Topptipset 4/8 – analyser, spelförslag & speltips

Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Spelstopp: 18.59

Veckans andra Topptips sträcker sig över två dagar och avslutas således under onsdagen. Playoff-finalen mellan Brentford och Fulham ådrar sig stort intresse, men även fajterna från Europa League och Allsvenskan ser trevliga ut. Åtta rätt är målet och vägen dit börjar på Wembley.

1. Brentford – Fulham 1

Då är vi äntligen framme vid den alltid lika dramatiska miljardmatchen, som kallas så på grund av den enorma skillnaden i ekonomi mellan att spela i Premier League eller The Championship, där det ska avgöras om Brentford eller Fulham flyttas upp till Premier League. Brentford hade ett drömläge att sluta topp 2 i grundserien men tabbade sig i de sista två omgångarna. The Bees kunde i alla fall ta sig samman och vinna semifinalen mot Swansea med sammanlagt 3-2. Truppen ser ruskigt fin ut med Pontus Jansson i backlinjen och Ollie Watkins längst fram. Fulham kunde inte använda sig av Mitrovic i någon av semifinalerna mot Cardiff (3-2 totalt) men känslan är att det ska mycket till för att den väldige serben ska missa den här matchen. Trots det blir det svårt för The Cottagers som har förlorat säsongens båda möten mot huvudstadsrivalerna. Brentford har ett jämnare lag och vinner finalen.

2. Chievo – Empoli 1

I Italien ska det spelas en kvartsfinal i playoff-spelet mot Serie A. Det är enkelmöte som gäller och Chievo kommer in med god form då de avslutade seriespelet med tre raka segrar. Svenska Jonathan Morsay, som kom från Brage i vinter, har fått några ströminuter här och där och hoppade in i 1-0-segern mot Pescara. Här lär han dock få börja på bänken. Chievos stora stjärnor får sägas vara Joel Obi och Filip Djordjevic som håller väldigt hög klass. Empoli sätter stor tilltro till La Mantia och Mancuso, en duo värd respekt. Då Chievo tagit poäng i 14 av 19 hemmamatcher under säsongen, och Empoli inte har bortabesegrat de flygande åsnorna på hela 2000-talet, ska de hållas som favoriter. De fyra senaste mötena har dock slutat oavgjort och därför är det inte fel att komplettera med ett kryss om plånboken tillåter.

3. Sligo Rovers – Waterford X

Matchen mellan Sligo Rovers och Waterford är extremt svårtippad, inte bara för att den irländska ligan överhuvudtaget är jämn, utan också för att matchen skjuts upp på grund av att en spelare i Waterford har misstänkta corona-symtom. Hur länge matchen skjuts upp är i skrivande stund inte klarlagt och därför är det omöjligt att veta om kampen kommer att lottas eller inte. Håll koll på informationen innan spelstopp hur värdet ser ut. Det enklaste är dock att måla på med alla tecken i vilket fall som helst då det trots allt är en ruskigt svårtippad fajt.

4. FC Köpenhamn – Istanbul Basaksehir 2

Europa League ska från och med kvartsfinalerna spelas i enkelmöten i Tyskland. Åttondelsfinalerna ska dock avgöras först och här tittar vi till FC Köpenhamn mot Istanbul Basaksehir. Danskarna torskade med 0-1 i Turkiet innan pandemin bröt ut ordentligt och måste alltså vinna här. Avslutningen på seriespelet var dock inte det bästa med endast två vinster på de åtta sista omgångarna. Viktigt dock att Dame N’Doye är tillbaka efter sin skada. Senegalesen behövde bara 25 minuter på plan mot Nordsjälland för att hitta nätet. Basaksehir vann den turkiska ligan och har en intressant trupp där Gulbrandsen, Crivelli, Clichy, Ba, Skrtel, Robinho och Visca är namn de flesta känner igen. Turkarna ska hållas snäppet högre och streckningen ska starta från höger.

