Topptipset 6/3 – tips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Fotbollshelgen smygstartar på fredagskvällen med flera av kontinentens tyngre fotbollsnationer. England, Holland och Tyskland figurerar med Spanien och Frankrike som har med båda sina högstadivisioner. Framåt mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 19:59

Till Topptipset

1. Nottingham – Millwall 2

Det är helig fotbollsmark som spelarna beträder där Forest dominerade Europa på City Ground för 40 år sedan. Idag för The Tricky Trees en betydligt blygsammare tillvaro, och även om hopp om uppflyttning till Premier League finns har poängskörden den senaste tiden varit skral. Mittfältsankaret Samba Sow saknas ännu och det har satt sina spår. Millwalls Tom Bradshaw kanske förlorar sin startplats till Mason Bennet, men i övrigt är det samma elva som mot liga sjuan Bristol (1-1) som gäller. Londonlaget gör sällan helt bort sig på resande fot, och inte sedan 2017 har The Lions förlorat mot The Reds. Eftersom värdet är så fint på tvåan faller tecknen från höger sida.

2. Alavés – Valencia 1

En synnerligen svårsiad kamp på Mendizorrotza är nästa rätt på menyn. Lilla Alavés, som nådde UEFA-cupfinalen 2001, blandar och ger hemma i Baskien. Ibland kastas givna poäng i sjön som mot Espanyol (0-0) och Leganés (1-1), och vid andra tillfällen smiskas regionalrivaler som Eibar (2-1) och självaste Bilbao (2-1) upp. Alex Vidals avstängning medför att Martin och Borja Sainz slåss om mittfältströjan. Efter en motigare period kom skadedrabbade Valencia tillbaka i helgen i och med 2-1 mot Betis på Mestalla. Sju nollpoängare av 12 möjliga på resande fot visar dock på Los Ches veka bortapsyke, och därför ser vi en trolig etta i Baskien!

3. Marseille – Amiens 1

I södra Frankrike är Marseille dominanten och har en stabil andraplats i ligan bakom omöjliga PSG. Inför mötet mot nästjumbon Amiens är Dimitri Payet tillräckligt fit för att kunna spela, och med lite tur är även Florian Thauvin det. I höstas vann Amiens, men innan dess hade “Enhörningarna” fyra raka nederlag mot OM. Ex-östersundaren Saman Ghoddos hoppade in senast mot Metz (0-1) och kan vara aktuell att starta som högerspringare. Det räcker dock inte för att rädda gästerna på Stade Velodrome. Tung etta.

4. Paderborn – Köln 1

Die deutsche Bundesliga, jawohl! Derbyt i Westfalen kännetecknas av ett gästande Köln i gott slag, men delar av truppen borta i form av avstängde målmannen Jhon Córdoba bland andra. Även om “Die Geissböcke” har börjat segra på främmande gräs är det för tidigt att säga att bortaspöket är bortjagat. Tabelljumbon Paderborn har det inte lätt, fast det skall dock sägas att de blåsvarta gör sig bra på våren och har plockat in bland annat Antony Evans från Everton för att ger mer tyngd framåt. Våga satsa på knallettan när det garderas friskt!

5. Fortuna Sittard – Zwolle 1

Västerut ligger Sittard vars hemmafans får skåda en nervkittlande sexpoängmatch i Eredivisies nedre regioner. Mot direktkonkurrenterna har Sittard spelat jämnt under de senaste tre veckorna med två 0-0-kamper mot Venlo och Emmen. Dessa värdefulla poäng är en grund att stå på för Sjors Ultees manskap. Zwolle gick segrande mot Vitesse i vad som var en rafflande kamp på MAC³PARK Stadion. 4-3, men det kom mycket sent med hela två egna mål på stopptid med yttern Pelle Clement som hjälte. Den berömda hemmafördelen säger att det blir en etta här, och spiken på runt 40 procent glädjer.

6. CD Lugo – Cádiz 1

Över till Segunda och en fajter som reser sig på nio. Club Deportivo Lugo från Galicien har åtta poäng på fyra omgångar, 0-0 i bortaderbyt i La Coruna samt en het het målskytt i Hacen. I denna takt blir nytt kontrakt inga problem för de rödvitrandiga. Tre poäng på tre matcher för serieledande Cádiz sätter griller i huvudet på andaluserna, och med bara två segerjubel på de senaste nio bortakamperna är det lite frågetecken kring “Den Gula Ubåten”. Kanske sjunker farkosten till och med uppe i Spaniens nordvästra hörn. Ettan först och multipla tummar för värdarna!

7. Châteauroux – Caen 1

Den franska andraligan gäller nu, med ett mittenmöte mitt i Frankrike. Där Caen är lite jämnare i sina prestationer brister det desto mer i defensiven som har ovanan att nästan alltid släppa in minst en boll. Pillot och Fabri som delat på uppdraget mellan stolparna har tillsammans bara sju nollor på 27 omgångar vilket är lite svagt. 0-3 hemma mot uppflyttningskandidaten Le Havre var väntat, men att man slog Lens (3-2) på hemmabanan i den föregående omgången tyder ändå på att det finns mer att ge. Cheick FantaMady Diarra mål och assist visar på klass, och 1X väljs för att få ut lite stålar.

8. Niort – Nancy 1

Ligue 2:s sista tredjedel är fortsatt i fokus när raden ska avrundas. Niorts hemmafacit kan vara det som räddar kvar värdarna i serien. På Stade René Gaillard är “Stengetterna” uppe i två raka triumfer och kelgrisen där hete för tillfället Ibrahim Sissoko tack vare ett mål i vardera kamp. Nancys senaste trepoängare i seriespelet? Den kom för snart 12 månader sedan och var dessutom mycket svettig. “Tistlarna” är dessutom segerlösa omstarten den 10 januari. Nej, på sin höjd får gästerna med sig ett kryss i väst!

Till Topptipset

Bästa spiken!

Marseille – Som etablerad tvåa, och en stabilitet i spelet som saknats, gör Marseille en riktigt bra säsong. Ligue 2 närmar sig för Amiens, och det välförtjänt. Allt annat än en etta är en sensation. Allez, OM!

Kupongens luring!

CD Lugo – Lilla Lugo har vaknat, och det har skapat problem för flertalet lag i Segunda. Frossa för Cádiz? I vilket fall ett ypperligt läge att hoppas på David när Goliat kommer på besök!

Spelförslag & speltips – 32 rader

  1. Nottingham – Millwall x2
  2. Alavés – Valencia 1
  3. Marseille – Amiens 1
  4. Paderborn – Köln 1x
  5. Fortuna Sittard – Zwolle 1
  6. CD Lugo – Cádiz 1x
  7. Châteauroux – Caen 1x
  8. Niort – Nancy 1x

Spelförslag & speltips – 216 rader

  1. Nottingham – Millwall 1×2
  2. Alavés – Valencia 1x
  3. Marseille – Amiens 1
  4. Paderborn – Köln 1×2
  5. Fortuna Sittard – Zwolle 1
  6. CD Lugo – Cádiz 1×2
  7. Châteauroux – Caen 1x
  8. Niort – Nancy 1x

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 6 mars, 2020