Topptipset 2/7 – analyser, tips, & spelförslag

 • Ingen välkomstbonus
 • Inga omsättningskrav
 • Läs mer om Svenska Spel
 • Svenska statens spelbolag
 • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
 • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Vilket Topptips som väntar under torsdagen! 250 000 kronor i extrapengar och idel spännande matcher. Eller vad sägs om ett klassikermöte i Allsvenskan, en seriefinal i Premier League och ett huvudstadsderby i Madrid? Mycket bättre blir det inte. Nu kickar vi igång detta och går självfallet för full pott!

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

1. IFK Göteborg – AIK 1

Tungviktsmöte från Gamla Ullevi mellan två normalt stabila klubbar som nu känns ytterst oförutsägbara. IFK Göteborg har sakta men säkert gjort steg till ett mer spelande lag under Poya Asbaghi och nu har AIK börjat implementera samma idé, dessutom med ett högt man-man-presspel. Hittills har det varit blandad kompott för Gnaget som bland annat släppt in fyra mål mot Norrköping och mot Malmö i cupen. Blåvitts försvar har inte varit mycket att hurra över men nu ser truppläget bättre ut. Här kan mycket väl viktiga Kharaishvili starta för första gången denna säsong. Knapp fördel göteborgarna om de kan spela sig ur AIK:s höga press, men många tecken bör leta sig in illa kvickt.

2. Hammarby – Varberg 1

Det var nog inte många som hade trott att Varberg skulle återfinnas högre upp än Hammarby i den allsvenska tabellen efter fyra omgångar. Så är dock fallet efter att hallänningarna imponerat samtidigt som Bajen inte alls fått till det. Kan stockholmarna hålla samtliga spelare på banan i detta möte så bör ändå Varberg inte kunna stå emot de grönvitas starka offensiv. 5-1 slutade det när dessa lag möttes på denna arena i februari och det skulle faktiskt inte förvåna med någon form av repris. Detta vinner Hammarby!

3. Helsingborg – Mjällby 2

Två klubbar som lär kämpa i de nedre regionerna av Allsvenskan strålar samman på Olympia. Mjällby har haft ett tufft spelschema så här långt men står noterade för fyra pinnar, och kan de gulsvarta bjuda på samma fina fotboll som mot IFK Göteborg (2-2) och Hammarby (2-1) så behöver de inte vara oroliga för kontraktet. Det behöver däremot HIF vara. Mellbergs mannar har varit ligans sämsta lag så här långt där nollan i målkolumnen fortsatt lyser tom. Kapten Granqvist är alltjämt out samtidigt som en mängd spelare underpresterar. X2 räcker långt i “Sundets pärla”.

4. Örebro – Häcken 2

I skostaden ska Axel Kjälls Örebro duellera med svårspelade Häcken. Det har ÖSK blivit varse om genom åren för närkingarna har sju raka matcher utan seger mot göteborgarna. Häcken har inte rosat marknaden så här långt men står samtidigt utan förlust efter fyra omgångar, en styrka i sig. Kan fler än Daleho Irandust leverera kommer “Getingarna” i vanlig ordning bli farliga. Örebro blandar och ger men har totalt sett inte varit speciellt giftiga. Det lär bli en placering i mitten för de svartvita. Utgå från höger på Behrn Arena.

5. Falkenberg – Sirius 2

Falcon Alkoholfri Arena bjuder in till dans under torsdagen när Hasse Eklunds gulklädda mannar ska stångas med ett Sirius som gjort det bra. Uppsala-gänget kommer från dubbla 2-2-matcher mot Göteborgs-lagen och vann dessförinnan komfortabelt med 2-0 mot Östersund. Offensivt ser det riktigt spännande ut med flera fina kombinationer och ett par giftiga herrar i Andersson, Sugita samt Vecchia. FFF har problem med målskyttet och föll senast tungt i derbyt mot Varberg. Truppen håller inte allsvensk kvalité även om det kommer spelas in en del poäng hemma på västkusten. X2 är en bra lösning.

6. Manchester City – Liverpool 1

Det återstår att se hur motiverat Liverpool är nu när den efterlängtade ligatiteln är bärgad. The Reds spelar för poängrekord men inte mycket mer då de varken är kvar i FA-cupen eller Champions League. Det är däremot Manchester City som kommer vilja bygga upp något så bra som möjligt inför avgörandet i dessa tävlingar. De senaste åren har det varit klar fördel de ljusblå på denna arena och visst känns ettan klart mest gångbar med tanke på förutsättningarna. Att Agüero och Fernandinho saknas är avbräck för värdarna, men här lockar spiken till vänster.

7. Sheffield United – Tottenham X

Tottenham har satt sig själva i ett tufft läge att ta sig till Champions League. Ska det bli spel i den finaste av turneringar kommer det mer eller mindre krävas full pott under de sju avslutande omgångarna. Redan här kan Londonlaget mycket väl stöta på patrull. Sheffield United må bara ha plockat en poäng på tre matcher sedan omstarten, men The Blades har samtidigt visat upp en oerhört kontinuitet som gett poäng även mot topplagen. Höstens möte på Tottenham Hotspur Stadium slutade 1-1 och skrällen till vänster kan verkligen inte uteslutas, särskilt inte till dessa streck.

8. Real Madrid – Getafe X

Det vankas derby i Madrid mellan två topplag, ett som jagar ligatiteln och ett som är på jakt efter att ta sig till Champions League. Viktiga poäng på spel på Alfredo di Stéfano således. Real Madrid har en bra truppläge och har gått rent sedan fotbollen kom tillbaka. Getafe är med det sagt ingen tacksam uppgift. Bordalás förfogar över en trupp som sliter hårt för varandra där en spelare som Cucu sticker ut. Han blev nyligen klar permanent från Barcelona men hjälper säkerligen mer än gärna sina katalanska vänner i kampen om guldet. När ettan sticker iväg till 80 procent kan övriga tecken inte utslutas. Kämpa Getafe!

Till Topptipset

Bästa spiken!

Manchester City – Pep Guardiolas ljusblå gossar bör vara taggad inför denna uppgift då PL-säsongen i stort varit ett misslyckande. Kan de knäppa de överlägsna vinnarna på näsan så går de åtminstone in med gott mod i nästa säsong. Mycket talar för att så blir fallet.

Kupongens luring!

Sheffield United – Försvaret har inte sett lika stabilt ut som tidigare, men kan United hitta tillbaka till de tidigare grunderna ska de definitivt kunna rubba ett Tottenham som inte varit speciellt bra den här säsongen. Ettan och krysset är av högsta prio på Bramall Lane.

Speltips & spelförslag – 32 rader

 1. IFK Göteborg – AIK 1x
 2. Hammarby – Varberg 1
 3. Helsingborg – Mjällby x2
 4. Örebro – Häcken 2
 5. Falkenberg – Sirius x2
 6. Man City – Liverpool 1
 7. Sheffield U – Tottenham 1x
 8. Real Madrid – Getafe 1x

Speltips & spelförslag – 216 rader

 1. IFK Göteborg – AIK 1×2
 2. Hammarby – Varberg 1
 3. Helsingborg – Mjällby x2
 4. Örebro – Häcken x2
 5. Falkenberg – Sirius x2
 6. Man City – Liverpool 1
 7. Sheffield U – Tottenham 1×2
 8. Real Madrid – Getafe 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 2 juli, 2020