Topptipset 30/6 – analyser, speltips, & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Det sprakar minst sagt om tisdagens Topptips. Här ska tre av Europas största ligor tittas till där viktiga poäng står på spel såväl i toppen som botten. Allra högst smäller matchen mellan Barcelona och Atlético Madrid på Camp Nou. Det hela avslutas med två drabbningar från The Championship där fina drag utkristalliseras. Nu kör vi!

Spelstopp: 19:29

Till Topptipset

1. Brighton – Manchester United 2

Brighton låg skrynkligt till i tabellen före uppehållet men har sedan omstarten tagit starka fyra poäng i matcherna mot Arsenal och Leicester. Därmed skiljer sex poäng ner till strecket och någon nedflyttning bör inte bli aktuell för Graham Potters fiskmåsar. En tuff uppgift väntar dock denna tisdag när formstarka Manchester United kommer på besök. Solskjaer kunde passa på att vila flera av sina stjärnor när “De röda djävlarna” avancerade i FA-cupen. Här lär vi återigen få se namn som De Gea, Martial, Rashford och Pogba från start. Då ska naturligtvis United gälla som favoriter. Tvåan först även om garderingar välkomnas då den streckas i högsta laget.

2. Barcelona – Atlético Madrid 1

Härligt stormöte från Camp Nou där dessa klubbar knappast är nöjda med sina säsonger. Barcelona har tappat en mängd onödiga poäng, senast i helgens möte mot Celta där katalanerna fick nöja sig med 2-2. Två poäng skiljer därmed upp till antagonisterna Real Madrid. Här kommer det krävas något extra av Messi och company för Atlético har börjat hitta rätt igen efter en i stora delar bedrövlig säsong. Fyra raka vinster och endast ett insläppt mål är facit för Simeones mannar, en svit som tagit dem upp på tredjeplatsen i La Liga. Här på Camp Nou har huvudstadslaget inte vunnit sedan 2006. Det förändras inte här även om krysset är ett bra komplement till utgångsettan.

3. Leganés – Sevilla X

Sevilla fortsätter kryssa sig fram i La Liga. Fjärde raka enpoängaren kom hemma mot Valladolid efter en slätstruken insats av andalusierna. CL-platsen är nu hotad, endast tre poäng skiljer ner till formstarka Villarreal. När de nu reser till huvudstaden för att ställas mot ett nedflyttningshotat Leganés kommer det bli betydligt tuffare än vad gemene man verkar tro. “Gurkodlarna”, som värdarna kallas, har tre raka matcher hemma på Estadio Municipal de Butarque utan förlust mot Sevilla. Övertygat har de grönvita inte gjort, men de bjuder så gott som alltid upp till hård kamp. 1X lockar mest till befintliga streck.

4. Mallorca – Celta Vigo 2

Benämningen sexpoängsmatch passar väl in på den som ska spela på Mallorca. Dessa lag placerar sig på vardera sida nedflyttningsstrecket där värdarna dock har hela åtta poäng upp till Celta Vigo. Här är således vinst det enda som gäller för öborna. Det blir inte lätt, Mallorca har sett mediokra ut sedan återstarten med endast en poäng på fem matcher. Samtidigt har Celta Vigo verkligen växlat upp. Senast plockade galicierna sånär som alla poäng mot Barcelona men fick nöja sig med ett 2-2-resultat. Dessförinnan blev det seger borta mot Sociedad. Hemmaplan är som bekant inte lika avgörande längre och därmed ska de ljusblå gästerna ses med superchans på Visit Mallorca Estadi. Spännande tvåa.

5. Genoa – Juventus 2

På den Apenninska halvön ligger Genoa risigt till även om läget är betydligt bättre än det var i januari. 2-2 borta mot dåvarande jumbon Brescia var med det sagt en missräkning och ytterligare ett kvitto på hur ojämnt detta lag är. Mot Juventus brukar dock Goran Pandev och hans lagkamrater trivas. Tre av de fem senaste säsongerna har “Den gamla damen” kammat noll i Ligurien. Att Juve gjorde fyra mål mot Lecce ska inte heller speciellt stora växlar dras av med tanke på att det är ligans sämsta lag defensivt samtidigt som de svartvita fick spela med en man mer i en timme. Tvåan är hotad på Marassi.

6. Torino – Lazio 2

Lazio tog sista chansen till en efterlängtad Scudetto när de vände underläge till seger i den andra halvleken mot Fiorentina. Som vanligt var Ciro Immobile och Luis Alberto förgrundsfigurer för romarna. Lika sprudlande som innan uppehållet har ändå Simone Inzaghis mannar inte varit. Här lyder gästerna av flera avbräck samtidigt som Torino saknar Zaza och Baselli. “Tjurarna” har ändå ryckt upp sig efter den katastrofala våren och skaffat sig lite andrum till nedflyttningsstrecket via fyra poäng på tre matcher. Det brukar vara tighta möten dessa lag emellan. Tvåan bör således garderas tidigt.

7. Wigan – Stoke 2

Vilken scenförändring Wigan stått för i EFL Championship! The Latics har håvat in 16 poäng på de sex senaste och hållit nollan i samtliga. Det gör att utsikterna för nytt kontrakt plötsligt ser bra ut. Den fina formen gör dock att de blåvita blir alldeles för övervärderade denna tisdag. Stoke presterar ojämnt men har en trupp för att ligga betydligt högre upp i The Championship. Joe Allen och Nick Powell saknas här samtidigt som Shawcross förmodligen ännu inte är tillgänglig. Men med klasspelare som Vokes, Clucas och McClean ska naturligtvis The Potters ses med skaplig chans ändå. X2 erbjuder klart bäst värde och inleder på DW Stadium.

8. QPR – Fulham 2

Londonderby från Loftus Road där två klubbar som inte imponerat sedan återstarten ställs mot varandra. QPR har gått på pumpen mot bottengänget Barnsley och Charlton där de dessutom blivit nollade. Fulham har samma facit, två raka förluster utan mål framåt, men dessa har kommit mot topplagen Brentford och Leeds. Hög kapacitet finns hos de svartvita som måste börja plocka poäng för att playoff-platsen inte ska vara hotad. QPR återfinns däremot i ingenmansland utan något nämnvärt att spela för. Håller sig tvåan under 45 procent är spiken gångbar.

Till Topptipset

Bästa spiken!

Celta Vigo – De ljusblå från Galicien ser riktigt bra ut för stunden och ska således ses med toppchans mot ett mediokert Mallorca. Hamnar tvåan under 45 procent är den en eminent värdespik.

Kupongens luring!

Leganés – Sevilla har haft svårt att vinna fotbollsmatcher där offensiven hackat en hel del på sistone. Leganés är inget enkelt lag att tas med även om Madrid-gänget har en prekär tabellposition. Känslan är att “Gurkodlarna” tar minst en pinne i hemmaborgen.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Brighton – Man United x2
  2. Barcelona – A.Madrid 1
  3. Leganés – Sevilla 1x
  4. Mallorca – Celta Vigo 2
  5. Genoa – Juventus x2
  6. Torino – Lazio 12
  7. Wigan – Stoke x2
  8. QPR – Fulham 2

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Brighton – Man United 1×2
  2. Barcelona – A.Madrid 1x
  3. Leganés – Sevilla 1x
  4. Mallorca – Celta Vigo 2
  5. Genoa – Juventus 1×2
  6. Torino – Lazio 1×2
  7. Wigan – Stoke x2
  8. QPR – Fulham 2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 30 juni, 2020