Topptipset 31/7 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Helgen inleds med en blandad Topptips-kupong som sträcker sig över två dagar. Allra hetast är en cupfinal från Frankrike där ett PSG utan Mbappé mycket väl kan få problem med ett skadefritt Lyon. I övrigt ska bland annat den sista omgången av Serie B tittas till. Här är vägen mot åtta rätt!

Spelstopp: 20.29

Till Topptipset

1. PSG – Lyon 2

Det blev en planenlig seger för PSG i finalen av Franska Cupen mot St. Etienne förra veckan. Siffrorna stannade dock vid 1-0 (mål av Neymar) trots spel med en man mer i en timme. I den turneringen slogs Lyon ut i semifinalen med 5-1, även där hade parisarna hjälp av ett rött kort på en motståndare. PSG ser ut att få klara sig utan vristskadade Mbappé och det är ett enormt avbräck. Lyon kan mer än de visade i fjol och med Depay och Reine-Adélaïde tillbaka från skador ska de kunna utmana storlaget från huvudstaden. Plocka med så många tecken som möjligt där skrällen till höger rensar fint.

2. Djurgården – Häcken 1

Häcken är ett av seriens allra bästa hemmalag vilket de bevisat mot gäng som Elfsborg, Hammarby och AIK. På bortaplan har det sett desto sämre ut. Fyra oavgjorda matcher och en förlust är inget facit som imponerar, speciellt inte med tanke på spelschemat. Nu saknas flåbusen Faltsetas på grund av en avstängning, men där finns det fullgoda ersättare. Djurgården förseglade Norlings öde när de slog tillbaka AIK med 1-0 efter en magnifik frispark från Aslak Witry. Överhuvudtaget har de regerande mästarna börjat rulla igång så sakteliga och på Tele2 ska de hållas högre än Häcken. Strecka från vänster.

3. Örebro – Falkenberg 2

Fin skrällchans ska det finnas i Örebro. Falkenberg är alltjämt jumbo i serien men insatserna mot slutet skäms inte för sig. Tre raka kryss är inte så illa. Dessutom var FFF ytterst nära att skrälla rejält och plocka samtliga tre poäng mot IFK Norrköping, men en sen straff förstörde den drömmen. Sylisufaj nätade för tredje matchen i följd och ser sylvass ut. Tyvärr för hallänningarna saknas viktiga försvararen Calle Johansson som drog på sig ett rött kort. Örebro blev helt utspelade av Hammarby och känns något överskattade. Börja med högersidan på Behrn Arena.

4. Jerv FK – Lilleström 2

Jerv har varit ett bottenlag i den norska andradivisionen i flera år och de flesta experter tippar att laget från Grimstad ska höra till på den undre halvan återigen. Starten på serien har sett ganska fin ut men det ska till stor del tillskrivas Diego Campos som dunkat in fyra mål på fem matcher. Anfallaren är nu avstängd och det är ett kännbart avbräck. Lilleström trillade ur Eliteserien i fjol och har fått en jobbig inledning i OBOS-ligaen. Defensivt ser det dock okej ut med fem insläppta, näst bäst av samtliga lag i serien. Ett Jerv utan sin bästa anfallare får svårt. Tvåan spikas.

5. Thun – Basel 1

Det återstår två omgångar av den schweiziska ligan och det pågår en rafflande kamp mellan i första hand Thun och Sion om vilket lag som ska behöva kvala sig kvar i högstaligan och vilka som kan säkra nytt kontrakt. Just nu är det Thun som ligger på den förhatliga niondeplatsen, men Malmös banemän har faktiskt vunnit samtliga fem hemmamatcher efter uppehållet. Nu är det hemmaplan som gäller igen även om motståndet är tufft. Basel har liten chans att nå andraplatsen i ligan men då är det bara seger som gäller här. Två lag som lär gå för det borgar för en öppen tillställning. Då passar en gaffel (etta-tvåa) bäst även om ettan lockar allra mest.

6. Frosinone – Pisa 1

Med en omgång kvar att spela av italienska Serie B är det stenhårt kring åttondeplatsen som ger playoff mot Serie A. Inför fredagens matcher ligger Frosinone åtta på lika många poäng (53) som sjuan Pisa. Med Salernitana en pinne bakom riskerar alltså förloraren här missa kvalet. Frosinone har bara vunnit en match under sommaren men är ett stabile hemmalag med raden 10-4-4. Pisa har samtidigt bara vunnit fyra bortamatcher på hela säsongen och har åtta raka inbördes möten mot Frosinone utan vinst. Hamnar ettan under 50 procent är det en vettig spik.

7. Chievo – Pescara X

Det luktar kryss lång väg när De flygande åsnorna (Chievo) tar emot Delfinerna (Pescara) på Marc Antonio Bentegodi. Chievo har via två raka segrar klättrat upp på en sjätteplats i tabellen på samma poäng som Frosinone och Pisa som möter varandra. Det gör att ett oavgjort resultat räcker för att värdarna ska vara klara för playoff. Pescara ligger samtidigt på negativ kvalplats men säkrar nytt kontrakt vid oavgjort om antingen Perugia eller Ascoli (eller båda) torskar sina matcher. Skulle det tidigt gå snett för Ascoli eller Perugia kommer Pescara få reda på det och då kommer det inte finnas någon offensivlusta alls. Krysset är alltså en solklar utgång.

8. Cosenza – Juve Stabia X

På Stadio San Vito ska det spelas en riktigt häftig match. För några veckor sedan såg det ut som att Cosenza skulle åka ur serien med buller och bång. Fyra raka segrar har dock gjort att de placerar sig på negativ kvalplats inför den sista omgången, två poäng upp till säker mark och två poäng ner till Juve Stabia under giljotinen, ett Stabia som står för motståndet nu. Besökarna visar betydligt sämre form men nu kommer det stå extremt mycket nerver på spel och då lockar inte den överdrivna streckningen på ettan särdeles mycket. Gardera friskt. 

Till Topptipset

Bästa spiken! – Lilleström

Jerv har varit ett bottenlag i andradivisionen i flera år och saknar nu sin bästa anfallare. Lilleström har högre potential och ska bara vinna detta.

Kupongens luring! – Lyon

Mbappé är skadad och det är ett enormt avbräck för PSG. Lyon kan ställa sin ordinarie elva på benen och då ska de kunna hota giganten från Paris. Tvåan måste med.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. PSG – Lyon 12
  2. Djurgården – Häcken 1x
  3. Örebro – Falkenberg x2
  4. Jerv FK – Lilleström 2
  5. Thun – Basel 12
  6. Frosinone – Pisa 1
  7. Chievo – Pescara X
  8. Cosenza – Juve Stabia 1x

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. PSG – Lyon 1×2
  2. Djurgården – Häcken 1x
  3. Örebro – Falkenberg 1×2
  4. Jerv FK – Lilleström 2
  5. Thun – Basel 12
  6. Frosinone – Pisa 1
  7. Chievo – Pescara 1x
  8. Cosenza – Juve Stabia 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 31 juli, 2020