Topptipset 9/6 – tips, analyser & spelförslag

Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Efter en Topptips-fri måndag är det återigen dags att gnugga geniknölarna. Det krävs minst sagt för denna tisdag bjuder på en mängd svårlösta fighter, dessutom från mindre bekanta ligor. Här har ni analysen mot åtta rätt som i tur och ordning för oss från Portugal vidare till Tyskland, Österrike och slutligen Polen.

Spelstopp: 17:59

Till Topptipset

1. Gil Vicente – Famalicao 1

Nykomlingsmöte, tillika derby, från norra Portugal då det bara skiljer två mil mellan Vila Nova de Famalicao och Barcelos där detta möte spelas. Gil Vicente har varit stabiliteten själva här hemma med endast två förluster på tolv matcher. Defensivt håller meriterade Vítor Oliveira ihop “Tupparna” väl samtidigt som en pålitlig målskytt i Sandro Lima finns i offensiv riktning. Med 30 inspelade poäng är kontraktet mer eller mindre i hamn. Famalicao har dock skrapat ihop tio pinnar fler efter den chockartade vinsten mot Porto i onsdags. Som så många gånger förr visade Fama effektivitet när båda skotten på mål letade sig in bakom en ringrostig Agustín Marchesín i Porto-målet. Här övervärderas dock gästerna å det grövsta vilket gör spelvärdet västerut strålande. Ettan lockar som spik på ett hemmastarkt Gil Vicente.

2. Dynamo Dresden – Greuther Fürth 1

Dynamo Dresden, med Linus Wahlqvist och Alexander Jeremejeff i laget, matchas intensivt just nu då de stod över de tre första omgångarna under omstarten efter Coronafall i truppen. En klar nackdel till en början men nu tycks de gulsvarta ha börjat komma in i matchtempot. Helgens seger mot nästjumbon Wehen gör att laget från Östtyskland har tre pinnar upp till Karlsruhe på kvalplats, dessutom med två matcher i handen. Greuther Fürth ligger i ingenmansland och ser inte märkbart motiverade ut för stunden. Endast en seger på de nio senaste skrämmer knappast och lagets bästa målskytt, Branimir Hrgota, har gått mållös tio raka matcher. Ettan först på Rudolf-Harbig-Stadion men gärna fler tecken.

3. St. Pölten – Admira Wacker 2

I Österrike återstår åtta omgångar och Admira Wacker har fallit ner till den försmädliga nedflyttningsplatsen. 0-2-förlusten mot Mattersburg senast var dock allt annat än rättvis, men där syntes avsaknaden av skyttekungen Sinan Bakis som var avstängd. Turken är åter för de rödklädda här vilket kommer ge en boost då han stått för hälften av lagets 22 mål under säsongen. St. Pölten placerar sig tre pinnar framför men ser på pappret inte speciellt märkvärdiga ut. Viktiga Robert Ljubicic är avstängd här samtidigt som den inbördes statistiken talar till Admiras fördel. X2 känns därmed klart bäst i Niederösterreich.

4. Swarovski Tirol – Mattersburg 1

I närheten av Liechtenstein i de västra delarna av alplandet håller nykomlingarna Swarovski Tirol till. Innsbruck-klubben ligger som väntat i farozonen för nedflyttning efter att ha blandat och gett en hel del under säsongen. Helgens 1-1-resultat mot Altach var dock starkt, särskilt med tanke på att Tirol var det klart bättre laget. Mattersburg turade hem en seger borta mot ett självförtroendelöst Admira, men på Tivoli-Neu bör de få det tuffare. Strecka från vänster.

5. Austria Wien – Altach 1

Altach såg allt annat än bra ut i helgens möte mot Swarovski Tirol. Trots stort bollinnehav hade de svartvita enorma problem att komma till heta målchanser. Tirol kontrade effektivt och poängen Altach fick med sig var turlig. Tuffare emot nu även om matchbilden kan komma att passa gästerna något bättre. Austria Wien är nämligen ett spelförande lag som ska ses som bäst i denna nedflyttningsgrupp. I 1-1-matchen mot St. Pölten såg det dock torftigt ut från de violettas sida. Ettan agerar utgång, men tvåan är ett spännande komplement med tanke på den låga streckningen. Austrias alla oavgjorda resultat till trots så lockar inte det överstreckade krysset.

