Topptipset 5/3 – tips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

En cupkupong står uppdukad för oss i Topptipset med fajter i England, Spanien och Frankrike för att nämna några. Och skulle inte Europa räcka till väntar Copa Libertadores i Sydamerika. Håll till godo!

Spelstopp: 20:44

Till Topptipset

1. Derby – Manchester United 2

Allra först ut är mötet på Pride Park Stadium där strålkastarljuset torde hamna på Manchester United-legendaren Wayne Rooney som numera håller till i Derby. Trots legendarens ankomst i januari har The Rams fortsatt vara ojämna. Skadorna i United är de samma som vanligt, men formen är god; The Red Devils har inte förlorat sedan i slutat av januari och har 9-1 på de tre senaste kamperna. Ole Gunnar vill ha trofé, och FA-cupen är hans bästa chans. Tvåan ristas i sten.

2. Napoli – Inter 1

Cupmötet mellan Napoli och Inter skjuts upp på grund av coronavirusets framfart. Odds och värde är jämbördiga.

3. Granada – Athletic Bilbao 2

Nere i Andalusien ska det avgöras vilket lag som ska gå upp mot Alexander Isaks Real Sociedad i finalen av Copa del Rey i april. Granada ligger i samma tabellsits som gästerna, och ligger inför returen under med 0-1 efter Iker Munians mål på San Mamés. Sydspanjorerna är i gott slag men har fyra raka nederlag mot baskerna. Bilbao tog en välbehövlig trepoängare mot Villarreal i söndags (1-0) och slog Barcelona för att ta sig till andra semifinalen. Med 1-0 i bagaget och endast Oscar De Marcos och Asier Villalibre på skadelistan känns Lejonen troligast som vinnare, och en helbaskisk cupfinal i Sevilla!

4. St. Etienne – Rennes 1

Spanskt blir franskt, men likväl semifinal. St. Etienne går trögt, ja, men en drake brukar lyfta i motvind. Hemma i Auvergne-Rhône-Alpes är “Les Verts” av tradition bättre, och med William Saliba tillbaka och allt närmare 90 minuter kanske det börjar ljusna för “Sainté”. Långtidsskadade Jakob Johansson är en av potentiellt fem skador i Rennes som många gånger spelar lika på Stade Geoffroy-Guichard. Det lönar sig mer att satsa på mini-skrällen när 1X i match 4 skrivs in.

5. Red Bull Salzburg – LASK Linz 2

Ytterligare en semifinal i en cup får vi i Alperna. Red Bull Salzburg har haft en tuff vecka. Först kom uttåget ur Europa League mot Frankfurt (3-6 totalt) och i måndags blev det 2-3 mot mittenlaget Altach. Hwang Hee-Chan satte två bollar och är i gott slag, men det är de defensiva lagkamraterna som behöver gaska upp sig. LASK går som tåget, har avancerat i Europa och leder den österrikiska ligan. Senast lagen möttes vann Linz-klubben med 3-2, och med värde på svartvita är tvåan den givna starten

6. Estudiantes de Merida – Racing Club 1

Gruppspelet i Copa Libertadores bjussar på några godbitar och vi startar i Venezuela med Grupp F. Estudiantes är sjua i den inhemska ligan och har 6-1 på två hemmamatcher, strikern José Rivas har varit framstående så här i ligastarten med två baljor på fyra kamper. Den 16/1 – det var senaste gången argentinska Racing Club gjorde mer än ett mål i en och samma match. Alltsom oftast spelar de blåvita lika, och då hemmafördelen väger tungt på andra sidan Atlanten är det mest vettigt att strecka från vänster.

7. Alianza Lima – Nacional 1

Övriga lag i Grupp F är Alianza Lima och Nacional från Montevideo. 2-1-2 har Lima så här långt i seriespelet, och självfallet är det på Estadio Alejandro Villanueva som de flesta poäng inkasserats. För lagets förstestriker Federico Rodríguez blir det lite speciellt då han får spela mot ett lag från sin hemstad. Bara en pinne på två omgångar för Nacional som på övertid hämtade in två mål mot Cerro Largo. Sådant flyt kommer laget inte att ha så här långt från hemmagräset. Ettan får stå själv i Peru!

8. Deportivo Binacional – São Paulo 1

Peru är med oss till slutet när formstarka Binacional tar sig an ett São Paulo som är med i toppen hemma i Brasilien. Ligatrean Deportivo har sju poäng på tre omgångar och i de senaste två matcherna har mittfältaren med det sköna namnet Yorkman Tello Hayashida nätat en gång per kamp. Knallen lurar runt knuten. Gästande “Tricolor” brukar vara ett återkommande inslag i kontinentalspelet ska tas på största allvar även om bortaresandet sällan uppskattas. Inled från väster men lassa på så mycket det går!

Till Topptipset

Bästa spiken!

Man United – Toppen av Premier League kontra mitten av The Championship är en betydande skillnad i kapacitet. Det vinner i slutändan United på när The Red Devils ska rädda säsongen!

Kupongens luring!

Dep.Binacional – Formen är det inget snack om, och Binacional kanske är på väg att etablera sig i toppen efter uppflyttningen för något år sedan. São Paulo är ett gäng som underpresterar emellanåt både i Brasilien och ute i Sydamerika. Skräll, por favor!

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. Derby – Man United 2
  2. Napoli – Inter 1x
  3. Granada – A.Bilbao 2
  4. St. Etienne – Rennes 1x
  5. Salzburg – LASK Linz x2
  6. Estu.Merida – Racing Club 1x
  7. Alianza Lima – Nacional 1
  8. Dep.Binacional – São Paulo 1x

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. Derby – Man United 2
  2. Napoli – Inter 1x
  3. Granada – A.Bilbao x2
  4. St. Etienne – Rennes 1x
  5. Salzburg – LASK Linz 1×2
  6. Estu.Merida – Racing Club 1×2
  7. Alianza Lima – Nacional 1
  8. Dep.Binacional – São Paulo 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 5 mars, 2020