Topptipset 24/8 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Vi inleder veckan med en härlig fajt från Östgötaporten där Häcken och IFK Norrköping ska göra upp om viktiga poäng i toppskiktet av tabellen. Det är en av fyra svenska kamper att hugga tänderna i. Norge, Belgien och Frankrike är övriga länder på vår resa mot åtta rätt. Den resan börjar nu!

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

1. IFK Norrköping – Häcken 1

Häcken besegrade IFK Norrköping hemma på Bravida Arena för några veckor sedan i en match där Filip Dagerstål blev utvisad. Läge för revansch nu för östgötarna som normalt sett är svårspelade i hemstaden. Här har inte Peking torskat mot Häcken sedan 2012 och då alla kanoner med Thern, Haksabanovic och Nyman i spetsen är tillgängliga för spel blir de vitblåa svåra att rå på. Häcken har fått igång Alexander Söderlund på topp och det är viktigt för Andreas Alms lag som behöver tyngd längst fram. Med Leo Bengtsson och Ahmed Yasin bredvid sig kommer även göteborgarna hota. En underhållande match att vänta där vi lär få se en del mål. Då passar gaffeln (etta-tvåa) utmärkt.

2. Kalmar FF – Mjällby 1

Kalmar stod för en direkt dålig insats borta mot Östersund där smålänningarna förlorade med 0-2. Därmed är KFF näst sist inför den 17:e omgången. Truppen ser dock bättre ut med nyförvärven Israelsson och Bergqvist och dessutom tar en spelare som Isak Jansson stora kliv hela tiden. Den vindsnabbe 18-åringen har mycket att ge till Bergstrands lagbygge. Mjällby har gjort det väldigt bra inledningsvis, men bortaspelet har lämnat mer att önska. På Guldfågeln får Marcus Lantz mannar slå ur underläge. Ettan singlas.

3. Akropolis – Degerfors 2

Akropolis har imponerat stort under sommaren och hänger med i toppen av Superettan. Insatsen senast mot AFC var dock något sämre och där hade stockholmarna en hel del tur som löste en 2-1-seger. Nu skruvas nivån på motståndet upp flera snäpp när Degerfors kommer på besök. Värmlänningarna spelar en fantastiskt fin fotboll och leder serien klart. Johan Bertilsson är bäst i serien och bredvid honom finns alternativ som Edvardsen, Dahlström, Astvald och Ayaz. Akropolis klarar inte av att stoppa DIF:s frammarsch. Tvåan spikas.

4. Brage – Dalkurd 2

Även om Dalkurd har lämnat Borlänge och numer huserar i Uppsala är det två stora rivaler som möts på Domnarvsvallen. Brage var ytterst nära att ta sig upp till Allsvenskan i fjol men föll i kvalet mot Kalmar. Den säsongen vann Brage båda mötena mot Dalkurd med 3-1. Nu visar dock värdarna ganska svag form och 2-4 mot Öster var inget styrkebesked direkt. Dalkurd spelade oavgjort mot Halmstad förra veckan och i matchen innan dess var de ytterst nära poäng borta mot Jönköpings Södra. Cissoko och Sejdiu löser minst en balja här. Supervärde till höger och då är X2 av högsta prioritet.

5. Stabaek – Brann 2

Stabaek är svåra att lita på. Mattias Sandberg i målet släpper in väldigt mycket mål och klubben från Baerum har nu fem raka utan vinst i Eliteserien. Senaste hemmamatchen slutade med förlust mot Odd men innan dess plockade hemmalaget poäng av serieledarna Bodö/Glimt här på Nadderud. Brann besegrade fjolårsmästarna Molde i sin senaste bortamatch men föll oväntat hemma mot Mjöndalen förra helgen. Svårtippat nu, men då gästerna från Bergen har vunnit de fyra senaste inbördes ska det vara knapp fördel Brann. Strecka från höger.

6. Kongsvinger – Lilleström 2

Klassiska Lilleström åkte ur Eliteserien i fjol och har fått det bevisat att OBOS-ligaen inte är någon enkel serie att promenera igenom. 13 poäng på tio omgångar räcker bara till en placering i mitten av tabellen och upp till tvåan Ranheim skiljer det åtta pinnar. På resande fot är dock Daniel Gustavsson och hans lagkamrater starka och här ställs LSK mot ett svagt motstånd. Kongsvinger har via poäng i fyra raka matcher tagit sig upp över nedflyttningsstrecket, men nu ställs de mot ett bättre lag helt enkelt. Trolig tvåa som är en fin spik under 60 procent.

7. Sint-Truiden – Oostende X

Oostende slutade näst sist i Jupiler League i fjol och har fått en jobbig start även på den nya säsongen. Två raka förluster indikerar att det kommer bli bottenstrid igen. Samtidigt var Ari Skúlasons gäng inte så pjåkiga i 0-1-torsken mot Charleroi och kan gästerna bygga vidare på den insatsen ska de ses med bra chans att ta sina första poäng här. Sint-Truiden får klara sig utan Ibrahima Sankhon som blev utvisad i bortafajten mot Anderlecht (1-3). I säsongens första hemmamatch tog Sint-Truiden däremot en jätteskalp när Gent besegrades med 2-1. Den viktorian ligger till grund att värdarna överstreckas ganska grovt här. På pappret är detta en helt jämn historia och då lockar värdet till höger.

8. Troyes – Le Havre X

Den första omgången av Ligue 2 ska kompletteras på Stade de l’Aube. Troyes slutade i fjol bara två poäng bakom Lens och med tanke på vilken form de befann sig i när ligan avbröts hade Troyes nog gärna sett att serien spelades färdigt. Så blev det dock inte och nu är det nya tag som gäller. Le Havre var också ett topplag förra säsongen, mycket tack vare Kadewere som vräkte in mål. Ex-djurgårdaren tillhör nu Lyon och det är såklart ett avbräck för gästerna. Utan skyttekungen på plan är det Troyes som ska hållas högst. Börja med 1X.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Degerfors

Degerfors rusar mot Allsvenskan och kör över Akropolis av bara farten. En tvåa runt 60-strecket är bara att spika av.

Kupongens luring! – Dalkurd

Brage och Dalkurd är stora rivaler sedan de sistnämndas tid i Borlänge. Räkna med att gästerna vill knäppa Brage på näsan när de återvänder till Domnarvsvallen. Tvåan måste med till låg procent.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Norrköping – Häcken 12
  2. Kalmar FF – Mjällby 1
  3. Akropolis – Degerfors 2
  4. Brage – Dalkurd x2
  5. Stabaek – Brann x2
  6. Kongsvinger – Lilleström 2
  7. Sint-Truiden – Oostende x2
  8. Troyes – Le Havre 1x

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Norrköping – Häcken 12
  2. Kalmar FF – Mjällby 1
  3. Akropolis – Degerfors 2
  4. Brage – Dalkurd 1×2
  5. Stabaek – Brann 1×2
  6. Kongsvinger – Lilleström x2
  7. Sint-Truiden – Oostende x2
  8. Troyes – Le Havre 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 24 augusti, 2020