Topptipset 3/3 – tips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Tisdagens Topptips består av fyra cupmatcher samt lika många seriefajter. Det är dock enbart två länder att besöka, England och Tyskland, där britterna dominerar kupongen med hela sju bidrag. Vi jobbar in åtta rätt och fin utdelning tillsammans!

Spelstopp: 20:44

Till Topptipset

1. Chelsea – Liverpool 1

Vi inleder äventyret på Stamford Bridge där Chelsea kommer från en jobbig vecka. I tisdags fick de blåa däng med 0-3 av Bayern och det följdes upp med ett kryss på Vitality Stadium mot Bournemouth i lördags. Det var en svängig historia där Chelsea först tappade ledning, men kom tillbaka och ordnade en pinne via Marcos Alonso. Spanjoren gjorde för övrigt också det första målet och har visat framfötterna under senare tid. Det har däremot inte Liverpool gjort, som kommer till London efter att ha inkasserat säsongens första nederlag borta mot Watford i helgen. 3-0 till The Hornets var faktiskt siffror som speglade matchen och frågan är hur Klopp nu väljer att ställa upp sitt lag. Frågetecken finns för Henderson, Gomez och Keïtas medverkan medan liknande problem cirkulerar kring Kanté och Abraham hos hemmalaget. Ovisst på förhand och alla tecken bör finnas med på större rader.

2. West Bromwich – Newcastle 2

West Bromwich har imponerat under det nya året men gick något överraskande på en plump i helgens Championship-omgång. Wigan av alla lag åkte till The Hawthorns och vände hem med alla tre poäng, något inte många såg komma på förhand. The Baggies leder fortsatt ligan och med tanke på den enorma kappsäck med pengar som väntar vid avancemang till Premier League lär det största av fokuset ligga där. Nu väntar dock först match mot Newcastle i FA-cupen. Skatorna var värda mer än 0-0 mot Burnley i helgen, men samtidigt har också de svartvita fått ett par poäng mer än vad de skulle ha haft under säsongen. Det här kan säkert bli jämnt, men lill-värdet och den något bredare truppen hos gästerna gör att vi låser med X2.

3. Reading – Sheffield United 2

Reading stod för en usel februarimånad, men i helgen lyckades i alla fall The Royals avrunda den med en fullpoängare. Motståndet stod dock Barnsley för och det ska sägas att de tillhör de sämre lagen i engelska andraligan. Nu väntar betydligt tuffare motstånd då Sheffield United kommer till Madejski Stadium under tisdagen. Gästerna har tagit Premier League med storm sedan starten och befinner sig på en finfin åttondeplats i tabellen. The Blades var också spellediga i helgen och har således kunnat fokusera fullt ut på den här drabbningen. Det i kombination med kvalitetsskillnaden som råder gör att vi lämnar tvåan på egna ben.

4. Schalke – Bayern München 2

Så till kupongens enda icke-engelska bidrag. Det vankas kvartsfinal i Tyska Cupen och det är ett Bayern München i brutal form som gästar Schalke i Gelsenkirchen. Bayern utan Lewandowski hade 6-0 mot Hoffenheim, men det var en annan grej som stal rubrikerna i den matchen. Inför den sista kvarten vecklade en av FCB:s ultrasgrupper ut en banderoll riktad mot Hoffenheims miljardär-ägare Dietmar Hopp, varpå spelarna svarade med att vägra spela vidare. En smått bisarr situation och den här gången hoppas vi att det flyter på över 90 minuter. Schalke har gått tungt i Bundesliga och kommer till den här cupfajten med två raka torsk och dessutom inte ett mål framåt på 180 minuter. Mycket talar för gästerna och krysset åker endast med för att tvåan sprungit iväg streckningsvis.

5. Ipswich – Fleetwood 1

Ipswich vill nog helst glömma hela februari. En trepoängare och en oavgjord är vad The Tractor Boys har lyckats åstadkomma och med den usla raden har också playoff-platsen glidit värdarna ur händerna. Kvaliteten i truppen finns för att vända på trenden men det kommer att krävas mycket jobb. Här måste hur som helst prestationen upp på max då det är Fleetwood som gästar Portman Road. Joey Bartons mannar har inte förlorat på de nio senaste i ligan. Starka papper minst sagt, men en liten brasklapp bör skjutas in för spelet på resande fot där gästerna inte har imponerat jättemycket. Gaffeln är en tänkbar utgång men det är inte fel att ha med samtliga tecken.

6. Exeter – Crewe 1

De tre topplagen i League Two ska alla in i hetluften under tisdagen och två av dem drabbar faktiskt samman här. Exeter ligger på tredjeplatsen, den sista som innebär direktuppflyttning, och den stora anledningen till det är spelet på St. James Park (nej, inte den.). Här har värdarna bara förlorat en match under säsongens gång och kan de hålla i den trenden ser framtiden ljus ut i sydvästra England. Crewe ligger på andra plats och har en pinne mer än Exeter. Dock är också spelet inför de egna fansen signumet för The Railwaymen. Utanför hemtrakterna trivs inte gästerna lika bra och här ska de vara nöjda om det blir en pinne. Krysset följer med ettan på de större raderna.

7. Swindon – Scunthorpe X

Det tredje topplaget, tillika ligaledarna, Swindon ska tittas till härnäst. Tillsammans med Bayern är de kupongens i särklass största favoriter, men i League Two finns inga enkla matcher. Även om värdarna varit starka på County Ground under säsongens gång är det svårt att inte lockas av värdet som erbjuds på gästande Scunthorpe här. Besökarna har plockat sju poäng av de senaste tolv möjliga och är inne i en fin svit med två raka utan torsk. Swindon har allt att förlora och vi börjar med X2.

8. Plymouth – Grimsby 1

Kupongen avrundas med mötet mellan Plymouth och Grimsby. Plymouth var trots två utvisningar inte långt ifrån att knipa poäng mot Bradford i förra omgången. Till slut tröt dock orken och det är bara att repa mod här. Sawyer och Sarcevic var de som såg rött och således är duon avstängd mot Grimsby. Besökarna är ett klassiskt hemmalag från den undre halvan och brukar inte ha så värst mycket att säga till om när de rör sig utanför hemtrakterna. Det tror vi inte att de har här heller och ettan till runt 50 prollar kan gott lämnas allena.

Till Topptipset

Bästa spiken!

Sheffield United – Reading visar inte mycket för stunden och här väntar tufft motstånd. Sheffield United krigar om Europaplatser i Premier League och kommer fullt utvilade till den här matchen. Då har inte Reading mycket att säga till om.

Kupongens luring!

Scunthorpe – Scunthorpe målas upp som en slagpåse mot Swindon och det är fel. Gästerna kan stå upp bra mot vilket lag som helst i serien och när högersidan då blir så pass undervärderad är den ett måste att ha med på kupongen.

Speltips och spelförslag – 32 rader

  1. Chelsea – Liverpool 12
  2. West Brom – Newcastle x2
  3. Reading – Sheffield U 2
  4. Schalke – B.München x2
  5. Ipswich – Fleetwood 12
  6. Exeter – Crewe 1
  7. Swindon – Scunthorpe x2
  8. Plymouth – Grimsby 1

Speltips och spelförslag – 216 rader

  1. Chelsea – Liverpool 1×2
  2. West Brom – Newcastle x2
  3. Reading – Sheffield U 2
  4. Schalke – B.München x2
  5. Ipswich – Fleetwood 1×2
  6. Exeter – Crewe 1x
  7. Swindon – Scunthorpe 1×2
  8. Plymouth – Grimsby 1

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 3 mars, 2020