Topptipset 31/8 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Det stora systemet på Europatipset gav 12 rätt och en rejäl pengasäck tillbaka för alla som ryggade. Grattis till oss! Nu är det en ny vecka och vi inleder med ett Topptips där vi ska besöka länder som Finland, Mexiko och Irland. Först ut är dock ett västsvenskt möte på Borås Arena när Norrby gästas av Örgryte IS.

Spelstopp: 18:44

Till Topptipset

1. Norrby – Örgryte 1

Norrby har svårt att vinna fotbollsmatcher men har samtidigt tagit poäng i sju av de nio senaste omgångarna. Laget från plasten i Borås är väldigt svåra att bryta ner och nu har MAK Adam Lind fått in Adil Titi på lån från IFK Göteborg. Det är en fysiskt stark spelare med en fin vänsterfot som har mycket att ge på den här nivån. Örgryte har gjort bra resultat en längre period men såg inte alls bra ut i derbyt mot GAIS. Trots spel med en man mer blev det 0-0. Örgryte har ännu inte vunnit på konstgräs och det ändras inte här. 1X är tillräckligt.

2. De Graafschap – Den Bosch 1

Den första omgången av Eerste Divisie i Holland ska kompletteras med fajten mellan De Graafschap och Den Bosch. Värdarna borde egentligen inte spela i denna serie då de låg klar tvåa i tabellen i fjol när spelet avbröts. Förbundet beslutade sig dock för att inte flytta upp några lag och därmed får De Graafschap ta nya tag. Viktiga mittfältaren Branco van den Boomen har gått till Toulouse, men målkungen Ralf Seuntjens (16 ligamål i fjol) är kvar och han har vräkt in baljor under försäsongen. Den Bosch håller inte alls samma klass och har tappat en rad tongivande spelare inför säsongen. Trolig etta.

3. Longford – Wexford 2

Efter en ganska bra start på säsongen har Longford nu en sämre period bakom sig. Två raka förluster i andradivisionen imponerar inte, speciellt inte torsken mot Cobh Ramblers. Värdarna siktar på att nå minst en kvalplats upp och då krävs det bättring när Wexford kommer på besök till City Calling Stadium. Wexford har visserligen tre raka förluster i ryggen, utan mål framåt dessutom, men satte tre bollar i cupmötet mot Athlone som förlorades på straffar. Med målskyttet igång ska inte Wexford vara helt chanslösa mot ett formsvagt hemmalag. Alla tecken. 

4. Shamrock Rovers – Cork City 1

Den irländska cupen har nått fram till sextondelsfinal och här ska vi titta till två lag från högstadivisionen som gör upp i huvudstaden Dublin. Shamrock har gått väldigt bra under inledningen av säsongen och leder ligan. De kommer dock från två raka 0-0-fajter där insatsen mot bottenlaget Shelbourne inte imponerade. I torsdags spelades dessutom en stentuff kvalmatch mot Ilves där det krävdes straffar för att ta irländarna vidare. Den fajten kan mycket väl sitta i benen. Cork City må vara jumbo, men de har fått längre vila och har mer att ge än vad som visats hittills. Ettan är troligast, men helst ska det målas på med alla tecken.

5. Bohemians – Cabinteely 1

Vi håller oss kvar i Dublin där även Bohemians hör hemma. Även Bohemians var inblandade i en straffläggning i torsdags. För deras del blev det dock förlust mot ungerska MOL Fehérvár. Tungt såklart, men ändå en imponerande prestation att kunna hålla jämna steg med betydligt mer meriterade ungrare. I ligaspelet har de rödsvarta vunnit sina fyra senaste hemmamatcher. Cabinteely hoppas få möta Bohemians i ligaspelet nästa säsong då de leder First Division efter åtta omgångar. Men här råder det klasskillnad och det här lär bli en repris på de tre senaste säsongernas cup-spel då Bohemians har slagit ut Cabinteely tre år på raken. Ettan singlas.

6. León – Atlas 1

Joel Campbell är en spelare som varit runt i många olika klubbar, men han är faktiskt bara 28 år gammal. Costaricanen, med ett förflutet i bland annat Arsenal och Olympiakos, spelar numer för mexikanska León som här tar emot Atlas. León var ett topplag i fjol och siktar högt även denna säsong. På hemmaplan har de löst två segrar av två möjliga under sommaren. Atlas ligger allra sist i tabellen med fem inspelade poäng och borta mot León har de bara vunnit en gång under hela 2000-talet. En etta under 65 procent är bara att spika.

7. Haka – FC Ilves 2

FC Ilves pressade Shamrock hela vägen till straffar i torsdags men drog det kortaste strået i det lotteriet. En tung förlust för Ilves men ändå en bra genomförd match. Ali-Myllymäki gjorde två mål från straffpunkten då, ett under ordinarie tid och ett i straffläggningen, och är en spelare som det gäller att hålla ögonen på. Haka är seriens sämsta hemmalag med två kryss och fyra förluster på den egna banan. Däremot bortabesegrade nykomlingen just Ilves i cupen för två månader sedan. Något att dra styrka ur. Ilves ska gälla som favoriter, men gardera tidigt.

8. FC Honka – HIFK 1

Honka gick in som enorma underdogs mot Aarhus i kvalet mot Europa League. Efter ett mål och en assist av den brasilianska mittfältaren Lucas Kaufmann pressade ändå Honka danskarna. 2-3 blev dock till 2-5 efter två mål på övertid och Europasagan var därmed all. Trots förlusten var det en prestation som säkert fick tuppkammen att växa ytterligare för laget från Esbo. HIFK kommer från tre raka förluster i ligaspelet och fick stryk här med 0-3 i fjol. För ett par månader sedan möttes lagen i cupen och då slutade det oavgjort, men nu lär det bli en tuffare uppgift för HIFK. Kaufmann och Dongou avgör detta. Trolig etta!

Till Topptipset

Bästa spiken! – Bohemians

Cabinteely gör det bra i den irländska andradivisionen men ställs nu mot ett topplag från högstaserien, på bortaplan dessutom. Är Bohemians bara fullt fokuserade tar de hem detta.

Kupongens luring! – Wexford

Longford har en ruggig svit i inbördes möten mot Wexford, men det är fortfarande så att Longford är ett mittenlag. I grunden skiljer det inte mycket mellan dessa två lag och då lockar verkligen skrälltvåan.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Norrby – Örgryte 1x
  2. De Graafs. – Den Bosch 1
  3. Longford – Wexford 12
  4. Shamrock – Cork City 1x
  5. Bohemians – Cabinteely 1
  6. León – Atlas 1
  7. Haka – FC Ilves x2
  8. FC Honka – HIFK 1x

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Norrby – Örgryte 1x
  2. De Graafs. – Den Bosch 1x
  3. Longford – Wexford 1×2
  4. Shamrock – Cork City 1×2
  5. Bohemians – Cabinteely 1
  6. León – Atlas 1
  7. Haka – FC Ilves 1×2
  8. FC Honka – HIFK 1x

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 31 augusti, 2020