Topptipset 4/9 – analyser, spelförslag & speltips

 • Ingen välkomstbonus
 • Inga omsättningskrav
 • Läs mer om Svenska Spel
 • Svenska statens spelbolag
 • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
 • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Sju matcher från Nations League ska bemästras i vägen mot åtta gröna bockar denna fredag. Bland annat ska vi titta till högintressanta fajter i Norge, Nederländerna och Slovakien. Raden kompletteras sedan med en tillställning från den irländska högstaligan. Så här löser vi åttlingen!

Spelstopp: 20:44

Till Topptipset

1. Nederländerna – Polen X

Lewandowski har fått semester efter att ha fört sitt Bayern München till Champions League-titeln. Välförtjänt får sägas, anfallaren vann skytteligan i Bundesliga, Tyska Cupen och Champions League den gångna säsongen. Givetvis saknas han oerhört mycket, men Piatek och Milik är två skickliga strikers som är tunga att möta. Nederländerna har gått framåt starkt på senare år efter att ha missat två raka mästerskap och ska såklart hållas som favoriter i Amsterdam. Ettan närmar sig dock 80 procent och då är det läge att gardera, helst med alla tecken.

2. Italien – Bosnien 1

Italien och Bosnien är två lag som faktiskt var i samma kvalgrupp mot EM. Där vann Gli Azzurri båda mötena, även om det ska sägas att resultatet hemma i Italien blev 2-1 efter två hemmamål i den andra halvleken. Dzeko gjorde Bosniens mål då och Roma-anfallaren är såklart gästernas stora hopp, speciellt sedan Pjanic dragit sig ur. I Italien är alla stora kanoner med. Faktiskt så är nästan alla italienska fotbollsspelare överhuvudtaget med. Mancini har galet nog tagit ut en trupp med 37 spelare! Visst ska Italien vara favoriter hemma i Florens, men frågan är hur jättetruppen påverkat. Finns det kräm i börsen är det absolut läge att gardera ettan som är uppe kring 90 procent och snurrar.

3. Norge – Österrike 1

Lars Lagerbäck har fått ordning på Norge som i oktober ska spela en playoff-match mot Serbien. Det är förra upplagan av Nations League som ska avgöras och Norge är två steg från att ta sig till EM. I laget finns spännande spelare som Sander Berge, Joshua King och Alexander Sörloth, där Ödegaard dock tvingats lämna sent återbud på grund av skada. Den stora stjärnan är dock Erling Haaland som varit helt otroligt bra den gångna säsongen. Han och hela Norge stöter på tufft motstånd i form av Österrike som har lirare som Sabitzer, Schlager och Hinteregger i truppen. Ytterst ovisst på förhand och alla tecken är att föredra.

4. Skottland – Israel 1

Skottland och Israel är två lag som känner till varandra väl. De var i samma grupp i Nations League där de vann hemmamötena, och senare i höst ska de mötas i playoff-spelet mot EM. Skottland har en intressant defensiv med Andy Robertson och Kieran Tierney i spetsen. Räkna med att en av de spelarna kommer flyttas in som mittback. Israel har en otrolig offensiv uppställning i Dabbur, Zahavi och Weissman, men i övrigt imponerar inte truppen nämnvärt. På Hampden Park bör det bli svårt för gästerna. Etta!

5. Rumänien – Nordirland X

Det förväntas bli jämnt i Rumäniens huvudstad Bukarest när Nordirland kommer på besök. Rumänerna hade ett ganska misslyckat kvalspel mot EM och kom efter både Sverige och Norge. Deac, Stanciu och Maxim är tre rutinerade lirare som har ett stort spel i sig medan Hagi och Puscas är relativt nya i landslaget med mycket att ge. De är dock sällan rumänerna rullar ut något motstånd och här väntar en lurig uppgift. Nordirland är välorganiserade och alltid väldigt farliga på fasta situationer. Det är många spelare från The Championship och League One kryddat med lirare från skotska Premiership. Räkna med att Rumänien har ett skenbart spelövertag medan britterna är nöjda med att backa hem och slå långt. Det kan räcka. Den överstreckade ettan skippas helt och störst fokus ska ligga på krysset.

6. Slovakien – Tjeckien 2

Tjeckien och Slovakien, de två rivalnationerna, är i samma grupp i Nations League för andra gången i rad. Senast det begav sig vann Tjeckien båda mötena och det är en nation som verkligen är på uppgång. Slavia Prag och Viktoria Plzen har gjort det riktigt bra i Europaspelet på senare år och landslaget tog sig till EM efter ett lyckosamt kval där de blev tvåa i gruppen bakom England. Soucek har stått för en fantastisk sommar för sitt West Ham och är en av många spelare att hålla ögonen på. I Slovakien är det fortfarande Hamsik som regerar men han blir knappast yngre. Här får han och hans lagkamrater slå ur underläge. Tvåan singlas.

7. Vitryssland – Albanien 1

I Grupp 4 av C-divisionen ska kampen om förstaplatsen stå mellan Vitryssland och Albanien. Nu möts de i Minsk. Albanien gjorde en del fina resultat i EM-kvalet där hemmasegern mot Island sticker ut. Viktiga Xhaka saknas dock nu och det är ett rejält avbräck. Vitrysslands trupp består till stor del av spelare från den inhemska ligan där BATE-lirarna Drahun, Skavysh och Stasevich sticker ut. Lisakovich från Lokomotiv Moskva är en ung lirare som är på väg att slå sig in i landslaget och här kan mycket väl första målet komma. Strecka från vänster.

8. Waterford – St. Patrick’s 2

Det svänger inte direkt om St. Patrick’s. 6-7 i målskillnad efter nio omgångar är häpnadsväckande siffror. Nyligen spelade dock de rödvita oavgjort mot serieledarna Shamrock så visst finns det kapacitet i truppen. Här står Waterford för motståndet och det är ett lag Dublin-klubben ska ha efter sig i ligan. Värdarna har den senaste månaden tappat poäng mot bottenduon Cork City och Finn Harps, inga styrkebesked direkt. St. Patrick’s vann motsvarande möte i fjol och visst ska det streckas från höger.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Skottland

På Hampden Park brukar Skottland alltid vara svårslagna och med en backlinje där både Robertson och Tierney tar plats blir de svåra att bryta ner. Ettan lämnas ensam.

Kupongens luring! – Polen

Polen saknar Lewandowski men har med sig starka anfallare som Piatek och Milik, två lirare som mycket väl kan utmana Van Dijk och company i luftrummet. Nederländerna streckas alldeles för hårt här och då måste X2 finnas med.

Speltips & spelförslag – 32 rader

 1. Nederländerna – Polen x2
 2. Italien – Bosnien 1x
 3. Norge – Österrike 12
 4. Skottland – Israel 1
 5. Rumänien – Nordirland X
 6. Slovakien – Tjeckien 2
 7. Vitryssland – Albanien 1x
 8. Waterford – St. Patrick’s x2

Speltips & spelförslag – 216 rader

 1. Nederländerna – Polen 1×2
 2. Italien – Bosnien 1×2
 3. Norge – Österrike 1×2
 4. Skottland – Israel 1
 5. Rumänien – Nordirland x2
 6. Slovakien – Tjeckien 2
 7. Vitryssland – Albanien 1xa
 8. Waterford – St. Patrick’s x2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 3 september, 2020