Topptipset 26/6 – analyser, speltips, & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Serie A, Serie B, La Liga, The Championship, Primeira Liga och danska Superligan – där har ni godispåsen fredagens Topptips består av. Två stabila favoriter utkristalliseras på denna rad där vi precis som vanligt även försöker sänka ett par sådana. Känslan är att åtta rätt ligger nära till hands. Häng med!

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

1. Juventus – Lecce 1

Stora stygga Juventus kopplade ett järngrepp om ännu en ligatitel i veckan när de segrade mot Bologna samtidigt som Lazio tappades en tvåmålsledning mot Atalanta. Imponerar gör inte “Den gamla damen” men poängen tas i strid ström, inte minst här på Allianz Stadium där Juve ståtar med 37 poäng av 39 möjliga. Lecce ser ut att få ta hissen tillbaka till Serie B även om det bara är målskillnad som skiljer dem från nytt kontrakt. 15 insläppta på de tre senaste matcherna skvallrar dock om att inte allt står rätt till för “Vargarna” från Apulien. Ettan är skriven i sten i Turin.

2. Sevilla – Valladolid X

Nere i ett sommarvarmt Andalusien ska ligafyran Sevilla försöka hitta tillbaka till vinnarspåret. Tre raka enpoängare har det blivit för Julen Lopeteguis gäng som har bästa möjliga truppläge inför denna drabbning. Lätt kommer det dock inte bli mot ett defensivt skickligt Valladolid. Gästerna från Kastilien och León har gång på gång visat att de är svåra att bryta ner. De lilavita har hållit stången väl mot merparten av topplagen under säsongen. 1-1 senast mot femman Getafe var ytterligare en fjäder i hatten för González manskap. Skrällen kan inte uteslutas på Ramón Sánchez Pizjuán. Helgarderingen smakar bäst.

3. Brentford – West Bromwich 1

Det blev en fin omstart för Brentford när Pontus Jansson åter dirigerade backlinjen för första gången sedan februari. “Bina” höll nollan i Londonderbyt mot Fulham och kunde till slut segra med 2-0 efter att firma Benrahma/Marcondes visat vägen med två mål i slutskedet. Det gör att chansen att nypa en av de två direktplatserna i högsta grad lever. Åtta poäng skiljer upp till toppduon Leeds och West Brom, varav de sistnämnda alltså står för motståndet på Griffin Park denna fredag. WBA fick bara 0-0 i derbyt mot Birmingham och har visat lite uppflyttningsfrossa. I den engelska huvudstaden får de finna sig i att slå ur underläge. Ettan först.

4. Aarhus – Aalborg 1

Aalborg tycks ha stämplat ut för säsongen, åtminstone i ligan där de endast skrapat ihop en poäng på fem matcher sedan omstarten. Gästernas fokus ligger istället helt och hållet på cupfinalen som väntar mot Sönderjyske på onsdag. Räkna därför med att tränare Jacob Friis kommer rotera friskt på Ceres Park denna afton för bästa möjliga förutsättningar i Esbjerg kommande vecka. Då bör det bli kattens lek med råttan för ett Aarhus som glänst på senare tid. 4-3 borta mot serieledande Midtjylland var en maktdemonstration, och i Mortensen/Thorsteinsson finns ligans formstarkaste anfallspar. Säker etta på Jylland.

5. Belenenses – Sporting X

Vackra Lissabon bjuder på ett derby dagen till ära när Sporting reser till de västra delarna av huvudstaden för att ge sig i kast med Belenenses. De grönvita gästerna får sägas ha gjort det bra sedan Bruno Fernandes lämnade klubben. Slovenska nyförvärvet Andraz Sporar har visat vägen där sju poäng på tre matcher innebär att “Lejonen” kopplat greppet om tredjeplatsen. Belenenses är dock inget lag man bara kör över. Tre insläppta på de sex senaste imponerar där det blivit poäng mot topplagen Guimaraes och Rio Ave. Skador råder i båda läger men värst är det för Sporting som har nyckelspelare som Mathieu, Vietto och Acuna frånvarande. Alla tecken rekommenderas illa kvickt på Estádio Nacional do Jamor.

6. Empoli – Benevento 2

Beneventos säsong går till historien som en av de bästa någonsin i Serie B. Gamla superstrikern Pippo Inzaghi har gjort ett superjobb med “Trollkarlarna” som redan här, i den 30:e omgången av 38, kan säkra uppflyttningen till Serie A. Empoli spelade i finrummet den gångna säsongen men ser ut att få svårt att ta sig tillbaka. 33 mål på 29 fighter håller inte, även om de här hemma i Toscana varit solida. Benevento håller med det sagt en högre nivå än samtliga övriga lag i andradivisionen. I omstarten visade vassa Roberto Insigne, broder till mer kända Lorenzo, vägen med matchens enda mål i 1-0-segern mot Cremonese. Han har målat i sex av de gulrödas sju senaste matcher. Inte omöjligt att 26-åringen fäller avgörandet igen. Trolig tvåa.

7. Chievo – Spezia 1

Viktiga poäng står på spel när “Flygande åsnor” ställs mot “Små örnar” i Romeo och Julias hemstad. Chievo trillade ur Serie A med dunder och brak i fjol men har definitivt chansen att ta klivet tillbaka. Kvalitet finns hos Verona-klubben i form av åldermännen Meggiorini, Djordjevic samt Giaccherini. Spezia ståtar inte med lika mycket rutin men har gjort en fin säsong där de har chansen att ta sig upp till finrummet för första gången. Att de ska segra på Bentegodi-stadion känns med det sagt långsökt. 1X torde räcka.

8. Perugia – Crotone X

Crotone degraderades från Serie A för två säsonger sedan men kan nu vara på väg tillbaka. De rödblå, med Samuel Armenteros i laget, återfinns på en andraplats efter att nigerianen Simy varit stekhet mer eller mindre hela säsongen. Perugia har en gedigen historia att se tillbaka på men inte mycket mer än så. Efter ekonomiska problem med konkurs som följd har ändå de rödvita gjort det allt bättre och är numera ett stabilt mittenlag i Serie B. Hemma på klassiska Stadio Renato Curi är de svårspelade. Jämn och målsnål batalj att vänta där krysset ligger klart närmast till hands. Samtliga tecken är med det sagt att rekommendera i denna ovissa batalj.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Aarhus

Egentligen allt talar för ligatrean Aarhus denna fredag. Aalborg ser uselt ut för stunden och lär knappast lägga kraften på detta möte. Banketta på Ceres Park.

Kupongens luring! – Belenenses

Lillebror Belenenses lär knappast lägga sig platt i derbyt mot Sporting. De mer namnkunniga grönvita “Lejonen” har dessutom ett par tunga avbräck. Då ska inte skrällen uteslutas i västra Lissabon.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Juventus – Lecce 1
  2. Sevilla – Valladolid 1x
  3. Brentford – West Brom 1
  4. Aarhus – Aalborg 1
  5. Belenenses – Sporting 1x
  6. Empoli – Benevento x2
  7. Chievo – Spezia 1x
  8. Perugia – Crotone x2

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Juventus – Lecce 1
  2. Sevilla – Valladolid 1×2
  3. Brentford – West Brom 1x
  4. Aarhus – Aalborg 1
  5. Belenenses – Sporting 1×2
  6. Empoli – Benevento x2
  7. Chievo – Spezia 1x
  8. Perugia – Crotone 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 26 juni, 2020