bet365

Topptipset 23/9 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Fem matcher från den tredje omgången av den Engelska Ligacupen ska ta plats på onsdagens Topptips. Den hetaste fajten hittas på King Power Stadium där Leicester och Arsenal drabbar samman. Innan vi når dit ska dock tre matcher från Champions League-kvalet avhandlas. En smålurig kupong som startar i Belgien.

Spelstopp: 19:59

Till Topptipset

1. Gent – Dynamo Kiev 1

Champions League-kvalet har nått fram till playoff och det är nu bara ett dubbelmöte från gruppspel. Gent fick en dålig start på säsongen med fyra förluster på de fem inledande ligamatcherna. Den senaste veckan har dock varit bättre, först besegrades Rapid Vienna i kvalet och i helgen slogs Mouscron tillbaka med 1-0. Nu när belgarna ställs mot ukrainskt motstånd står stort hopp ironiskt nog till ukrainarna Plastun och Yaremchuk som tillhör gents bästa spelare. Dynamo Kiev slog ut AZ Alkmaar med 2-0 i den senaste omgången efter att Gerson Rodrigues från Luxemburg öppnat målskyttet. Möjligen ska Dynamo hållas som knappa favoriter i dubbelmötet, men i denna enskilda match är det Gent som bär favoritskapet. Fint värde på ettan som ritas ned först.

2. Molde – Ferencváros 1

Ferencváros slog ut Djurgården i den första omgången av kvalet mot Champions League och har tagit sig hela vägen till playoff. Mest imponerar såklart 2-1-segern borta mot Celtic där målkungen Tokmac Nguen avgjorde med kvarten kvar. Nu ska norrmannen ställas mot de regerande norska mästarna Molde. Värdarna har haft enklare väg hit men bortasegrar mot Celje och Qarabag ska inte nedvärderas. Andreas Linde är stabil mellan stolparna och framåt finns Omoijuanfo och James samt Malmö-bekantingen Eikrem. Öppet dubbelmöte helt klart men här ska norrmännen gälla som favoriter. Strecka från vänster.

3. Olympiakos – Omonia Nicosia 1

Omonia Nicosia har imponerat oerhört mycket för att ta sig hit. Cyprioterna har varit rejält nederlagstippade både mot Crvena Zvezda och Legia Warszawa men besegrat dem båda. Nu är det dock ännu ett steg upp i nivå. Omonia ställdes faktiskt mot den grekiska storklubben Olympiakos i en träningsmatch för två månader sedan. Den vann grekerna med 3-0 och det säger det mesta om styrkeförhållandena mellan lagen. Värdarna har värvat in spelare som Holebas och M’Vila som förstärkt ryggraden i laget. Med Fortounis, Masouras och Valbuena i offensiv riktning kommer det bli svårt för gästerna att stå emot i 90 minuter. Cyprioterna får sikta på att hålla nere siffrorna till returen. Klar etta.

4. Leicester – Arsenal X

Arsenal har inlett säsongen på allra bästa sätt med seger i Community Shield och två raka ligavinster. Nu lär Arteta ge sina nyckelspelare lite välbehövlig vila, men trots det kan The Gunners ställa en slagkraftig elva på benen. Lirare som Nelson, Nketiah, Pépé, Willock och Elneny kommer säkerligen starta och det är verkligen inga dåliga spelare. Leicester står även de på två ligasegrar och kan ställa upp med bland andra Iheanacho, Fuchs, Albrighton och Choudhury om Rodgers väljer att rotera. Rävarna kan också dra styrka ur det faktum att de har tre raka hemmasegrar mot Arsenal. Detta är en omöjlig match att tippa. Plocka med alla tecken och gå vidare.

5. Fulham – Sheffield Wednesday 1

Trots att Sheffield Wednesday tappade viktiga Steven Fletcher under sommaren och fått inleda The Championship med tolv minuspoäng har Ugglorna visat att de inte tänker lägga sig ner och dö. Seger mot Cardiff och poäng mot Watford är en strålande start på säsongen för de blåvita. Med ett sådant gap att ta ikapp måste dock Wednesday lägga allt fokus på ligaspelet och frågan är hur motiverade de är här. Fulham var i samma serie i fjol och vann då hemmamötet med 5-3. Hemma på Craven Cottage ska de vitklädda gälla som klara favoriter. Ettan singlas.

6. Preston – Brighton X

Brighton bytte ut hela sin elva från den bittra premiärförlusten mot Chelsea (1-3) till Ligacupmatchen mot Portsmouth. Det gick lika bra då, 4-0 slutade matchen och svenska Viktor Gyökeres blev målskytt för Fiskmåsarna. Jahanbakhsh, Veltman och Pröpper var andra spelare som glänste i den fajten. Räkna med att Potter gör en liknande rockad nu. Hemmastarka Preston är en nivå upp i motstånd jämfört med Portsmouth och kommer närmast från 2-2 borta mot Norwich i ligaspelet. Här kommer de ge gästerna från Premier League en match. Alla tecken behövs.

7. Fleetwood – Everton 1

Everton har fått en flygande start på sin säsong med två raka ligavinster där framförallt Calvert-Lewin glänst på topp. Laget ser verkligen spännande ut sedan lirare som Allan, Doucouré och Rodríguez tillkommit under sommaren. Den trion lär dock vilas nu tillsammans med flera andra ordinarie pjäser. Troligen får Kean, Walcott, Bernard och Davies speltid. Skickliga lirare det med. Fleetwood ska dock verkligen inte räknas bort. I fjol föll Joey Bartons mannar i playoff-semin mot Wycombe och “The Cod Army” siktar lika högt denna säsongen. Irländarna Glenn Whelan och Patrick Madden är spelare som varit med förr och här ska inte Fleetwood underskattas. Skrällen till vänster måste med även om alla tecken är att föredra.

8. Millwall – Burnley X

De lär bli mycket kamp i sydöstra London under onsdagen. Millwall och Burnley är två lag som har fysiken som sina signum. Burnley föll mot Leicester i helgen i deras första ligamatch men hade innan dess slagit ut Sheffield United på straffar i Ligacupen. En del skador stör, men Wood, Vydra och Rodriguez är tunga pjäser som är redo för spel. Millwall spelar tajt och har inte släppt in något mål efter två omgångar av The Championship. Lejonen kommer fokusera på defensiven här med vilket borgar för en tät matchbild. Krysset känns allra bäst, men helst ska alla tecken med.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Olympiakos

Det skiljer en ocean i kvalité mellan Olympiakos och Nicosia. Cyprioterna får hålla i för glatta livet för att detta dubbelmöte inte redan ska vara klart på onsdagskvällen. Solklar etta.

Kupongens luring! – Fleetwood

Joey Bartons manskap jobbar stenhårt i varje situation och kommer ge ett roterande Everton en match. Ligacupen har bjudit på skrällar förr och ettan måste med här.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Gent – Dynamo Kiev 1
  2. Molde – Ferencváros 1x
  3. Olympiakos – O.Nicosia 1
  4. Leicester – Arsenal x2
  5. Fulham – Sheffield W 1
  6. Preston – Brighton x2
  7. Fleetwood – Everton 1x
  8. Millwall – Burnley x2

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Gent – Dynamo Kiev 1x
  2. Molde – Ferencváros 1x
  3. Olympiakos – O.Nicosia 1
  4. Leicester – Arsenal 1×2
  5. Fulham – Sheffield W 1
  6. Preston – Brighton 1×2
  7. Fleetwood – Everton 1×2
  8. Millwall – Burnley x2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 22 september, 2020