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
 • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Vi har sagt det förut, men de heta matcherna duggar tätt just nu. Torsdagens Topptips är inget undantag där Allsvenskan står för merparten av underhållningen med fem matcher. Även två sprakande bataljer i La Liga hittar in på kupongen som avslutas med en fight från danska Superligan. Dags för avspark!

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

1. Häcken – Malmö FF 2

Anders Christiansen visade att han kanske är Allsvenskans allra bästa spelare när han satte dit båda Malmös mål i premiären mot Mjällby. Även om de himmelsblå inte övertygade nämnvärt visade de styrka och det var uppenbart att de kommer nöta ner lag under säsongen. Häcken såg däremot inte speciellt bra ut när de rättvist spelade 1-1 mot bottentippade Falkenberg. Alexander Söderlund saknades med sitt djupledshot där och det är tveksamt huruvida det norska nyförvärvet kan delta på Bravida Arena. Malmö är tyngre och även om det är konstgräs som är underlaget känns tvåan högst trolig.

2. Östersund – Sirius 2

Två förlorare från den första omgången, både Östersund och Sirius föll med 0-2 mot topptippade Stockholmslag. Henrik Rydströms blåsvarta krigare gjorde det dock med den äran. Sirius var riktigt bra mot Djurgården och rent spelmässigt förtjänade Uppsala-gänget minst en pinne. Oförmåga grusade dock förhoppningarna till poäng för det unga nybygget. Östersund hade som väntat inte mycket att hämta mot Hammarby och känslan är att de rödsvarta går en tung säsong till mötes. När värdarna målas upp till favoriter lockar inte ettan. X2!

3. Varberg – IFK Göteborg 2

Hypade IFK Göteborg levde inte alls upp till förväntningarna i premiären när de föll mot Elfsborg med 0-1. Djupledshot saknades när Kharaishvili inte fanns tillgänglig. Georgiern ser ut att kunna starta här men däremot finns det bekymmer i de bakre leden. August Erlingmark tog ett idiotisk rött kort och är avstängd samtidigt som både Bjärsmyr och Calisir dras med skador. Det gör att 17-årige Tolinsson kan få chansen från start. Det kan möjligen ett Varberg med vind i seglen utnyttja. Hallänningarna och framförallt Astrit Selmani hade lekstuga med Helsingborg i den historiska första allsvenska matchen som vanns med 3-0. Det ska dock sägas att HIF var generalusla i den tillställningen. Högst ovisst. Alla tecken rekommenderas.

4. Kalmar FF – Helsingborg 1

Olof Mellberg var inte speciellt nöjd, för att uttrycka det milt, med hans lags insats mot Varberg. Helsingborg såg totalt paralyserade ut och hade ingen ledare som tog tag i det i Andreas Granqvists frånvaro. Landslagskaptenen kan möjligen vara tillbaka här men att det ska räcka känns föga troligt. Kalmar föll mot Norrköping men hade betydligt bättre tendenser. Smålänningarna har en småintressant offensiv med flera ynglingar. Här kommer de få större utrymme än mot Peking och ettan är definitivt en spik att luta sig emot till dryga 50 procent.

5. Mjällby – Falkenberg 1

Förmodat bottenmöte på klassiska Strandvallen där Mjällby definitivt kommer ta sina poäng under säsongen. 0-2 mot Malmö var förväntat. Där kunde ändå en hel del positiva tendenser skönjas som inte minst sågs när de gulsvarta slog ut Djurgården ur Svenska Cupen. Falkenberg löste en stark pinne mot Häcken men matchen i sig var ett sömnpiller. Det kommer bli tufft för hallänningarna och i fjol plockade de bara sex poäng på 15 bortamatcher med 42 (!) insläppta mål. 1X är ett lås nere i Blekinge.

6. Real Madrid – Valencia 1

Härlig batalj från Alfredo di Stéfano Stadium där Real Madrid spelar sina hemmamatcher under sommaren då Santiago Bernabéu renoveras. Det gjorde de med den äran när Eibar var på besök förra veckan, 3-1-segern var kassaskåpssäker. Här finns en rad frågetecken på nyckelspelare då Hazard, Carvajal och framförallt Ramos dras med lättare känningar. “Marängerna” ska likväl gälla som stora favoriter mot ett Valencia som inte fått till det utanför Mestalla. “Fladdermössen” har inte segrat på resande fot i ligan sedan början av december, och då var det en ytterst kort sådan, derbyt mot Levante. Ettan garderas enbart med tanke på att den streckas i högsta laget.

7. Alavés – Real Sociedad 1

Baskiskt derby där både lagen är i behov av poäng. Alavés har förvisso en hyfsat god marginal till Mallorca under strecket, men några fler pinnar kommer behöva spelas in under säsongen. Det är här hemma de i huvudsak tas, 23 poäng på 14 matcher får sägas vara riktigt bra. Sociedad innehar den sista CL-platsen men såg trubbiga ut i 1-1-matchen mot Osasuna. Alexander Isak fick då bara en halvtimme och bör således ligga nära en startplats där han petar Willian José till bänken. Betydande mittfältaren Mikel Merino är i övrigt avstängd. 50 procent på tvåan känns tveksamt. Utgå från vänster och hoppas Joselu frälser Alavés.

8. Midtjylland – Bröndby 1

Midtjylland ser ut att ta tillbaka titeln i Superligan. Även om nio omgångar återstår kommer ”Vargarna” från Herning inte tappa de elva poäng de har tillgodo på FC Köpenhamn. Defensivt är värdarna Danmarks i särklass bästa lag och här ställs de mot ett Bröndby som 2020 inte längre är mycket för världen. Gästerna från Köpenhamn kommer från två raka utan seger och har haft oerhört svårt att prestera på bortagräs under säsongen. De 500 supportrar som är välkomna till MCH Arena kommer få se sitt kära Midtjylland plocka ännu en trepoängare. Skyttekungen Ronnie Schwartz sänker Bröndby. Etta!

Till Topptipset

Bästa spiken! – Malmö FF

Guldtippade Malmö fås till under 50 procent denna torsdag vilket är för bra för att tacka nej till. Häckens styrka på Hisingen ska inte förringas, men “Getingarna” såg inget vidare ut i premiären. Fin spik på Bravida Arena!

Kupongens luring! – Alavés

Real Sociedad imponerade inte i återstarten och ska knappast känna sig säkra på tre poäng i Vitoria-Gasteiz. Alavés har lagt större drakar på rygg här hemma. Skrällen lockar onekligen i detta baskiska derby.

Speltips & spelförslag – 32 rader

 1. Häcken – Malmö FF 2
 2. Östersund – Sirius x2
 3. Varberg – IFK Göteborg 12
 4. Kalmar FF – Helsingborg 1
 5. Mjällby – Falkenberg 1x
 6. Real Madrid – Valencia 1x
 7. Alavés – Real Sociedad 1x
 8. Midtjylland – Bröndby 1

Speltips & spelförslag – 216 rader

 1. Häcken – Malmö FF 2
 2. Östersund – Sirius x2
 3. Varberg – IFK Göteborg 1×2
 4. Kalmar FF – Helsingborg 1x
 5. Mjällby – Falkenberg 1x
 6. Real Madrid – Valencia 1×2
 7. Alavés – Real Sociedad 1×2
 8. Midtjylland – Bröndby 1

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 17 juni, 2020