5. Shakhtar Donetsk – Wolfsburg 1

Wolfsburg har ett väldigt tufft utgångsläge i sin åttondelsfinal. Vargarna från Tyskland förlorade med 1-2 i hemmamötet med Shakhtar innan Europaspelet avbröts och nu åker de till Ukraina med väldigt många lirare på skadelistan samt ett corona-fall (Mbabu) i truppen. Shakhtar körde som väntat över allt motstånd i den inhemska ligan som de vann med 23 poäng före tvåan Dynamo Kiev. Truppen är sylvass med Junior Moraes, Konoplyanka och Taison som tre av de största stjärnorna. Maycon är skadad och det är ett avbräck, men det är ändå fördel Shakhtar, både i den enskilda matchen och i dubbelmötet i stort.

6. Hammarby – Falkenberg X

Målmaskinen Falkenberg, ja så kan vi snart beteckna Hasse Eklunds mannar som har dunkat in nio bollar på de fyra senaste omgångarna. Det har räckt till sex poäng trots tufft motstånd i form av bland annat IFK Norrköping och IFK Göteborg. I fjol gjorde hallänningarna även två mål borta mot Bajen, men då släppte de å andra sidan in sex. Nu behöver Karlsson, Mathisen, Johansson och de andra tajta till försvaret, för framåt kan alltid Sylisufaj hitta på något. Hammarby fick till slut en pinne mot Helsingborg efter att ha stångat sig blodiga mot ett skånskt säckförsvar. Bajen anno 2020 klarar inte av att bryta ner lågt stående försvar och de grönvita kan få problem igen. Med en etta streckad till månen lockar högersidan, men visst är alla tecken bäst.

7. Varberg – Djurgården 2

Djurgården stod för en av säsongens bättre insatser när Häcken avfärdades med 3-1. Kalle Holmberg nätade två gånger och Erik Berg fastställde slutresultatet i den andra halvleken. Den landslagsmeriterade mittbacken får inte delta nu då han är avstängd och det är även Jesper Karlström. Trots det ska Blåränderna gälla som klara favoriter mot ett Varberg som har svårt att vinna fotbollsmatcher för tillfället. Den frejdiga nykomlingen har fyra raka utan triumf och får en dags kortare vila till den tillställningen. Då räcker det inte med Jocke Perssons förmaningar och en evigt löpande Selmani. Tvåan singlas.

8. Malmö FF – Helsingborg 1

Malmö FF har verkligen växlat upp och har nu fem raka segrar i Allsvenskan. Insatsen mot IFK Göteborg (3-0) i söndags kanske inte var den allra bästa spelmässigt sett men de himmelsblå visade effektivitet. Dessutom passade Tomasson på att lufta sin trupp. Här lär bland andra Toivonen vara tillbaka och där finns det verkligen mycket kvalité. Helsingborg får klara sig utan Abubakari som är både avstängd och skadad, samt Olof Mellberg som bara är avstängd. Truppen är skadeskjuten, men ändå har de rödblå löst poäng i sju raka matcher. Visst ska MFF gälla som klara favoriter, men en streckning närmare 90 procent lockar inte. Gardera utefter storleken på plånboken. 

Till Topptipset

Bästa spiken! – Djurgården

Djurgården stod för en av säsongens allra bästa insatser när de besegrade Häcken med 3-1. Kommer Blåränderna upp i den nivån får Varberg det svårt. Tvåan singlas till vad det verkar trevligt värde.

Kupongens luring! – Falkenberg

Hammarby hade svårt att bryta ner Helsingborgs försvar i helgen och Falkenberg lär knappast bjuda på ytor de heller. X2 streckas extremt lågt och är ett måste om utdelningen ska skjuta iväg.

Speltips & spelförslag – 32 rader

 1. Brentford – Fulham 1
 2. Chievo – Empoli 1
 3. Sligo Rovers – Waterford 1x
 4. FCK – Istanbul Basaksehir x2
 5. Shakhtar – Wolfsburg 1x
 6. Hammarby – Falkenberg x2
 7. Varberg – Djurgården 2
 8. Malmö FF – Helsingborg 1x

Speltips & spelförslag – 216 rader

 1. Brentford – Fulham 1
 2. Chievo – Empoli 1x
 3. Sligo Rovers – Waterford 1×2
 4. FCK – Istanbul Basaksehir x2
 5. Shakhtar – Wolfsburg 1x
 6. Hammarby – Falkenberg 1×2
 7. Varberg – Djurgården 2
 8. Malmö FF – Helsingborg 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100