Topptipset idag 10/2 – analys, spelförslag & tips

 • Ingen välkomstbonus
 • Inga omsättningskrav
 • Läs mer om Svenska Spel
 • Svenska statens spelbolag
 • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
 • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Europeiska andraligor och argentinska matcher i finrummet – möjligheten till full pott går via otrampade stigar och värdemättade bortalag. Har du rätt mag- och fingertoppskänsla detta Topptips denna februarimåndag?

Spelstopp: 19.59

Till Topptipset

1. Holstein Kiel – St. Pauli 1X2

Norra Tyskland öppnar raden i 2. Bundesliga-tappning. Värdarna från Hamburgs hipsterkvarter St. Pauli spelade 1-1 mot topplaget Stuttgart i den förra omgången, och nu har coach Josh Luhukay använt sig av 33 olika spelare under säsongen vilket är ett ligarekord. Fyra poäng på två omgångar för Holstein som dock inte har helt klart för sig om Ioannis Gelios eller Dominik Reimann är förstemålvakt. Ett känsligt problem för ”Storkarna”. Gästerna i brunt streckas till under 20%, fyll stegvis på.

2. Salernitana – Trapani 1X

Serie B:s toppstrid, med undantag för suveränen Benevento, är ett riktigt getingbo, och då är det tur att Salernitana är i gott slag med två segrar och det finfina krysset mot just Benevento (1-1). Sofiane Kiyine och Milan Djuric är laget bästa målskyttar på sju mål vardera. Trapani kämpar nere i källaren och tar åtminstone någon poäng här och var. En god striker att tillgå i Stefano Pettinari med sina tio fullträffar, men ska Roma-produkten behöva göra allt själv? Då hemmalaget streckas hårt av våra svenska tippare slängs krysset in.

3. Lens – Grenoble 1X2

I Ligue 1 jagar gulröda Lens en biljett till finrummet och är serietvåa. Vad som däremot är oroväckande är de strukturella problemen i offensiven; endast vid ett tillfälle de senaste två månaderna har värdarna lyckats klämma in mer än en boll i motståndarnas nät. Detta bekräftades mot Troyes (1-0) där nästan 60 minuters spel resulterade i endast två skott mot målramen. Grenobles Jessy Bennet blev poängräddare mot svåra Troyes (1-1) med sin balja från elva meter. En klar förbättring har synts i gästernas spel de senaste två omgångarna, och de positiva indikationerna talar för besökarna från sydöstra Frankrike. Ska det bli stålar här är det tvåan man ska hoppas på. In med så många tecken som bankkontot tillåter.

4. Jong AZ Alkmaar – Volendam 2

Över till Nederländerna och ”Det Andra Oranje” som gästerna kallas då de har samma färgkombination som landslaget. Som tabelltrea mår Volendam ypperligt tack vare ett 2020 som enkom inneburit trepoängare, närmare bestämt fyra stycken. Lagets nummer tio, tillika belgisk U21-landslagsman, Francesco Antonucci kommer att göra stor nytta för Monaco som han tillhör, i framtiden. 0-3 för Alkmaar mot Den Bosch i föregående omgång var delvis en effekt av jobbiga utvisningen på mittbacken Joey Jacobs, men AZ har släppt in tre mål i tre raka matcher. Det håller icke och tvåan trycks in med full kraft.

5. Jong PSV Eindhoven – De Graafschap X2

För De Graafschap väntar ett nytt besök i Eindhoven, och ligafyran har en knuten näve i fickan efter 1-1 mot FC Eindhoven. Segerprognoserna ser goda ut då strikern Ralf Seuntjens är jämnheten själv och mittfältaren Javier Vet vet hur mitten erövras. Värdarna lever farligt nere i botten efter en ny nollpoängare, denna gång mot Maastricht (1-3). I över en halvlek var Jong PSV i numerärt överläge, men tappade trots det matchen i andra. Amerikanen Richard Ledezma håller hög klass men är för ensam. Läckaget i PSV blir avgörande och bortavinsten väldigt säker. X2 på sin höjd.

6. Jong Utrecht – Jong Ajax 2

Skåpets placering visades med all tydlighet av gästande Jong Ajax i toppmatchen mot Go Ahead Eagles; 5-1 skrevs segersiffrorna till och den offensiva duon Danilo/Brobbey har nu fått till sju strutar på två kamper. Det känns som en tidsfråga innan Amsterdam-laget toppar serien. I den grå massa som är tabellens mittskikt återfinns Jong Utrecht som har tre nederlag på de senaste fem matcherna. Den senaste målvaktsnollan kom i november, så räkna inte med att det blir några poäng mot seriens bästa offensiv. Snygg bortaspik!

7. Arsenal de Sarandí – Talleres 1X

Europa lämnas till förmån för Argentinas högstadivision Primera División. Hemmalaget får gälla som favorit då ”El Arse” förblivit obesegrade under december och januari. Mot Patronato (2-2) gjorde Juan Kaprof comeback i målprotokollet och gör en bra säsong med sex fullträffar och fyra assist. 2-6 och inga inhåvade poäng för Talleres i de senaste två omgångarna. Gästerna är fast i mitten då ”La T” inte riktigt lyfter. Skillnaderna mellan lagen är inte enorma, men tillräckligt stora för att 1X ska plitas ned.

8. Godoy Cruz – Huracán 1X2

Kupongens avslutande tillställning är en bottenhistoria mellan två mycket formsvaga lag. Godoy Cruz är jumbo på miserabla nio poäng på 18 omgångar. Den senaste fullträffen kom i november och den senaste trepoängaren i oktober. ”Sad” som en amerikansk president skulle uttryckt det. Tre tabellplaceringar upp ligger Huaracán, som kommer från en match i Copa Sudamericana. 0-3 mot colombianska Atlético Nacional spär på svårigheterna för de rödvita. Lite bättre kapacitet har allt besökarna och således börjas det högerifrån i detta ovissa möte i Córdoba!

Till Topptipset

Bästa spiken!

Jong Ajax – Målen rullar in som de ska, ungdomarna är med från start. Det går bra nu för Jong Ajax, vars frejdiga spel kommer att fira triumfer mot ihåliga Jong Utrecht.

Kupongens luring!

Grenoble – Gästerna börjar ta sina poäng och göra avtryck framåt. Samma sak kan inte riktigt sägas om Lens som ser alltmer impotenta ut. Allez Grenoble, överraska oss!

Speltips & spelförslag på 32 rader

 1. Holstein Kiel – St. Pauli x2
 2. Salernitana – Trapani 1x
 3. Lens – Grenoble x2
 4. Jong AZ – Volendam 2
 5. Jong PSV – De Graafschap 2
 6. Jong Utrecht – Jong Ajax 2
 7. Arsenal Sarandí – Talleres 1x
 8. Godoy Cruz – Huracán x2

Speltips & spelförslag på 216 rader

 1. Holstein Kiel – St. Pauli 1×2
 2. Salernitana – Trapani 1x
 3. Lens – Grenoble 1×2
 4. Jong AZ – Volendam 2
 5. Jong PSV – De Graafschap x2
 6. Jong Utrecht – Jong Ajax 2
 7. Arsenal Sarandí – Talleres 1x
 8. Godoy Cruz – Huracán 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 10 februari, 2020