Topptipset 19/6 – spelförslag, analyser & speltips

Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Midsommarkvällen bjuder på fotbollsmagi! I London ska Tottenham och Manchester United in i elden för första gången på ett bra tag och i Sevilla väntar ett toppmöte i La Liga. Utöver dessa fighter bjuds det på en mängd matcher från den Iberiska halvön samt Norwich mot Southampton. Fotboll och åtta rätt är ingen dum avslutning på midsommarafton!

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

1. Tottenham – Manchester United 2

Mourinho ställs mot sin efterträdare Ole Gunnar Solskjaer när Spurs ska duellera med United i norra London. En oerhört viktig match rent tabellmässigt då Tottenham först placerar sig på en åttondeplats men har ynka fyra poäng upp till fredagens motståndare, som innehar den sista CL-biljetten såvida City inte får plats. Spurs gick blytungt innan uppehållet med sex raka tävlingsmatcher utan seger. Glädjande nu är att stjärnan Harry Kane är tillbaka vilket kommer betyda enormt mycket. Dele Alli är egentligen enda avbräcket men 24-åringen har gjort sin sämsta säsong på flera år. United kommer till huvudstaden med gott gry efter att ha gått strålande innan pandemin bröt ut. Truppmässigt är läget det bästa på hela säsongen för Solskjaers gäng där exempelvis Pogba och Rashford är tillbaka från skada. Summa summarum en ytterst oviss batalj där samtliga tecken bör ta plats så tidigt det bara går.

2. Norwich – Southampton 2

Teemu Pukki-feber har rått på den engelska östkusten sedan finnen äntrade Carrow Road 2018. Det nya kalenderåret har dock varit en besvikelse för 30-åringen med blott två mål. Ska Norwich, mot alla odds, lyckas lösa kontraktet vill det till att han hittar tillbaka till den magiska höstformen. Under fredagen väntar en överkomlig uppgift mot ett Southampton som agerat oerhört ojämnt under säsongen. The Saints har ett starkt manskap på pappret men tenderar att falla igenom. Djenepo saknas här efter hans röda kort mot Newcastle. Tvåan ritas dit först, men att gaffla (etta-tvåa) är inte dumt med tanke på gästernas ojämnhet.

3. Sevilla – Barcelona 1

Tungviktsmöte från Ramón Sanchéz Pizjuán när trean Sevilla tar emot serieledande Barcelona. Värdarna har inte förlorat på denna arena sedan mitten av december och har under Lopeteguis styre sett väldigt solida ut. Med 30 insläppta är de faktiskt bättre än Barcelona i den kategorin. Gästerna från Katalonien har dock en viss Lionel Messi som ofta löser upp knutarna i offensiv riktning. Här krävs det att den lilla argentinaren presterar för Griezmann glimrar inte och Suárez har nyligen kommit tillbaka från skada. Sevilla har haft det jobbigt mot Barca de senaste åren men här har de en gyllene chans, särskilt som de blåröda ser ut att sakna både Pique och Umtiti i mittlåset. Inled med skrällen till vänster.

4. Granada – Villarreal 2

Två lag från den övre halvan gör upp på Estadio Nuevo Cármenes under fredagskvällen. Att Villarreal återfinns där är ingen större skräll, däremot att Granada som nykomlingar gör det med sin förhållandevis anonyma trupp. Diego Martínez har dock gjort ett hästjobb med El Graná som är erkänt svårspelade. Truppläget är med det sagt inte optimalt inför denna fight med inte mindre än sju spelare på skadelistan. VIllarreal saknar Pau Torres och Ramiro Funes Mori i backlinjen men har å andra sidan en betydligt större bredd än hemmalaget. Gerard Moreno eller Carlos Bacca avgör till “Den gula ubåtens” fördel. Tvåa!

