Topptipset 29/9 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Tisdagens Topptips bjuder på blandad kompott. Från England hittas ett spännande Londonderby i Ligacupen och ute i Europa ska det spelas returmöten i kvalet mot Champions League. Dessutom ska vi titta till ligafotboll från Spanien, Irland och Brasilien.

Real Sociedad har fått in David Silva i laget och det är en spelare som mycket väl kan dominera här mot sin gamla klubb. Ettan där är kupongens bästa spik. Även Chelsea ska ses med bra chans att trycka till stadsrivalen Tottenham. I skrällväg är det främst Omonia Nicosia och Gent som ska göra det.

Dagens Joker-förslag kostar 162 kronor. Lycka till!

Spelstopp: 18:59

Till Topptipset

1. Tottenham – Chelsea 2

Det ska spelas åttondelsfinal i Ligacupen och Tottenham har gått hit utan att spela någon match i turneringen. Leyton Orient lämnade nämligen walk over mot Spurs i den förra omgången på grund av massa coronafall i truppen. Tottenham spelade match i ligan så sent som i söndags och lär behöva rotera rejält i sin startelva här. Då är det fördel Chelsea. Dels har The Blues fått en dags mer vila och dels har Lampard en bredare trupp att laborera med. Spelare som Giroud, Hudson-Odoi, Jorginho och Barkley började på bänken mot WBA och ska ses med bra chans att starta här. Då vinner Chelsea!

2. Real Sociedad – Valencia 1

Martin Ödegaard har lämnat Real Sociedad men har fått en hyfsad ersättare. David Silva är tillbaka i spansk fotboll och gjorde sin första start i 3-0-segern mot Elche. Med Portu och Oyarzabal på sidorna och Alexander Isak på topp finns det väldigt mycket anfallskraft i detta Real. Valencia har inlett med fyra poäng på tre omgångar och ser inte alls bra ut. Helt väntat efter att Los Che reat ut sina bästa spelare under sommaren. Förra säsongen fick Valencia stryk med 0-3 här och det blir inte lättare nu. Singla ettan.

3. Getafe – Real Betis 1

Real Betis hade det tungt förra säsongen men har väldigt hög potential i laget. Den har börjat synas nu i inledningen av La Liga där de grönvita vunnit två matcher och dessutom pressat Real Madrid hela vägen in i kaklet. Då hade Betis otur med VAR-bedömningar som gav rött kort och straff emot. Getafe är ett fysiskt lag med tajt defensiv som hållit nollan i sina två ligafajter mot Alavés och Osasuna. Dessutom har de tre segrar och en oavgjord på sina fyra senaste inbördes mot Real Betis. Ytterst knapp fördel Getafe, men alla tecken bör ta plats.

4. Dynamo Kiev – Gent 2

Dynamo Kiev stod för en perfekt genomförd bortamatch mot Gent och vann med 2-1. Därmed är det klar fördel ukrainarna inför returen. Det tycker svenska folket också som streckar upp ettan till skyarna. Det ska dock sägas att spelare för spelare är detta två relativt jämna lag och belgarna ska absolut inte ge slaget förlorat på förhand. Gent har haft en jobbig start på säsongen och får klara sig utan avstängda Bezus. Depoitre och Kleindienst är dock två spelare som kommer ställa frågor till hemmaförsvaret. Den väldigt lågt streckade tvåan måste plockas med, men helst alla tecken.

5. Omonia Nicosia – Olympiakos 1

Olympiakos var enorma favoriter i dubbelmötet mot Omonia Nicosia och vann hemmamötet med 2-0. Det satt dock väldigt hårt inne. 1-0 kom på straff med 20 minuter kvar medan 2-0-målet, som förmodligen dödade dubbelmötet, föll på övertid. Nicosia var dock inte oävna. Bland annat imponerade franska Bautheac, med förflutet i Lille och Nice, stort. Omonia kommer sälja sig dyrt hemma på sin ö och då grekerna tar sig vidare både vid ett oavgjort resultat, en uddamålsförlust och en tvåmålsförlust där Olympiakos nätar lockar inte överstreckningen på tvåan alls. Plocka med alla tecken och jobba in jätteskrällen.

