Topptipset 20/8 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Torsdagens Topptips tar oss med på en rejäl Europaresa. Vi ska bland annat titta till kvalfinaler i Italien och Spanien samt en Europa League-final i Tyskland. I övrigt är det ligaspel från Irland, Tjeckien och Belgien som gäller. Notera att match 4 kommer lottas. Vi kör igång direkt.

Spelstopp 21.14

Till Topptipset

1. Sevilla – Inter 2

Under fredagen ska det spelas final i Europa League mellan Sevilla och Inter, två klubbar som redan är klara för Champions League kommande säsong. Lagen hade helt olika upplevelser från  sina semifinaler. Sevilla slog ut Manchester United med 2-1 men var då stundtals utspelade. Endast målvakten Bonos storspel räddade spanjorerna från en förlust. Istället kunde inhoppande De Jong trycka in det avgörande målet från nära håll. Inter körde å sin sida över Shakhtar Donetsk fullständigt och ser väldigt bra ut. Både Lukaku och Martínez stod för två mål och en assist och här kommer den formstarka duon skapa chanser igen. Börja med tvåan.

2. Elche – Girona 1

I Spanien ska det spelas playoff-final mellan Elche och Girona. Det lag som vinner dubbelmötet får en plats i La Liga kommande säsong. Girona slog ut Almería i sin semifinal och det var till stor del tack vare Cristhian Stuani som nätade i både mötena. Den uruguayanska målmaskinen ser stekhet ut och är en lirare som Elche måste hålla kolla på. I övrigt är dock Elche ett bättre lag. Värdarna har vunnit de tre senaste inbördes mötena och i grundserien vann faktiskt Girona bara tre av 21 bortafajter. Då det som sagt är ett dubbelmöte är känslan att Elche kommer gå mest för segern och då är det från vänster det ska streckas.

3. Spezia – Frosinone 1

I Italien ska det avgöras om det blir Spezia eller Frosinone som går upp till det italienska finrummet. Inför returen är det solklar fördel Spezia som vann bortamötet med 1-0. Värdarna har sett ruggigt bra ut under en längre period och har i kvalet redan hunnit med att slå ut Chievo. Frosinone har samtidigt haft en del tur som slagit ut både Cittadella och Pordenone i kvalet och på resande fot har det inte sett bra ut på hela säsongen. Bortavinsten mot Pordenone var den första sedan februari månad. Ligafajten här mellan lagen slutade med en 2-0-seger för Spezia och det blir något liknande igen. Hemmalaget tar sig till Serie A för första gången!

4. Marseille – St. Etienne LOTTAS

Fyra personer i Marseilles trupp/stab har fått corona och därmed har Ligue 1 beslutat sig för att skjuta upp matchen. Det kommer lottas och bollarna fördelas enligt 9-3-4 vilket i procent motsvarar ungefär 56-19-25.

5. Kortrijk – AS Eupen 1

Kortrijk stod för en rejäl knall när de bortabesegrade Gent med 2-1 i den senaste omgången. De stod emot ett mäktigt tryck och i slutet kunde Hannes van der Bruggen avgöra matchen. Nu väntar ett betydligt beskedligare motstånd. Eupen tillhörde botten i fjol och vann då bara fyra av 15 bortamatcher. Det har inte börjat speciellt mycket bättre nu. En poäng i premiären mot Leuven följdes upp av en rejäl kölhalning av Club Brügge som slutade 0-4. Eupen får det svårt igen. Trolig etta.

6. Derry City – Cork City 1

Cork City tog en otroligt efterlängtad seger när Sligo Rovers slogs tillbaka med 3-0. Det var andra triumfen för säsongen och Dinanga nätade för andra matchen i rad. Läge att starta med ivorianen nu. Bortaplan har dock inte varit någon framgångssaga för Cork. En poäng på fyra försök och 0-10 i målskillnad är inte några siffror som skrämmer. Derry ligger bara en poäng före Cork i tabellen men ser ganska stabila ut. Fyra poäng på de tre senaste omgångarna där förlusten var en knapp sådan mot serieledarna Shamrock. Fjolårets ligafyra har tre raka segrar mot Cork City och här kommer fjärde raka. Spika ettan.

7. Shamrock Rovers – Shelbourne 2

Shamrock Rovers leder den irländska ligan ganska klart med 22 poäng på åtta omgångar. Jack Byrne och Graham Burke leder linjen framåt och är svåra att stoppa. Samtidigt är det en del som tyder på att första förlusten rycker allt närmare. Senast tappade Shamrock poäng för första gången mot St. Patrick’s, trots en man mer på plan i en hel halvkek, och innan dess hade Rovers fullt sjå med bottenlaget Derry. Shelbourne är nykomlingar i det irländska finrummet men har visat att de hör hemma här. Gästerna har två vinster och två förluster på sina fyra bortamatcher och ska inte räknas bort. På en kupong med få bra skrällar lockar helgarderingen trots Shamrocks stora favoritskap. 

8. Viktoria Plzen – SFC Opava 1

Den tjeckiska ligan hann inte spelas färdigt i fjol och då beslöt sig förbundet för att inget lag skulle åka ur medan två flyttades upp. Det var tur för Opava som låg och tampades i botten av tabellen. Nu ska den tjeckiska ligan börja en ny säsong och de ställs inför en extremt tuff uppgift direkt. Viktoria Plzen dominerar serien tillsammans med Slavia Prag och vann båda mötena med Opava i fjol (4-0 och 3-0). Visst ska Viktoria vara solklara favoriter här, men det är svårt att veta vart lagen står i en premiär. Ettan återfinns en bit över 80 procent och då lockar det att gardera. Plocka med alla tecken och jobba in en superknall!

Till Topptipset

Bästa spiken! – Derry

Cork City har ännu inte gjort mål på bortaplan och gör på det stora hela en fullständigt urusel säsong. Derry har inte fått det att lossna fullt ut men är bättre i grunden. Ettan är odiskutabel.

Kupongens luring! – Shelbourne

Shamrock hade en del tur i 2-1-segern mot Derry då de gjorde två mål på ett skott. Matchen efter det kom säsongens första poängtapp. Kan Shelbourne utnyttja hemmalagets lilla dipp kan utdelningen skjuta i höjden. Jobba, Shelbourne!

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Sevilla – Inter x2
  2. Elche – Girona 1x
  3. Spezia – Frosinone 1
  4. Marseille – St. Etienne 1x
  5. Kortrijk – AS Eupen 1
  6. Derry City – Cork City 1
  7. Shamrock – Shelbourne 12
  8. Viktoria Plzen – Opava 12

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Sevilla – Inter x2
  2. Elche – Girona 1x
  3. Spezia – Frosinone 1
  4. Marseille – St. Etienne 1×2
  5. Kortrijk – AS Eupen 1x
  6. Derry City – Cork City 1
  7. Shamrock – Shelbourne 1×2
  8. Viktoria Plzen – Opava 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 19 augusti, 2020