Topptipset 31/5 – tips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Mors dag bjuder på en salig blandning med matcher. Bundesligafotboll, cupsemi från Kroatien och ett derby i Vitryssland är bara några av de fighter vi sätter oss in i. En lurig kupong som ska kunna bana väg i fin utdelning om det skräller på tysk mark. Målet är givetvis åtta rätt!

Spelstopp: 15:29

Till Topptipset

1. Mönchengladbach – Union Berlin X

Två lag som har en svag vecka bakom sig gör upp på Borussia-Park. Mönchengladbach föll i toppmötet mot Leverkusen och fick bara med sig en pinne mot nästjumbon Werder Bremen i veckan. Union hade inget roligt derby mot Hertha (0-4) men stred tappert och löste en pinne mot Mainz trots Andrich utvisning i den första halvleken. Mittfältaren är avstängd här. Helt ska ändå inte nykomlingarna från huvudstaden räknas bort mot ett Gladbach som inte sett lika bra ut som innan uppehållet. Den hårda streckningen på ettan bjuder in till garderingar. Helst alla tecken.

2. Paderborn – Dortmund X

Botten mot toppen är det som gäller på Benteler-Arena men någon promenad i parken är inte att vänta för Dortmund. 0-1-torsken i Der Klassiker kan mycket väl ha tagit hårt psykiskt på de gulsvarta som här ser ut att få klara sig utan både Håland och Reus. Paderborn har kryssat tre raka matcher och knappast gett upp hoppet om nytt kontrakt. I höstas tog faktiskt de blåsvarta en pinne på Signal Iduna Park. Skrällen ska onekligen inte uteslutas denna söndagsafton även om värdarna saknar avstängda Gjasula. Helgardera!

3. Esbjerg – Aalborg 2

En viktig match stundar på Blue Water Arena när den danska fotbollen är åter. Esbjerg kämpar i botten av Superligan för nytt kontrakt medan Aalborg innehar den sista biljetten till Mästerskapsgruppen dit de sex bästa tar sig. Även om det är en omstart är det också onekligen så att Aalborg är det snäppet bättre laget här. En avstängning på Tom van Weert samt skadekänningar på bästa målskytten Lucas Andersen stör, men AaB ska likväl ses med toppchans. Esbjerg saknar nämligen i sin tur viktiga finnen Kauko. Håller sig tvåan kring 50-strecket är spiken klart godkänd.

4. Rijeka – Osijek 1

Semifinal i kroatiska cupen där detta möte får betraktas som den moraliska finalen efter att Rijeka slagit ut giganterna Dinamo Zagreb i kvarten. Som överallt är det tomma läktare som gäller även nere på Balkan och det minskar givetvis hemmafördelen. Rijeka är dock det något bättre laget i grunden här och de har sett pigga ut i träningsmatcherna inför, inte minst vassa Antonio-Mirko Colak. Osijek har hela Kroatiens skyttekung denna säsong i Mirko Maric, och han kommer vara ett hot med sin tyngd. 1X bör ändå betraktas som en bank i den vackra kuststaden.

5. Bate Borisov – FC Isloch 1

Till skillnad från övriga nationer i Europa som har inte vitryska Vysshaya Liga pausats. Dessa lag är således mitt uppe i säsongen och här väntar ett toppmöte från den elfte omgången. Bate har gått som tåget på slutet, fem raka vinster har fört upp de mesta mästarna på en topposition. Dessutom plockades cupen hem förra helgen efter Volkovs mål i den sista förlängningsminuten. FC Isloch ligger som förväntat strax bakom toppen men formen är inget vidare, tre förluster på de fyra senaste. Här slår “Vargarna” ur kraftigt underläge men ett kryss känns inte helt omöjligt. 1X blir valet där mittentecknet rensar fint.

6. Rukh Brest – Dinamo Brest 2

I Vitrysslands sjätte största stad ska ett spännande derby spelas under söndagskvällen. Rukh Brest är nykomlingar i högstaserien men återfinns faktiskt före storebror Dinamo inför denna drabbning. Uppseendeväckande med tanke på att de sistnämnda plockade hem ligan i fjol. Dinamo har inte alls fått till det under säsongen men kapaciteten är onekligen hög. I söndagens cupfinal stod de för en bra insats mot Bate men föll till slut tungt. Med spelare som Laptev och Milevskiy ska de ändå ses med toppchans i detta derby. Fin spiktvåa!

7. Bohemians – Ceske Budejovice 1

Den tjeckiska fotbollen startade upp i veckan och Bohemians fick en pangstart när Teplice krossades med 4-0 här i Prag. Det ska dock sägas att “Känguruna” visade upp en magisk effektivitet i den matchen. Ceske Budejovice återfinns ett par pinnhål före i tabellen men de lilafärgade har visat upp en stor ojämnhet. Veckans förlust mot Liberec var den tredje raka och David Horejs mannar ser nu ut att få svårt att nå Mästerskapsgruppen. Knapp fördel Bohemians i denna fight men täck gärna upp helt.

8. Karvina – Sparta Prag 2

Sparta Prag är mesta mästare i det öltokiga landet men de granatfärgade har fått se sig passerade av rivalerna Slavia på senare år. Denna säsong har varit ett stort misslyckande för de 33-faldiga mästarna som först placerar sig på en niondeplats. I återstarten mot ligatvåan Viktoria Plzen såg det ändå relativt bra ut trots att det blev en 1-2-förlust. Dessutom har David Moberg Karlsson och hans lagkamrater sett pigga ut i träningsmatcherna under maj. Karvina är ett av de sämre lagen i den tjeckiska toppdivisionen även om resultaten varit strålande under 2020. Trolig tvåa trots allt där Pierre-Emerick Aubameyangs landslagskollega Guelor Kanga avgör.

Bästa spiken!Dinamo Brest

Dinamo har stått för en bedrövlig säsong med deras mått mätt hittills. Normalt ska det dock vara klar klasskillnad jämfört med lillebror Rukh Brest. När tvåan då ser ut att fås till rabatterat pris är spiken alldeles för bra för att tacka nej till.

Kupongens luring!Paderborn

Dortmunds förlust mot Bayern kan mycket väl ligga storklubben i fatet när de tvingas ladda om inför helgens uppgift. Paderborn har visat att de inte lägger sig platt. Här kan de möjligen störa om BVB underskattar.

Speltips & spelförslag – 32 rader

1. M-gladb. – Union Berlin 1x
2. Paderborn – Dortmund x2
3. Esbjerg – Aalborg 2
4. Rijeka – Osijek 1x
5. Bate Borisov – FC Isloch 1x
6. Rukh Brest – Dinamo Brest 2
7. Bohemians – Ceske Bud. 1x
8. Karvina – Sparta Prag 2

Speltips & spelförslag – 216 rader

1. M-gladb. – Union Berlin 1×2
2. Paderborn – Dortmund 1×2
3. Esbjerg – Aalborg 2
4. Rijeka – Osijek 1x
5. Bate Borisov – FC Isloch 1x
6. Rukh Brest – Dinamo Brest 2
7. Bohemians – Ceske Bud. 1×2
8. Karvina – Sparta Prag x2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 29 maj, 2020