Topptipset 28/8 – speltips, analyser, & spelförslag

Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Helgen inleds med en tvådelad kupong där de fyra svenska matcherna på raden ska avgöras under lördagen. Där ska vi bland annat titta till en ren seriefinal från Superettan. Under fredagen ska det spelas ligaboll i Frankrike, Belgien, Polen och Nederländerna där det finns rejält med skrällchanser. Häng med!

Spelstopp 20:29

Till Topptipset

1. Lyon – Dijon 1

Lyon visade verkligen klassen i Champions League när de slog ut Juventus och Manchester City och även pressade Bayern München i semifinalen. Depay, Ekambi och Dembélé visade vilken bredd som finns på topp i detta lag. Nu är det dock ligaspel som gäller och där underpresterade OL grovt i fjol. Dijon har redan hunnit med att spela en omgång i ligan där det blev stryk hemma mot Angers med 0-1. Dessutom ska det tilläggas att senapslaget var ett av de sämre i ligan på resande fot i fjol. På Groupama Stadium har de dock trivts ganska bra. Dijon har faktiskt tagit sju poäng på de tre senaste inbördes mötena här. Med det i åtanke lockar inte den monsterhårt streckade ettan. Plocka med alla tecken.

2. Oostende – Anderlecht 1

Anderlecht stod för en extremt svag säsong i fjol och slutade då i mitten av tabellen. Det har börjat lite tveksamt denna sommaren också. Visst är storlaget obesegrade men kryss mot Mouscron och Mechelen imponerar inte. Nu blir Dimata och company rejält överstreckade. Oostende har visserligen inlett svagt med en poäng på tre omgångar, men Ari Skúlason och hans lagkamrater har en ganska hög högstanivå. I fjol vann Oostende båda mötena mot Anderlecht och med tvåan streckad upp i himmelen är det 1X som är av högsta prioritet.

3. Stal Mielec – Górnik Zabrze 2

I Polen ska vi titta till en serieledare. Ja Gornik Zabrze leder faktiskt tabellen efter den första omgången då de slog tillbaka nykomlingen Podbeskidzie med 4-2 i sin premiär. Spanjoren Jesús Jiménez stod för ett hattrick då och bildar en vass toppduo med slovaken Bohar, som kom fyra i fjolårets skytteliga med 13 fullträffar. Nu väntar ännu en nykomling då Stal Mielec står för motståndet. Stal vann andradivisionen i fjol, två pinnar före Podbeskidzie, och väntas få en jobbig säsong. Fördel gästerna!

4. Cambuur – NEC Nijmegen 2

Cambuur stod för en makalös säsong i fjol med 21 vinster på 29 omgångar och ledde Eerste Divisie när coronan lamslog Europa. I Nederländerna bröts allt spel och inga lag flyttades ner eller upp, något som Cambuur (utan lycka) försökte få ändrat i domstol. Frågan är hur mycket de känslorna har påverkat laget med skyttekungen Robert Muhren i spetsen. NEC Nijmegen är ett av seriens bättre lag på pappret och tog poäng här i fjol. Faktiskt har NEC tagit poäng i sex av de sju senaste inbördes mötena. Med det i åtanke lockar värdet till höger. Strecka därifrån, men plocka helst med alla tecken.

5. Östersund – Falkenberg 2

Kupongens riktiga chansning hittas på Jämtkraft Arena i Östersund. ÖFK är ett av serien formstarkaste lag med tre raka segrar där den senaste fullpoängaren kom borta mot svårspelade Elfsborg. Där fick de rödsvarta spela större delen av den andra halvleken med en man mer men hade ändå stora problem med att freda sitt mål. Sonko Sundberg och Ssewankambo är båda avstängda och det är två tunga avbräck. Falkenberg har fem raka matcher utan seger, men spelar faktiskt ganska bra fotboll. I 1-2-förlusten borta mot Malmö var FFF snubblande nära en poäng. Detta är två helt jämna lag på pappret och då är det svårt att köpa favoritskapet på hemmalaget. Chansspika tvåan.

6. Varberg – Sirius 2

Sirius har varit fantastiska att skåda under hela säsongen och kommer närmast från tre raka segrar. Stefano Vecchia gör mål på allt och leder skytteligan med nio fullträffar. Med Sugita och Andersson bredvid sig skapas det alltid chanser. Nu ställs dock Rydströms mannar inför en ganska lurig uppgift. Varberg är fysiskt starka och spelar med raka linjer. Robin Book har nyligen lånats in från Örebro och tillsammans med nye Junes Barny ger han nykomlingen mer spets. Vi får säkerligen se en del mål här och även om Sirius är knappa favoriter föredras gaffeln (etta-tvåa).

7. Dalkurd – Västerås 1

Dalkurd har tappat Hodzic till Mjällby. Ett tungt tapp för Uppsala-klubben helt klart, men det finns fortfarande massor av fina spelare kvar, inte minst i offensiv riktning. Liridon Selmani har hämtats in från Karlstad och i sin första match för klubben gjorde anfallaren mål i rivalmötet mot Brage. Det slutade visserligen med förlust (1-2) men insatsen lovade mer. Offia, John Junior, Berggren och Cissoko är andra spelare som kan hota framåt. Västerås tog en poäng borta mot J-Södra efter att ha kvitterat på straff mot slutet av matchen. Innan dess hade VSK faktiskt fyra raka förluster på resande fot. På Studenternas är det ettan som är första tecken att ritas ned.

8. Degerfors – Halmstad 1

Mot Akropolis tappade serieledarna Degerfors poäng för andra gången på de tre senaste omgångarna. Är värmlänningarna på väg ner i en formsvacka? Det känns ändå inte så, mot Akropolis dominerade DIF fullständigt och hade bland annat 11-0 i hörnor. Hemma på Stora Valla har de rödklädda vunnit sex av sju fajter under säsongen. Halmstads BK var favoriter att ta hem den här serien och efter 14 omgångar ligger hallänningarna tvåa, tre poäng bakom Degerfors. Truppen är bred och fin, men GBK har haft svårt med målskyttet mot slutet vilket fyra fullträffar på de fem senaste vittnar om. Degerfors ska hållas högre och ettan lämnas ensam.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Degerfors

Det är inte tal om någon bombspik direkt, men visst ska Degerfors ha fin chans att lämna Halmstad bakom sig i seriefinalen. Formen är strålande och hemmaspelet har stundtals varit briljant. Ettan spelas med goda förhoppningar.

Kupongens luring! – Oostende

Anderlecht var en stor besvikelse i fjol och har inte inlett den här säsongen speciellt bra heller. De två senaste mötena mot Oostende har slutat med förlust och när allt värde finns i skrällettan är det ett måstetecken att få med.

Speltips & spelförslag – 32 rader

 1. Lyon – Dijon 12
 2. Oostende – Anderlecht 1x
 3. Stal Mielec – Górnik Zabrze x2
 4. Cambuur – NEC Nijmegen x2
 5. Östersund – Falkenberg 2
 6. Varberg – Sirius 2
 7. Dalkurd – Västerås 1x
 8. Degerfors – Halmstad 1

Speltips & spelförslag – 216 rader

 1. Lyon – Dijon 1×2
 2. Oostende – Anderlecht 1×2
 3. Stal Mielec – Górnik Zabrze x2
 4. Cambuur – NEC Nijmegen 1×2
 5. Östersund – Falkenberg 2
 6. Varberg – Sirius 12
 7. Dalkurd – Västerås 1x
 8. Degerfors – Halmstad 1

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100