6. Ferencváros – Molde 1

Ferencváros och Molde stod för en väldigt underhållande match förra veckan när de spelade 3-3 på Aker Stadion. Franck Boli, med förflutet i bland annat Stabaek, öppnade då målskyttet för ungrarna. Däremot gick norrmannen Tokmac Nguen mållös av plan. Räkna med att Nguen, som nätat sju gånger på sju tävlingsmatcher denna säsong, gärna vill hitta rätt mot de regerande mästarna från sitt hemland. Molde var spellediga i helgen för att komma fullt fokuserade till denna fajt och har ett fint lag i grunden där Aursnes, James och Eikrem sticker ut. Ferencváros, som redan slagit ut Djurgården, Dinamo Zagreb och Celtic, är favoriter, men gardera tidigt.

7. Sligo Rovers – Derry City 1

Ett mittenmöte på Irland väntar härnäst. Sligo Rovers kommer från två raka 0-1-förluster, men det var fajter där Rovers stod upp bra trots att motståndarna hör till i toppen av tabellen. På hemmaplan har Sligo överhuvudtaget imponerat med fyra segrar på de fem senaste försöken. Ronan Coughlan har nätat i två av dessa tillställningar och är en spelare att hålla koll på. Derry City åkte på säsongens tuffaste förlust mot serietvåan Bohemians senast. 1-0 förvandlades till 1-2 efter insläppta mål i 94:e och 95:e minuterna. Det lät ha tärt ordentligt på självförtroendet. Det blir svårt igen för gästerna. Trolig etta.

8. Parana – Chapecoense 1

Chapecoense trillade ur det brasilianska finrummet i fjol och siktar på att göra sejouren i andradivisionen ettårig. Raden 5-3-1 är en fin start även om det ska sägas att Chapecoense bara har vunnit en av sina fyra bortamatcher. Hemmaplan spelar väldigt stor roll i Brasilien och Parana är dessutom väldigt svårspelade i Curitiba. I fjol, när värdarna slutade sexa i tabellen (sex poäng från uppflyttning), torskade de endast två av 19 hemmafajter. Denna säsongs rad på Estádio Durival de Britto e Silva lyder 4-1-1. Vitryssen Bressan har nätat tre gånger för Parana och kan mycket väl bli tungan på vågen igen. Strecka från vänster.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Chelsea

Denna matchen ligger väldigt illa till för Tottenham som ska kvala mot Europa League om bara ett par dagar. Chelsea har inte riktigt lika tajt spelschema och ska ses med ypperlig chans att lösa avancemang.

Kupongens luring! – Omonia Nicosia

Olympiakos hade stora problem hemma mot Omonia Nicosia och hade en hel del tur som vann den matchen. Nu behöver inte grekerna vinna och då är den stenhårda streckningen på tvåan omotiverad. Gå för skrällen!

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Tottenham – Chelsea 2
  2. Sociedad – Valencia 1
  3. Getafe – Real Betis 1x
  4. Dynamo Kiev – Gent 12
  5. Omonia Ni. – Olympiakos 1x
  6. Ferencváros – Molde 1x
  7. Sligo Rovers – Derry City 1
  8. Parana – Chapecoense 1x

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Tottenham – Chelsea 2
  2. Sociedad – Valencia 1
  3. Getafe – Real Betis 1×2
  4. Dynamo Kiev – Gent 1×2
  5. Omonia Ni. – Olympiakos 1×2
  6. Ferencváros – Molde 1x
  7. Sligo Rovers – Derry City 1x
  8. Parana – Chapecoense 1x

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 28 september, 2020