6. Lech Poznan – Pogon Szczecin 1

Toppmöte från polska Ekstraklasa där dessa klubbar är på jakt efter en Europabiljett. Lech Poznan placerar sig något pinnhål bakom i tabellen men ska vara det bättre laget av dessa två. Klass finns inte minst i skytteligaledaren Christian Gytkjaer. Viss brasklapp att meriterade kaptenen Thomas Rogne är avstängd i hemmalaget. Gästerna, med Pawel Cibicki i truppen, har dock inte sett bra ut varken före eller efter uppehållet och de har slagit någon form av rekord i uddamålsvinster denna säsong. Verkligheten bör komma ikapp och Pogon bör dala i tabellen vad det lider. Ettan känns solid på Stadion Miejski.

7. Zaglebie Lubin – Korona Kielce 1

Zaglebie Lubin hade en tung start på säsongen men har därefter visat att de är ett lag som är tillräckligt bra för att sluta topp 8. Nu ser dock inte fallet ut att bli så då fyra poäng med två omgångar kvar skiljer upp till en sådan position innan serien delas upp. Räkna dock med att hemmalaget, som tryckt in sex mål på två matcher sedan omstarten, kommer ge det chansen. Korona Kielce var på väg mot tredje raka och en stor skräll när de hade 1-0 mot ligatvåan Piast Gliwice. Tre poäng blev dock till noll i den andra halvleken och således en psykologiskt tung förlust för bottengänget. Nu saknas dessutom både Zubrowski och Gnjatic på innermittfältet. Ett formstarkt Zaglebie bör bli för tuffa för gästerna som har enorma problem med målskyttet. Ettan spikas trots överstreckning.

8. Lechia Gdansk – Cracovia 2

Viktiga poäng står på spel i vackra Gdansk när tabellsjuan tar emot sexan. En seger här för dessa 42-poängare skulle nämligen säkra spel i mästerskapsgruppen. För Cracovia har det gått troll i målskyttet men de rödvitrandiga håller i grunden en hög nivå med bland annat vassa rumänen Sergiu Hanca. Han är här åter efter avstängning. Hos Lechia är det öppna spjäll med 10-9 (!) på de tre senaste. 0-2 hämtades upp till 2-2 mot Zarbze i fredags efter att Zwolinski stått för sitt tredje mål på två matcher sedan omstarten. Frenesi ställs mot organisation. Då lockar faktiskt det sistnämnda, trots Cracovias bedrövliga form. Tvåan först således även om detta är en match att täcka upp så mycket det går.

Bästa spiken!

Lech Poznan – Tabellen till trots så ska Lech Poznan vara en nivå bättre än Pogon Szczecin. Ettan ser inte ut att bli överstreckad och får betraktas som kupongens bästa spik om den landar runt 60 procent.

Kupongens luring

Admira Wacker – Admira har det kämpigt just nu men trivs mot tisdagens motståndare och får alltså tillbaka guldklimpen Bakis. Tvåan erbjuder alltför fint värde för att nonchaleras på NV Arena.

Speltips & spelförslag – 32 rader

 1. Gil Vicente – Famalicao 1
 2. D.Dresden – G.Fürth 12
 3. St. Pölten – A.Wacker x2
 4. S.Tirol – Mattersburg 1x
 5. Austria Wien – Altach 12
 6. Lech Poznan – Pogon Sz. 1
 7. Z.Lubin – K.Kielce 1
 8. L.Gdansk – Cracovia x2

Speltips & spelförslag – 216 rader

 1. Gil Vicente – Famalicao 1x
 2. D.Dresden – G.Fürth 1×2
 3. St. Pölten – A.Wacker x2
 4. S.Tirol – Mattersburg 1×2
 5. Austria Wien – Altach 12
 6. Lech Poznan – Pogon Sz. 1
 7. Z.Lubin – K.Kielce 1
 8. L.Gdansk – Cracovia 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100