Topptipset 5/6 – tips, analyser & spelförslag

Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Helgen öppnas upp med ett klurigt Topptips där få säkra tecken hittas. Detta i kombination med 100 000 kronor extra i potten garanterar dock närmast hög utdelning. Vi garderar båda de stora favoriterna och kommer med intressanta spikförslag. Här har ni en analys som ger god återbäring vid full pott!

Spelstopp: 18:29

Till Topptipset

1. Freiburg – Mönchengladbach 1

Det blev proppen ur för Mönchengladbach senast när det franska radarparet Pléa och Thuram hade lekstuga med stackars Union Berlin. Under fredagen väntar dock en tuffare uppgift när “Fölen” reser söderut för att ta sig an ett svårspelat Freiburg. Värdarna har förvisso haft det tufft sedan återstarten och ännu inte segrat, men de rödsvarta från Baden-Württemberg har samtidigt en stabil grund att stå på som gör att de kan rubba de flesta lagen i Bundesliga. Noterbart är också att Schwarzwald-Stadion är allt annat än en favoritarena för Gladbach. Här har de hisnande usel statistik med endast en poäng sett till de nio senaste besöken. Rensaren till vänster måste med till varje pris!

2. Bochum – St. Pauli 1

Klassiska Bochum låg, trots en fin period innan uppehållet, pyrt till i tabellen när Corona bröt ut. Den fina formen har dock konserverats och storspelaren Giovane Élbers gamla klubb är efter sju raka matcher utan förlust uppe på säker mark i Zweite Bundesliga. Framförallt har defensiven imponerat med fyra nollor på de fem senaste. St. Pauli, med svenskarna Sebastian Ohlsson och Viktor Gyökeres, har står på tre raka matcher utan seger men kapacitet finns onekligen hos Hamburg-klubben. Bochum brukar de dessutom trivas strålande mot, elva raka matcher utan seger mot de vitklädda är ord och inga visor. Knapp fördel Bochum ändå, även om helgarderingen känns sund.

3. Greuther Fürth – Sandhausen 2

De trippla tyska mästarna Greuther Fürth är en av fyra klubbar som inte lyckats plocka någon trepoängare sedan omstarten. Tre kryss på fyra matcher har det däremot blivit för de grönvita. Spelmässigt har det heller inte sett något vidare ut och “Fyrklöverna” riskerar att tappa flera positioner. Sandhausen kan passera vid tre poäng på Sportpark Ronhof och visst ska gästerna från Baden-Württemberg ses med god chans. Två fina skalper har plockats samtidigt som en av ligans bästa spelare finns i Kevin Behrens. Tvåan ser riktigt smaskig ut och singlas till finfint värde.

4. Santa Clara – Braga X

I turistparadiset Azorerna håller Santa Clara till, ett lag som var nykomlingar i fjol men som också klarat den tuffa andrasäsongen galant. Efter 30 poäng på 24 matcher är kontraktet mer eller mindre i hamn, mycket tack vare en solid defensiv. Braga hade en tuff höst men gick som tåget kring årsskiftet. “Ärkebiskoparna” ser därmed ut att kunna förbättra fjolårets fjärdeplats till ett brons. Någon bergsäker trepoängare är dock inte att vänta denna fredag. I fjol slutade det 3-3 och Santa Clara har som sagt en organisation som ska kunna stänga ner det mer namnkunniga bortalaget, särskilt då de är matchotränade. Ettan och krysset måste med i värdejaktens namn!

5. Aves – Belenenses 2

Primeira Ligas två ihåligaste lag ställs mot varandra strax utanför Porto denna fredag. Aves är dock i särklass sämst i denna statistiken med 47 insläppta, något som logiskt också ger en klar jumboposition. Med nio poäng upp till säker mark tyder det mesta på att det blir hissen ner till LigaPro varifrån de tog steget upp 2017. Belenenses är ett lag som nästan uteslutande spelat i finrummet med titeln 1946 som den stora höjdpunkten. Inga större avtryck har gjorts 2019/20 men åtta poäng på fyra fighter och tre raka nollor innan uppehållet tog huvudstadsklubben upp på säker mark. God chans finns att bygga vidare på detta när de gästar jumbon. Tvåan agerar utgång och kompletteras med krysset på större system.

