Topptipset 2/3 – tips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Sju länder ska besökas i både cuper, högstaligor och andradivisioner – därmed väntar en ny måndag med åtta nya matcher på Topptipset att gotta ner sig i. Hoppa på spårvagnen mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

Portsmouth – Arsenal 2

Efter det snöpliga uttåget ur Europa League på Emirates mot normalt sett bortasvaga Olympiakos är Arsenal trängda. FA-cupen är The Gunners sista chans att rädda säsongen, och då det skiljer nästan två divisioner mellan lagen torde Özil, Lacazette och gänget kunna studsa tillbaka på Fratton Park. Portsmouth har uppflyttning i The Championship som främsta mål, även om John Marquis och Marcus Harness är i gott slag ska de nu upp mot försvarare som David Luiz och Shkodran Mustafi. Pompey gick på “pompeyn” mot Premier League-laget Southampton i ligacupen, och här går värdarna samma öde till mötes. Stenhård tvåa!

Sampdoria – Hellas Verona 2

Matchen är uppskjuten på grund av coronaviruset och kommer lottas. Avvakta spelstopp och gå efter värdet då.

Middlesbrough – Nottingham 2

Norra England gäller nu, och det är botten mot toppen på Riverside. Forest beger sig till North Yorkshire i gott slag och en tajt defensiv med ett klockrent mittlås i Tobias Figueiredo och Joe Worrall. Skademässigt ser det finfint ut då det inte påverkar elvan så The Tricky Trees gäller som favorit. Middlesboro har en ynka pinne på fem omgångar, och nu börjar det brinna lite i knutarna för Boro. Sjukstugan är likt en godisbutik på en fredagkväll smockfull. För den försiktige kan ett kryss plockas med om pengar finns över.

Sandviken – Djurgården X

Svenska cupens gruppspel ska avsluta den andra omgången, och de regerande svenska mästarna beger sig till Sandviken. Sjua i Division 1 norra placerade sig värdarna som har en del spännande spelare som Leo Englund och Olof Mård som har massvis med allsvensk erfarenhet bakom sig. Blåränderna tog en svettig uddamålsseger mot Dalkurd (3-2) för en dryg vecka sedan när 3-0 höll på att kastas bort. Benen är fortfarande rostiga efter den långa vintern, och uppe i norr är det fysik som gäller, och några allsvenska lag klantar alltid bort något innan seriespelet. Oavgjort gör börsen tjockare – X2!

Midtjylland – Sönderjyske 1

Titelfavoriten i Superligaen heter just nu FC Midtjylland. Sex poäng ner till FCK har värdarna, och dessa kan utökas till nio om “Ulvene” tar den väntade fullpoängaren på MCH Arena. Detta blir ett speciellt möte för den tidigare hemmaspelaren Rilwan Hassan som dock inte alls varit lyckosam i Sönderjyske. Det har Anders Dreyer i FCM som prisats för sina insatser i februari. Om gästerna man säga att det är mycket fågel och fisk, och oftast är det djuret med gälarna som gäller. Anders Jacobsen bär sig själv och offensiven, men kanske läggs för mycket press på den unge ghananen Isaac Atanga. Lite jobbigt är även att Stefan Gartenmann är avstängd. Ettan står sig ensam och stark.

Santa Clara – Porto 1

Prövningarna för Porto är många nu. De dubbla Europamästarna åkte ur Europa League efter två bleka insatser mot Bayer Leverkusen. Allt blåvitt krut kommer att läggas på att ta liga- och cuptitlarna där Benfica är motståndaren. För de trötta “Drakarna” passar emellertid denna långresa till Azorerna ganska dåligt, och en trist lårskada på Luis Diaz gör inte saken bättre. Santa Clara går fint, och plumpen mot Moreirense (1-2) räcker inte för att hävda att de rödvitas formtopp är över. Sagna hoppar in för avstängde Rafael Ramos och med stora pengar att inhämta på ettan är det bara att kötta in tecken från vänster!

Hannover – Holstein Kiel 1

Ett kärt återseende för Hannovers del väntar på HDI-Arena. I höstas lyckades Die Roten vinna uppe i Kiel efter suveränt arbete av Marvin Ducksch och Cedric Teuchert. Den förstnämnde har varit sjuk, men väntas hinna bli frisk vilket behövs för det skadeförföljda hemmalaget. Gästande Holstein Kiels fina svit fick ett abrupt slut hemma mot Heidenheim (0-1) och trots bortastyrkan och tabelläget kan detta bli en svår resa för “Storkarna”. Jonas Moffert, Janni Serra och Jae-Sung Lee är alla otillgängliga och detta tvingar fram flera rockader hos besökarna. Givet att börja med ettan och sedan dra pennan allt längre högerut.

Paris FC – Lens 2

I skymundan av PSG lever Paris FC farligt i Ligue 2. Tre segrar i följd har förvisso fört hemmalaget upp på rätt sida strecket, men marginalen är tunn. Målproduktionen är näst sämst i serien och lite sorgligt är den när lagets främste målskytt Romain Armand på 21 omgångar gjort två av sina sju strutar från elva meter. Lens kommer med all sannolikhet att slåss om uppflyttning hela våren, och även om formen dalat lite ligger man inte tre poäng från andraplatsen av en slump. Stade Charléty får se en trolig bortaseger som för tipparna skrivs X2!

Till Topptipset

Bästa spiken!

Midtjylland – FCM har en trupp för att vinna den danska mästartiteln, något som verkar kunna ske. Sönderjyske är för svajiga i prestationer och försvar för att klara större lag. Ett, två, tre poäng till “Ulvene”!

Kupongens luring!

Santa Clara – De rödvita är hyggliga ute på Atlanten, och är inte helt enkla att få hål på. Portos självförtroende är i botten efter en totalt sett dålig Europasäsong, och trötta ben kanske inte orkar direkt inpå torsdagens förlust. “Clara” detta, Santa Clara!

Speltips och spelförslag – 32 rader

  1. Portsmouth – Arsenal 2
  2. Sampdoria – H.Verona x2
  3. Mboro – Nottingham 2
  4. Sandviken – Djurgården x2
  5. Midtjylland – Sönderjyske 1
  6. Santa Clara – Porto 1x
  7. Hannover – Holstein Kiel 1x
  8. Paris FC – Lens x2

Speltips och spelförslag – 216 rader

  1. Portsmouth – Arsenal 2
  2. Sampdoria – H.Verona 1×2
  3. Mboro – Nottingham x2
  4. Sandviken – Djurgården x2
  5. Midtjylland – Sönderjyske 1
  6. Santa Clara – Porto 1×2
  7. Hannover – Holstein Kiel 1×2
  8. Paris FC – Lens x2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 2 mars, 2020