5. Mallorca – Leganés X

På Mallis ska oerhört viktiga poäng fördelas i de nedre regionerna av La Liga. Mallorca har 0-5 i baken på två matcher sedan återstarten och att publik inte är välkommen till Iberostar Stadium kan mycket väl vara det som fäller de hemmastarka öborna. Inför fredagens drabbning mot jumbon Leganés saknas flera spelare hos värdarna som är det lag som släppt in flest mål i La Liga. Leganés har i sin tur mäktat med minst fullträffar framåt och bortaspelet har generellt varit bedrövligt. Huvudstadslaget ska dock ses med bra mycket bättre chans än vad de streckas till i detta ovissa möte. Bra läge att chansa bort ettan och spela X2.

6. Elche – Girona X

I Segunda División tillhör de klubbar som ställs mot varandra på Estadio Manuel Martínez Valero två av flera som är med i kampen om uppflyttning. Varken Elche eller Girona har imponerat nämnvärt under säsongen men värdarnas stabilitet och gästernas Stuani har gjort att de återfinns på den övre halvan i den jämna tabellen. Nämnda Stuani är föga förvånande seriens skyttekung med sina 23 fullträffar, fler än hälften av Gironas mål totalt. Han har dock inte lyckats måla i omstarten som bjudit på två 0-0-matcher för katalanerna. Skulle inte förvåna om det blir något liknande denna fredag i en förmodat tempofattig historia i ett sommarvamt Alicante. Krysset först.

7. Guimaraes – Moreirense 1

På mäktiga Estádio D. Afonso Henriques ska ett derby gå av stapeln under fredagskvällen. Guimaraes norpade den sista Europabiljetten i fjol precis före Moreirense. Då överpresterade dock de sistnämnda som i grund och botten inte är på samma nivå som hemmalaget. Guimaraes har med det sagt haft svårt att knyta ihop säcken i flera matcher, det syntes inte minst när dessa klubbar möttes senast och det slutade 1-1 i en historia där Moreirense var underlägset. Ettan är klart mest trolig i norra Portugal, men med tanke på den vansinnigt hårda streckningen är det inte fel att låta krysset agera stödhjul.

8. Famalicao – Braga 2

Sexpoängsmatch i toppen av Primeira Liga där Famalicao väldigt överraskande huserar. Nykomlingarna har inte visat någon som helst respekt utan knäppt en mängd topplag på näsan under säsongen. Två av de allra mest framträdande spelarna har varit Pote och Fábio Martins. Båda är dock indisponibla här vilket såklart påverkar hemmalagets utsikter. Där finns inte ersättare bra nog. Braga har framförallt en större bredd och även om “Ärkebiskoparna” inte imponerat talar mycket för att de kan nöta ner Famalicao över 90 minuter. Tvåan ser ut att bli spelvärd och kan gott lämnas allena upp till 55 procent.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Braga

Famalicao har ett par tunga avbräck och då blir det svårt att stå upp mot ett i grunden starkare Braga. Gästerna bör lösa tre poäng i Vila Nova de Famalicao.

Kupongens luring! – Sevilla

Sevilla har definitivt de verktyg som krävs för att kunna stå upp mot Barcelona just nu. Kan andalusierna neutralisera Messi kan de mycket väl plocka hem samtliga tre poäng i hemmaborgen.

Speltips & spelförslag – 32 rader

 1. Tottenham – Man United 12
 2. Norwich – Southampton 12
 3. Sevilla – Barcelona 1x
 4. Granada – Villarreal 2
 5. Mallorca – Leganés x2
 6. Elche – Girona x
 7. Guimaraes – Moreirense 1x
 8. Famalicao – Braga 2

Speltips & spelförslag – 216 rader

 1. Tottenham – Man United 1×2
 2. Norwich – Southampton 12
 3. Sevilla – Barcelona 1×2
 4. Granada – Villarreal 2
 5. Mallorca – Leganés x2
 6. Elche – Girona 1×2
 7. Guimaraes – Moreirense 1x
 8. Famalicao – Braga 2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100