Topptipset 29/5 – tips, analyser & spelförslag

Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Sakta men säkert börjar fotbollen komma igång runt om Europa. Således är det inte bara tysk fotboll på fredagens Topptips utan här reser vi även till länder med rödvit fägring – Österrike, Danmark och Polen. Analysen mot åtta härliga rätt finner ni här!

Spelstopp: 17:59

Till Topptipset

1. Freiburg – Bayer Leverkusen 2

Dessa lag spelade så sent som i tisdags i Bundesliga och det var inga vidare insatser de stod för. Freiburg fick med sig en extremt turlig pinne borta mot Frankfurt (3-3) där de hade maxutdelning mot ett överlägset hemmalag. Leverkusen stod i sin tur för en rejäl plattmatch när de föll med hela 1-4 mot Wolfsburg. Där lyste de rödsvartas ojämnhet igenom efter att ha stått för fina insatser omgångarna innan. Här kan vi dock räkna med att gästerna studsar tillbaka och visst är det inget snack om att Bayer 04 ska vara minst en klass för bra jämfört med ett halvdant Freiburg. Håller sig tvåan runt 50-strecket är spiken strålande.

2. Darmstadt – Greuther Fürth 1

Darmstadt har tagit sig upp på en femteplats med häng på uppflyttning efter två finfina prestationer. 4-0 mot St. Pauli följdes upp med en stark 3-1-viktoria borta mot Aue. Skyttekungen Serdar Dursun, tidigare just Greuther Fürth, stod för två baljor då och bör kunna sänka sina gamla lagkamrater här. Gästernas bästa målskytt, svenske Branimir Hrgota, har fått blött krut i bössan och överlag ser “Fyrklöverna” tämligen mediokra ut just. Tydlig utgångsetta där 1X kan betraktas som en bank även på större system.

3. Osnabrück – Regensburg 1

Osnabrück tog en minst sagt skön seger när de lade Greuther Fürth på rygg på bortaplan i veckan. Oerhört viktiga poäng för nykomlingarna som därmed distanserade sig från nedflyttningsstriden. Regensburg släppte in en sen snöplig kvittering mot Nürnberg men återfinns också i Zweite Bundesligas mittenrike. Utanför hemmaarenan i Bayern har de dock haft svårt att prestera och även om Stadion an der Bremer Brück kommer gapa tom här får ändå Osnabrück sägas ha en viss hemmafördel. Ettan först men detta är en match som mår bäst av samtliga tecken.

4. Bull Salzburg – Austria Lustenau 1

Den österrikiska fotbollen är tillbaka men det är först nästa vecka Tipico Bundesliga drar igång. Innan dess ska cuptiteln fördelas och det är David mot Goliat som gäller när Salzburg tar sig an Austria Lustenau från andradivisionen i Klagenfurt. Lustenau har lagt Wolfsberger på rygg längs vägen men i övrigt haft ett gynnsamt schema. När nu Österrikes bästa lag står för motståndet ska de dock inte ha något att sätta emot, även om det kan vara lite halvrostiga spelare i Red Bull. Ettan är odiskutabel och kan spikas oavsett streckning.

5. Silkeborg – Nordsjälland 2

Danska Superligan är åter efter nästan tre månaders uppehåll. Silkeborg gick starkt med fem poäng på tre matcher innan Corona bröt ut, men SIF är likväl jumbo. Häng finns åtminstone uppåt och även om det på pappret är ett betydligt bättre Nordsjälland som väntar här ska värdarna inte ses som chanslösa. Tvåan först men här kan det vara läge att gardera om stålarna räcker till, särskilt med tanke på att det långa uppehållet knappast gagnar det bättre laget.

6. Viborg – Skive 2

Viborg var ett topplag i danska andradivisionen redan i fjol men misslyckades då med att ta klivet upp via kval. Efter att ha tappat mark i toppracet mot Vejle i februari kan de grönvita återigen gå samma öde till mötes. Då kryssade de bland annat här hemma mot bottengänget Hvidovre. Skive återfinns på precis rätt sida nedflyttningsstrecket men har stundtals visat hög potential under säsongen. De blågula har exempelvis plockat poäng mot serieledande Vejle. I detta jylländska derby kan de mycket väl störa. Den låga procenten till höger välkomnar både krysset och tvåan. Alla tecken!

7. Slask Wroclaw – Rakow Czestochowa 1

Polska Ekstraklasa är ytterligare en av ligorna som återstartar denna helg. Slask Wroclaw är kända för sina fans och denna säsong har också spelarna på plan gjort det bra. De återfinns på en imponerande fjärdeplats och kan här ta sig upp som tillfällig tvåa när mittengänget Rakow gästar ligans största arena med kapacitet för drygt 44 000 åskådare. Med sitt starka hemmastöd hade ettan normalt känts riktigt bra här. Med tanke på omständigheterna bör nu krysset ackompanjera, men 1X ska vara fullt tillräckligt.

8. Pogon Szczecin – Zaglebie Lubin 1

Pogon stod för en magisk höst och var faktiskt länge med i titelstriden tack vare sin väloljade defensiv. Våren bjöd dock på svaga resultat med fem raka utan seger och grus i maskineriet med endast två mål framåt på dessa matcher. Uppehållet kom således lägligt och förhoppningsvis har laget från hamnstaden kunnat gnugga anfallsspel den lilla tid de fått tillsammans. Här ställs de mot ett Zaglebie som motsatt hemmalaget brukar vara inblandade i målrika historier. Slovenen Damjan Bohar är en pålitlig målskytt som mycket väl kan bli matchvinnare. Ovisst är bara förnamnet och helgarderingen bör åka in illa kvickt.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Bayer Leverkusen

Leverkusen ser ut att bli undervärderade efter veckans 1-4-smäll men faktum är att Havertz och company ska vara en klass för bra för Freiburg. Tvåan ser ut att bli riktigt spelvärd i fredagens Bundesliga-kamp!

Kupongens luring! – Skive

Tävlingsmatch för första gången på bra länge och dessutom ett derby. Viborg må gälla som favoriter men de ser ut att bli alltför stora sådana mot ett Skive som har kapacitet att störa. Tvåan i match 6 är vägen mot de stora pengarna!

Speltips & spelförslag – 32 rader

 1. Freiburg – Leverkusen 2
 2. Darmstadt – G.Fürth 1x
 3. Osnabrück – Regensburg 1x
 4. Salzburg – A.Lustenau 1
 5. Silkeborg – Nordsjälland 2
 6. Viborg – Skive 12
 7. S.Wroclaw – Rakow Czes. 1x
 8. Pogon Sz. – Zaglebie Lubin 12

Speltips & spelförslag – 216 rader

 1. Freiburg – Leverkusen 2
 2. Darmstadt – G.Fürth 1x
 3. Osnabrück – Regensburg 1×2
 4. Salzburg – A.Lustenau 1
 5. Silkeborg – Nordsjälland x2
 6. Viborg – Skive 1×2
 7. S.Wroclaw – Rakow Czes. 1x
 8. Pogon Sz. – Zaglebie Lubin 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100