Topptipset 30/9 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Borussia Dortmund och Bayern München ska göra upp i den tyska Supercupen under onsdagen. Den jättematchen inleder Topptipset. I övrigt ska vi titta till Ligacupen från England samt Champions League-kval. Dessutom ska det spelas ett förmodat målglatt möte i den italienska huvudstaden Rom. Mot åttlingen!

Spelstopp: 19.59

Till Topptipset

1. Dortmund – Bayern München 2

Det är dags för Supercupen i Tyskland att gå av stapeln och då Bayern München vann både ligan och cupen i fjol är det ligatvåan Borussia Dortmund som står för motståndet. Bayern kommer från en riktig smäll då Hoffenheim besegrade storlaget med hela 4-1! Då vilades Lewandowski från start av Hansi Flick, räkna med att polacken är tillbaka på plan nu. Borussia Dortmund torskade samtidigt mot Augsburg med 0-2 i helgen och hade svårt att komma till farligheter då. Inte blir det enklare mot Bayern. Matchen kommer spelas i München och det är alltså hemmaplan för de regerande liga- och cupmästarna. Då känns tvåan riktigt trevlig hela vägen upp till 65 procent.

Fler odds på Dortmund – Bayern

3. Lazio – Atalanta 2

Det är en ny säsong men Atalanta är lika frejdiga som alltid. I sin premiär i Serie A dunkade Bergamo-laget in fyra bollar mot Torino. Muriel, Hateboer, Gómez och De Roon hette målskyttarna då. De blåsvarta har målvakten Gollini på skadelistan men annars är det inga nya problem i truppen. Lazio inledde sin kampanj med att besegra Cagliari med 2-0. Ciro Immobile, som sprutade in mål i fjol, stod för en av fullträffarna då. Nu lär det smälla i näten. Förra säsongens möten mellan lagen slutade 3-2 till Atalanta och 3-3. I detta förmodade målkalas känns det som att gästerna avgår med minst en pinne. X2 spelas.

Fler odds på Lazio – Atalanta

3. Burnley – Manchester City 2

Vilken sensationell smäll Manchester City åkte på i söndags. 2-5 hemma mot Leicester var verkligen inget skönt besked för Pep Guardiola. Gabriel Jesus saknades då på grund av en skada vilket gjorde att Sterling spelade som anfallare. Det är ett underbetyg åt Citys ledning att de går in i säsongen med endast en skadad Agüero och en ojämn Jesus på topp. Nu kommer det såklart roteras en hel del vilket bör innebära att de ljusblåa plockar in lirare som Torres, Zinchenko och Laporte. Burnley har inlett ligaspelet med två förluster och är även de skadedrabbade. Värdarna har inte samma djup i truppen som City har och här blir det svårt att hänga med. Trolig tvåa.

Fler odds på Burnley – Man City

4. Brighton – Manchester United 1

Brighton och Manchester United möttes i ligaspelet i helgen i vad som var en otroligt rafflande tillställning. Brighton dominerade fullständigt och hade bland annat fem bollar i virket. De kvitterade också till 2-2 på övertid men United fick en straff minuten efter. Blytungt för Potters mannar som ändå kan vara mer än nöjda med prestationen. Revanschläge nu för Fiskmåsarna som troligen kommer starta med Veltman, Burn, Pröpper, Jahanbakhsh och svenska Gyökeres för att nämna några. Inte så pjåkigt. United läcker defensivt och blir för stora favoriter på AmEx Stadium. Skrällettan är ett måstetecken att plocka med.

Fler odds på Brighton – Man United

5. Everton – West Ham 1

Everton ska återigen ta sig an motstånd från London efter att ha besegrat Crystal Palace under lördagen. Calvert-Lewin och Richarlison hette målskyttarna då, två lirare som skulle behöva vila nu. Kean, Iwobi och Walcott finns dock tillgängliga och det är inga dåliga alternativ i en match som denna. West Ham har ett stentufft spelschema i inledningen av säsongen och har Leicester borta till helgen. Räkna med att Moyes mannar riktar störst fokus på den drabbningen. Fördel Everton på Goodison Park!

Fler odds på Everton – West Ham

6. Midtjylland – Slavia Prag X

Dubbelmötet mellan Midtjylland och Slavia Prag är helt öppet inför returen i Herning. Matchen i Prag förra veckan slutade nämligen 0-0. Det var Slavia som tog tag i taktpinnen då med Stanciu, Olayinka och Tecl i offensiv riktning men Midtjylland stod emot bra. Överhuvudtaget har danskarna varit täta i inledningen av säsongen och faktiskt hållit nollan i fyra raka tävlingsmatcher. Svenskarna Joel Andersson och Jens-Lys Cajuste har imponerat stort hos de rödklädda i defensiven och är två anledningar till att FCM inte släpper in speciellt många mål. Väldigt ovisst nu. Slavia är det något bättre laget men alla tecken behövs på MCH Arena.

Fler odds på Midtjylland – Slavia Prag

7. PAOK – Krasnodar X

Krasnodar har kopplat ett litet grepp om gruppspelsplatsen efter att ha vunnit hemmamötet med PAOK med 2-1. Som vanligt var det svenskarna som låg bakom det mesta då. Claesson slog in en straff och Marcus Berg lobbade målvakten innan Cabella stötte in bollen som betydde 2-1. Vi lär få se en mer defensiv inställning nu från ryssarnas sida och då kommer Bergs arbetskapacitet bli väldigt viktig. PAOK hade sina chanser i första mötet och ska absolut ha chans att vända på steken nu. Samtidigt måste grekerna öppna upp sig om 0-0 håller sig långt in i matchen. Då öppnas ytor för omställningar. Väldigt svårtippat i Thessaloniki. Helgardera!

Fler odds på PAOK – Krasnodar

8. Red Bull Salzburg – Maccabi Tel Aviv 1

RB Salzburg låg under mot ett coronadrabbat Maccabi Tel Aviv i det första mötet men lyckades vända på steken och åka hem till Österrike med 2-1 i bagaget. En sämre prestation från Tjurarna men nu är det ändå väldigt mycket som talar för att Salzburg återigen ska spela Champions League. Hemma bör Szoboszlai, Daka, Mwepu och de andra dominera fullständigt. Gästerna från Israel har sju spelare som var med i Israels senaste landslagstrupp, men här räcker de inte till. Ettan singlas.

Fler odds på RB Salzburg – Maccabi Tel Aviv

Till Topptipset

Bästa spiken!

Salzburg – Maccabi Tel Aviv håller betydligt lägre klass än RB Salzburg i grunden och när de nu är rejält drabbade av corona finns det ingenting som talar för att israelerna ska kunna stå emot i 90 minuter. Klar etta.

Kupongens luring!

Brighton – Brighton var det klart bättre laget när de ställdes mot Manchester United under lördagen. Lite mer tur i de avgörande lägena bara så ska sydkustlaget kunna vinna här istället. Ettan måste med.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Dortmund – B.München 2
  2. Lazio – Atalanta x2
  3. Burnley – Man City 2
  4. Brighton – Man United 1x
  5. Everton – West Ham 1x
  6. Midtjylland – Slavia Prag x2
  7. PAOK – Krasnodar 1x
  8. Salzburg – Maccabi Tel Aviv 1

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Dortmund – B.München 2
  2. Lazio – Atalanta x2
  3. Burnley – Man City x2
  4. Brighton – Man United 1×2
  5. Everton – West Ham 1x
  6. Midtjylland – Slavia Prag 1×2
  7. PAOK – Krasnodar 1×2
  8. Salzburg – Maccabi Tel Aviv 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 29 september, 2020