Topptipset 7/6 – tips, analyser & spelförslag

 • Ingen välkomstbonus
 • Inga omsättningskrav
 • Läs mer om Svenska Spel
 • Svenska statens spelbolag
 • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
 • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Veckans sluts samman med ett Topptips som tar oss till sex europeiska länder. Inte mindre än fem huvudstäder besöks i jakten på åtta rätt där vi sticker ut hakan och säger att bland annat LASK Linz och Köln vinner. Analysen är klar, nu sparkar vi igång denna fotbollssöndag!

Spelstopp: 15:29

Till Topptipset

1. Union Berlin – Schalke X

Union Berlins kontrakt kändes mer eller mindre klart när Corona slog till. Efter en poäng på fyra matcher börjar det ändå osa katt för Sebastian Andersson och company. Framförallt oroar en mängd insläppta mål. Här ställs de dock mot ligans allra sämsta lag för stunden, både poäng- och målmässigt. Schalke gick strålande under hösten men har fallit igenom totalt. Raden utan trepoängare är nu uppe i elva matcher och på dessa har bara tre mål mäktats med i rätt bur. Att McKennie och Serdar saknas här gör knappast saken bättre. Två mediokra lag borgar för ett kryss. Börja där men täck gärna upp med båda flanker i denna ångestfyllda drabbning.

2. Augsburg – Köln 2

Köln tillhör den fem lag stora skara som inte plockat någon trepoängare sedan omstarten. Problemet har varit försvarsspelet då sju mål framåt på dessa fighter är klart godkänt. Drexler och Bornauw är avstängda här samtidigt som Uth saknas på grund av skada men “Getterna” bör likväl ses med god chans mot ett halvdant Augsburg. Värdarnas enda vinst under det nya kalenderåret har kommit mot mediokra Schalke och Werder Bremen. Till rådande streck ser tvåan klart mest intressant ut. Córdoba avgör för Köln!

3. FC Köpenhamn – Randers X

Det var en bra helg för FC Köpenhamn när den danska Superligan startade på nytt. De regerande mästarna tog en stabil 4-1-viktoria mot Lyngby samtidigt som serieledande Midtjylland oväntat föll hemma mot Horsens. Trots det skiljer det nio pinnar upp för Ståle Solbakkens gäng och en ny ligatitel känns långsökt. Alltför enkla poäng har tappats på sina håll och truppen är heller inte lika bred som tidigare säsonger. Tappen av Robert Skov och Pieros Sotiriou har som väntat varit kännbara. Randers åkte på näbben i helgen vilket gör att det knappast blir någon topp 6-placering för Patrik Carlgren och company. Kapacitet finns dock hos “Hästarna” som besegrat topplag som Aarhus och Nordsjälland under säsongen. När ettan streckas vansinnigt högt är den enda rimliga lösningen att helgardera.

4. Rapid Wien – Sturm Graz 1

Rapid Wien såg riktigt bra ut innan Corona men fick som väntat ge sig i onsdagens möte mot Salzburg när Tipico Bundesliga var tillbaka. De grönvita ska ändå ses som favoriter till att lösa en Europa-plats dit de fyra bästa i den sex lags stora Mästerskapsgruppen tar sig. Sturm Graz trillade ner på sista platsen i denna serie efter veckans torsk mot Wolfsberger. Greken Avlonitis såg där rött och är således avstängd här. Kanske får han se Rapid Wiens grek, Taxiarchis Fountas, avgöra till hemmalagets fördel. Troligast är nämligen en seger för de mesta mästarna från huvudstaden, även om fler tecken rekommenderas.

5. Wolfsberger – LASK Linz 2

LASK Linz klev in som megafavoriter i veckans möte mot Hartberg. Efter flera bollar i ramen blev det dock platt fall för höstens succélag och en oerhört tung 1-2-torsk efter att Hartbergs Dario Tadic avgjort på tilläggstid. Den förlusten innebar att LASK fick se sig passerade av just Wolfsberger och trillade ner på tredjeplatsen. Orättvist kan tyckas med tanke på de sex poäng Valérien Ismaëls gäng tappade efter att ha brutit mot regler kopplade till Corona. Wolfsberger må ha hela seriens skyttekung i Shon Weissman, men här ska ett på pappret starkare LASK gälla som favoriter. Intressant tvåa.

