Topptipset 27/8 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Malmö och Hammarby ska in i Europa League-kvalet och båda lagen stöter på motstånd de borde kunna klara av, speciellt på hemmaplan. Kupongen består av åtta fajter från kvalet och det är på förhand flera favoriter som ser ut att streckas lite lägre än de borde. Höj därför radinsatsen och sänk storleken på systemet.

Spelstopp: 18:59

1. Malmö FF – Cracovia 2

Malmö FF ställs mot Cracovia i kvalet mot Europa League och då MFF tagit sig till gruppspelet i turneringen två år i rad är svenskarna storfavoriter till att avancera. Kiese Thelin, Christiansen, Rieks med flera är spelare som ska hålla en nivå högre än polackerna. Samtidigt går det att störa MFF, kolla bara på Falkenberg som med lite tur kunde fått någon pinne med sig i helgens allsvenska fajt. Cracovia har nyligen värvat in Rivaldinho, son till legendaren Rivaldo, men har i övrigt ett ganska anonymt lag. Fördel Malmö, men här har streckningen på ettan tappat alla proportioner. Bortaskrällen måste med om denna rad ska ge några pengar alls.

2. Hammarby – Puskás Akadémia 1

På Tele2 Arena ska den andra ronden mellan Sverige och Ungern spelas. Ferencváros slog som bekant ut Djurgården ur Champions League-kvalet och nu ska alltså Hammarby ta sig an fjolårets ungerska ligatrea Puskás Akadémia. Gästerna bildades så sent som 2015 men är en klubb som satsar ganska hårt. Tyvärr för ungrarnas del har de drabbats av corona i truppen och skickar junior- och reservlaget till Stockholm. Bajen visar relativt svag form och kommer närmast från en jobbig förlust mot Sirius. En del skador stör också Billborns gäng, men mot ett rent B-lag ska såklart inte Bajen fallera på hemmaplan. Ettan lämnas ensam.

3. Rosenborg – Breidablik 1

Det råder stor klasskillnad på Lerkendal. Rosenborg är inte vad de en gång var, och det är sant att Trollungarna dras med en del skador, men de vitsvarta kommer närmast från tre raka segrar i ligaspelet. Ett lag från den isländska ligan ska inte betyda några problem, speciellt inte när matchen spelas i Trondheim. I fjol slog Molde ut KR Reykjavik med totalt 7-1 och samma säsong åkte Breidablik ur kvalet mot Vaduz från Liechtenstein. Islänningarna lever mycket på Thomas Mikkelsen, dansken som hade en kort sejour i IFK Göteborg för några år sedan, men det räcker inte. Solklar etta som hamras in.

4. Aarhus – FC Honka 1

Aarhus stod för en fin ligasäsong och utmanade länge FC Köpenhamn om andraplatsen i serien bakom omöjliga Midtjylland. AGF slutade till sist trea och via ett lyckosamt playoff-spel mot Odense ska Aarhus nu kvala mot Europa League. Mellan stolparna har hemmalaget William Eskelinen som visat att han har ett väldigt stort spel i sig och längst fram är Patrick Mortensen sylvass. FC Honka gör det ganska bra i Finland och Jean Marie Dongou är ett offensivt hot. Här får de dock slå rejält ur underläge. Trolig etta.

5. Servette – Ruzomberok 1

Tre lag stack iväg i toppen av den schweiziska ligan, Young Boys, Basel och St. Gallen. Bakom den trion var det tajt om vilka som skulle ta den fjärde och sista Europaplatsen. Där drog Servette det längsta strået, mycket tack vare ett fint hemmaspel med poängplock i 15 av 18 fajter. Nu ska de göra sin första tävlingsmatch för denna säsong. Den slovakiska ligan har redan startat och Ruzemberok har fått en jobbig inledning med fyra raka kamper utan seger. Möjligen kan de dra lite styrka ur det faktumet att gästerna inte är i matchform, men skillnaden i kvalité är påtaglig. Börja med ettan.

6. Motherwell – Glentoran 1

Ett brittiskt derby väntar på Fir Park. Motherwell slutade trea i den skotska ligan och får alltså kvala till Europa. Starten på säsongen har varit rent ut sagt usel med två poäng efter fem omgångar, men truppen ser inte så pjåkig ut. Det lär vända uppåt snart i Premiership och här ställs skottarna mot väldigt tacksamt motstånd. Glentoran fick en Europaplats efter att ha vunnit den nordirländska cupen. De tvingades till ett preliminärt kval för att ens ta sig till den första kvalomgången och då besegrades HB Torshavn på hemmaplan med 1-0, en ganska orättvis seger. Motherwell är betydligt bättre och vinner hur enkelt som helst.

7. Budapest Honved – FC Inter 1

Budapest Honved vann den förra upplagan av den ungerska cupen och har därmed fått en plats i kvalet till Europa League. Honved är annars inte riktigt av samma klass som landets bästa klubbar Ferencváros, MOL Fehervar och Puskás Akadémia. Säsongen började med förlust i derbyt mot MTK Budapest. Enklare motstånd nu när FC Inter från Åbo kommer på besök. Gästerna leder visserligen den finska ligan men har bara lyckats vinna två av sex bortamatcher. Den ungerska ligan är rankad betydligt högre än den finska och detta blir ännu en svår bortamatch för Inter. Trolig etta i Budapest.

8. Shamrock Rovers – FC Ilves 2

Vi avslutar på den gröna ön Irland där Shamrock, som leder den irländska serien, tar emot FC Ilves. Lagom till Europakvalet har värdarna tappat formen helt. Närmast kommer de från två raka 0-0-matcher där insatsen mot bottenlaget Shelbourne inte imponerade. Läge för FC Ilves därmed. Gästerna har en ganska intressant trupp där Lauri Ala-Myllymäki, med meriter från de finska ungdomslandslagen, sticker ut. Lauri gjorde tolv ligamål i fjol och kan mycket väl för Ilves vidare till nästa kvalrunda. Högersidan lockar mest, även om alla tecken bör åka med.

Bästa spiken! – Rosenborg

Rosenborg har haft svårt att imponera inledningsvis av säsongen men de håller en helt annan klass än isländska Breidablik. På Lerkendal kan detta bara gå åt ett håll.

Kupongens luring! – Cracovia

Cracovia har en del spännande spelare där Álvarez, tidigare i Osnabrück, sticker ut. Malmö har haft problem mot “sämre” lag tidigare under sommaren och får se upp.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Malmö FF – Cracovia x2
  2. Hammarby – Puskás Akad. 1
  3. Rosenborg – Breidablik 1
  4. Aarhus – FC Honka 1x
  5. Servette – Ruzomberok 1x
  6. Motherwell – Glentoran 1
  7. Honved – FC Inter 1x
  8. Shamrock – FC Ilves x2

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Malmö FF – Cracovia 1×2
  2. Hammarby – Puskás Akad. 1x
  3. Rosenborg – Breidablik 1
  4. Aarhus – FC Honka 1x
  5. Servette – Ruzomberok 1×2
  6. Motherwell – Glentoran 1
  7. Honved – FC Inter 1x
  8. Shamrock – FC Ilves 1×2

Skribent: Mathias

Skriven den 27 augusti, 2020