6. Skive – Vendsyssel 1

I den danska andradivisionen väntar ett tight spelschema framöver där inte mindre än tolv omgångar ska avverkas innan juli är slut. Skive, som krigar för kontraktet, löste en pinne i omstarten mot topplaget Viborg. Poängen övertygade dock betydligt mer än själva insatsen som inte var något vidare. Vendsyssel såg också halvdana ut när de föll mot Fredericia. Noterbart är att gästerna, tidigare kända som FC Hjörring, gjort minst antal mål i ligan trots den framskjutna femteplatsen. Ytterst svårt att sia om hur detta slutar. Tryck in så många tecken det bara går där krysset blir sista prio.

7. Fredericia – Vejle 2

På Monjasa Park bjuds det på ett derby, tillika toppmöte, under fredagen när trean Fredericia tar emot serieledande Vejle. Värdarna har varit ett mittenlag i denna serie flera säsonger men är nu på allvar med och utmanar i toppen. Att de ska kunna göra något åt Vejle känns dock långsökt. Besökarna har varit ligans i särklass bästa lag denna säsong och även om bästa målskytten Kjartan Finnbogason är avstängd här finns tillräckligt med kunnande för att avgå med tre poäng. I skrivande stund ser tvåan ut att landa omkring 40-45 procent och då är spiken högintressant.

8. Górnik Zabrze – Lechia Gdansk 1

Polska Ekstraklasa bjuder på ett viktigt bottenmöte från rikets 20:e största stad. Górnik Zabrze plockade en viktig trepoängare mot Lodz i återstarten som gör att de har chansen att nå Mästerskapsrundan dit de åtta bästa tar sig. Nyförvärvet från AEK Aten, Georgios Giakoumakis, blev där matchvinnare med sitt första mål för sin nya klubb. Annars är det den spanska duon Igor Angulo och Jesús Jiménez som anfört “Gruvarbetarna” med 21 av lagets 35 mål. Lechia kommer från en smått galen historia där lagets speciella målskytt, portugisen Flavio Paixao, fällde 4-3-avgörandet mot Arka Gdynia i den 97:e minuten med sitt tredje mål för kvällen. Här får de dock finna sig i att slå ur underläge mot ett hemmastarkt Zabrze. Utgå från vänster.

Till Topptipset

Bästa spiken!

Sandhausen – Svårt med spikarna denna fredag men Sandhausen sticker onekligen ut till omkring 30 procent. Kevin Behrens och company känns hetare än Fürth för stunden vilket gör tvåan spännande på Sportpark Ronhof.

Kupongens luring!

Freiburg – Mönchengladbach agerar ojämnt och har haft det oerhört tufft på Schwarzwald-Stadion genom åren. När då ettan kan fås till låg procent är vi givetvis snabbt framme och ritar dit vänstertecknet.

Speltips & spelförslag – 32 rader

 1. Freiburg – M-gladbach 12
 2. Bochum – St. Pauli 1x
 3. G.Fürth – Sandhausen 2
 4. Santa Clara – Braga x2
 5. Aves – Belenenses 2
 6. Skive – Vendsyssel 12
 7. Fredericia – Vejle 2
 8. Górnik Z. – L.Gdansk 1x

Speltips & spelförslag – 216 rader

 1. Freiburg – M-gladbach 1×2
 2. Bochum – St. Pauli 1×2
 3. G.Fürth – Sandhausen 2
 4. Santa Clara – Braga 1×2
 5. Aves – Belenenses x2
 6. Skive – Vendsyssel 12
 7. Fredericia – Vejle 2
 8. Górnik Z. – L.Gdansk 1x

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100