6. Lokomotiva Zagreb – Osijek 1

I den kroatiska huvudstaden är Dinamo Zagreb det stora laget. De är ohotade i toppen av den inhemska ligan, men Lokomotiva har tagit stora steg denna säsong. Efter att ha varit ett mittenlag i flera säsonger är nu de blåvita med och kämpar om den andra CL-platsen bakom sina stadsrivaler. Innan uppehållet plockades fem raka vinster och här hemma på Stadion Kranjceviceva har Goran Tomic lag varit närmast omutliga. Osijek är ett än mer utpräglat hemmalag vilket endast en seger på tolv resor vittnar om. Gästerna fick dessutom respass i cupen förra helgen medan Lokomotiva tog sig till final i densamma. Trolig etta i Zagreb.

7. Slavia Prag – Viktoria Plzen 1

Ett möte mellan Tjeckiens två dominanter de senaste åren äger rum på Sinobo Stadium under söndagskvällen. Föga förvånande har dessa klubbar också ryckt ifrån i toppen när serien snart delas in i tre skikt. Med åtta pinnar ner kan de regerande mästarna, Slavia Prag, mer eller mindre avgöra ligan redan här. Här hemma har de den magiska raden 12-1-0 denna säsong men är det något lag som kan hota är det Viktoria Plzen. Gästerna har full pott under 2020 och 11-1 på de tre matcherna som spelats sedan återstarten. Utgångsettan är med det sagt tydlig även om fler tecken är att föredra.

8. Rio Ave – Pacos de Ferreira 1

Rio Ave har länge varit ett stabilt lag strax under toppen i Primeira Liga. Så är de grönvita även denna säsong där de är med och krigar om den sista Europabiljetten. Innan uppehållet plockades en urstark pinne borta mot Porto vilket innebar nionde matchen i följd utan förlust. Defensivt är Carlos Carvalhals mannar extremt organiserade och framåt finns den snabbe iraniern Mehdi Taremi att tillgå. Pacos de Ferreira är nykomlingar i högstadivisionen och håller inte i närheten av samma nivå. Än så länge ligger “Bävrarna” på rätt sida nedflyttningsstrecket men frågan är om de inte får se sig passerade av Portimonense när säsongen summeras. Här ska de väga för lätt mot ett starkt Rio Ave. Spiketta!

Till Topptipset

Bästa spiken!Rio Ave

Den kvalitet grönvita Rio Ave besitter återfinns inte hos Pacos de Ferreira. Det lär återspeglas i norra Portugal, även om detta är dessa lags första match på ett bra tag. Stabil etta på kupongens avslutande match.

Kupongens luring! – Randers

Tabellsjuan är verkligen ingen slagpåse och FC Köpenhamn har varit mycket upp och ner under säsongen. Således är det svårt att befoga en streckning på närmare 80 procent på FCK. Jobba in skrällen på Parken!

Speltips & spelförslag – 32 rader

 1. Union Berlin – Schalke 1x
 2. Augsburg – Köln 2
 3. FC Köpenhamn – Randers 12
 4. Rapid Wien – Sturm Graz 1x
 5. Wolfsberger – LASK Linz 2
 6. Lok.Zagreb – Osijek 1x
 7. Slavia Prag – V.Plzen 1x
 8. Rio Ave – P.Ferreira 1

Speltips & spelförslag – 216 rader

 1. Union Berlin – Schalke 1×2
 2. Augsburg – Köln x2
 3. FC Köpenhamn – Randers 1×2
 4. Rapid Wien – Sturm Graz 1x
 5. Wolfsberger – LASK Linz 2
 6. Lok.Zagreb – Osijek 1x
 7. Slavia Prag – V.Plzen 1×2
 8. Rio Ave – P.Ferreira 1

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 6 juni, 2020