Topptipset 22/9 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Tisdagens Topptips ser på förhand mycket trevligt ut med Sveriges EM-kvalmatch mot Island först ut. Efter 8-0 mot Ungern, där Anvegård noterades för tre mål, väntar nu en tuffare match för Gerhardssons blågula hjältar. I övrigt ska vi titta till kvalet till Champions League och den Engelska Ligacupen. Häng med!

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

1. Island – Sverige 2

Sverige besegrade Ungern med 8-0 på Gamla Ullevi efter att ha vridit om greppet ordentligt under de avslutande 45 minuterna. Sju av målen föll i andra halvleken när Blågult spelade elva mot tio. I den första akten hade svenskorna svårare att skapa målchanser och nu ställs de på betydligt tuffare prov. Island har tolv poäng efter fyra omgångar med en målskillnad på 20-1. I laget finns bland annat den fantastiska Gunnarsdóttir som blev målskytt för sitt Lyon mot sin gamla klubb Wolfsburg i Champions League-finalen. Sverige ska gälla som favoriter, men det blir en tuff match. Gardera!

2. Norrby – GIF Sundsvall 1

GIF Sundsvall sjunker som en sten i tabellen. Nu är det betydligt närmare till kvalstrecket nedåt än uppåt. Engblom kan inte bära laget själv på sina axlar. Norrby har nu bara en pinne upp till Giffarna efter att Akpoveta löst kvitteringen mot Ljungskile på stopptid. Den gode anfallen är avstängd, men där finns det gott om alternativ för tränare Mak Adam Lind. Rexhepi, Strömberg och Montagna håller alla hög klass och på mittfältet är Örqvist och Pekalski svårpasserade. Knapp fördel hemmalaget i Borås, men gardera tidigt och ordentligt.

3. Krasnodar – PAOK 1

Viktor Claesson skrek ut sin glädje när han äntligen fick näta för Krasnodar igen efter sitt skadehelvete. Mot Khimki var den svenska landslagsmannen briljant och stod för två mål och lika många assist. 7-2 slutade matchen där Marcus Berg också hittade rätt. Räkna med att de två, tillsammans med den tredje svensken Kristoffer Olsson, kommer spela viktiga roller här. PAOK har tagit sig hit via segrar mot Besiktas och Benfica, men får betydligt större problem i Ryssland. Grekerna lär satsa på att hålla nere siffrorna för att dubbelmötet ska leva till returen. Här ska Krasnodar hållas som klara favoriter. Strecka från vänster.

4. Slavia Prag – Midtjylland 1

Midtjylland visade klassen när de besegrade Young Boys från Schweiz med 3-0. Kaba, Mabil och Dreyer håller hög nivå och nyförvärvet Pione Sisto har enorm potential. Danskarna ska inte räknas bort helt i dubbelmötet, men i den tjeckiska huvudstaden får FCM verkligen slå ur underläge. Slavia Prag tog poäng av både Inter och Barcelona i fjolårets Champions League och även om de inte håller riktigt lika hög klass nu är de ruggigt svårslagna här på Sinobo Stadium. Ettan lämnas ensam.

5. Maccabi Tel Aviv – Red Bull Salzburg 2

RB Salzburg var ytterst nära att nå åttondelsfinal i Champions League förra säsongen och även fast de tappat flera tongivande spelare är österrikarna fortfarande att räkna med. Daka och Szoboszlai är spelare som förtjänar att få spela i Champions League. Till detta playoff går tjurarna in som klara favoriter. Maccabi Tel Aviv håller inte alls samma klass och i senaste omgången hade de stora problem mot Dinamo Brest från Belarus. Nu har israelerna dessutom fått in corona i laget vilket gör att det är väldigt oklart vilka spelare som kan delta här. Tvåan känns helt given, men håll ögonen öppna så att matchen inte lottas.

6. Leyton Orient – Tottenham 2

Leyton Orient har under måndagen gått ut med att spelare i deras lag har drabbats av corona och att de ska följa myndigheternas direktiv. Detta bara en dag innan Ligacupmatchen mot Tottenham. Frågan är vilka spelare som Leyton överhuvudtaget kan ställa på benen här. Spurs har verkligen inte imponerat i inledningen av säsongen men mot ett mediokert League Two-lag som förmodligen inte kan ställa sin bästa elva på benen vore det ordentligt pinsamt om de inte lyckades lösa en seger. Tvåan är given.

7. West Bromwich – Brentford X

Slaven Bilic var inte speciellt nöjd med domare Mike Dean under helgen och drog på sig ett rött kort i paus efter att ha föreslagit väldigt opassande saker till rättskiparen. Det återstår att se om Bilic, och hans mannar, kan hålla sig kallare när de ställs mot fjolårets seriekollega Brentford. Gästerna var ytterst nära att ta andraplatsen i The Championship framför WBA och är säkerligen sugna på att visa att det var fel lag som flyttades upp. The Bees ska absolut inte vara chanslösa här. Plocka med alla tecken.

8. Luton – Manchester United 2

Luton ska spela årets match på Kenilworth Road när Manchester United kommer på besök i den tredje omgången av Ligacupen. Luton har spelat fyra matcher under säsongen och vunnit samtliga. Collins, Cornick och Rea håller bra nivå och räkna med att de kommer vara extremt motiverade när United står på andra sidan. Solskjaer vill nog mest städa av den här matchen och börja fokusera på helgens ligafajt. Kvalitén i bortalagets trupp gör att tvåan är troligast, men detta är en match som bör måste garderas.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Tottenham

Mot ett coronadrabbat League Two-lag ska väl till och med ett Mourinho-lett gäng kunna föra spelet? Tvåan är helt given här.

Kupongens luring! – Luton

Luton har inlett säsongen som de avslutade den förra och det finns en hel del kvalité hos The Hatters. Manchester United fokuserar garanterat mest på ligan och kan få problem här.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Island – Sverige x2
  2. Norrby – Sundsvall 1x
  3. Krasnodar – PAOK 1x
  4. Slavia Prag – Midtjylland 1
  5. Maccabi T – Salzburg 2
  6. Leyton – Tottenham 2
  7. West Brom – Brentford x2
  8. Luton – Man United 12

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Island – Sverige 1×2
  2. Norrby – Sundsvall 1×2
  3. Krasnodar – PAOK 1x
  4. Slavia Prag – Midtjylland 1
  5. Maccabi T – Salzburg x2
  6. Leyton – Tottenham 2
  7. West Brom – Brentford 1×2
  8. Luton – Man United 12

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 21 september, 2020