Topptipset idag 11/2 – analys, spelförslag & tips

Topptipset idag 24/2 - speltips, analys & spelförslag

Två divisioner precis under Premier League har skramlat ihop åtta kamper för de spelsugna på Topptipset. Uppflyttningskandidaterna Leeds och Forest ser bra ut, i synnerhet de senare, medan klassiska Pompey nere i League One ser att gå på en mina. Tagga åtta rätt!

Spelstopp: 20.44

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

1. Barnsley – Birmingham 1

Det blev ett litet genombrott till slut för Barnsley efter Cauley Woodrows kvittering mot The Owls (1-1) i Championship. Fullträffen var strikerns tredje på lika många tävlingskamper. Positiva tecken för nästjumbon således. Pep Clotet, med förslutet i HBK och MFF, leder sitt Birmingham mot en mittenplacering i och med att resultaten kan variera från fantastiska till usla. Mittbacken Marc Roberts ingripande i matchens öppning mot Bristol (3-1) var horribelt, och stabilitet är inget skadeskjutna Blues förknippas med. I skrivande stund ger det mest att plita ner 1X på Oakwell.

2. Blackburn – Hull 2

Över till romantiska Ewood Park där minnen får värma fansen då laget är ytterst mediokert. Med endast sex poäng upp till den sista playoff-platsen borde minerna vara gladare, men ett poäng på två omgångar och skadan på Bradley Dack målar upp en tristare bild av The Rovers. Man ska inte underskatta vikten av Mallik Wilks andra balja för säsongen; Hull-spelaren kvitterade mot svårslagna Reading (1-1) och nu kanske formsvackan kan förpassas till historien. Värdarna har bara två fullpoängare sedan jul, och The Tigers har två bortatriumfer i Blackburn på tre försök; en rensare till bra värde blir därmed det första tecknet ut i match 2.

3. Brentford – Leeds 2

En liten tripp ner till The City för en toppkamp skadar inte. Brentford var inte långt från att släppa två poäng mot bottenlaget Boro (3-2). Pontus Jansson är fortsatt borta och kommer inte till spel mot den klubb som gjorde honom till ett respekterat namn i England. Det är ett problem för The Bees som bara har två hållna nollor sedan julfirandet. Motigt för ligatvåan Leeds i februari då poängskörden uteblivit i de senaste två kamperna. Forest borta (0-2) är i och för sig inte den enklaste av kamper, och med en nästan helt kry trupp borde Bielsas gossar kunna skaka detta svängiga Brentford. Självfallet trycks alla tänkbara tecken in.

4. Nottingham – Charlton 1

Hemmafansen jublade länge efter ljuvliga 2-0 på Leeds United i lördags. Ett mål i varje halvlek signerat Sammy Ameobi och Tyler Walker medför att The Tricky Trees nu har ögonen på andraplatsen. Sabri Lamouchi kommer med all sannolikhet behålla samma elva efter succén på City Ground. Nästan 20 poäng bakom värdarna finner vi gästande Charlton som får vänta ytterligare en tid på Aiden McGeadys debut. Sunderland-lånet är bofast i det irländska landslaget och lär behövas om The Addicks ska undvika degradering. En lite tråkig spik kan tyckas, men Forest är lite för vassa, och Charlton lite för dåliga för att något annat ska kännas realistiskt.

5. Swansea – QPR X

Wales blir nästa anhalt, och jösses vad det läcker i värdarnas bakre lagdelar. Sex baklängesmål, varav tre hemma mot vanligtvis bortasvaga Derby (2-3) torde oroa coach Steve Coopers och de vitkläddas förhoppningar om spel i Premier League till hösten. Besökarna från London upplever även de en tuffare period just nu, men kan i alla fall glädjas åt den tomma sjukstugan. Och framför allt åt den senaste gång lagen träffades; 5-1 i FA-cupen för bara några veckor sedan inklusive dubbla mål av Jordan Hugill. Ett oavgjort resultat kan nog ryckas ur händerna på The Swans, ta det säkra före det osäkra och klistra på ettan också.

6. Wigan – Middlesbrough 1

Innan ett steg nedåt i seriesystemet tas väntar en fajt i Manchester-området. Efter den ypperliga skallen på Elland Road (1-0) hade Wigan lite oflyt i derbyt hemma mot Preston (1-2). En trea hade inte varit orättvis, men hoppet lever för kämparna på DW Stadium. Middlesbrough inledde året utmärkt på nyårsdagen med 2-0 i Preston. Efter den har har dock segerlösheten gäckat Boro som sakta närmar sig den obehagliga streckstriden. Här kan det sluta lite hursomhelst så lassa på för fullt med vänster hand som start.

7. Burton – Oxford United 1

League Ones mittenstrid kan för det otränade ögat verka lite grå, men både Oxford och Burton har de senaste veckorna bjudit publiken på flera händelserika kamper. Särskilt gästerna underhåller, men priset är ett betydande läckage i de bakre leden, särskilt senast i Peterborough (0-4). Mittfältet riskerar att försvagas då det är högst osäkert om Anthony Forde kommer till spel mot Burton. Värdarna har ett stabilt hemmaspel och saknar enkom strikern Oliver Sarkic då denna åkte ut senast. Ettan känns troligast.

8. Coventry – Portsmouth 1

Sist ut är något av ett klassikermöte då bägge dessa lag förknippas med Premier League. Positivt för nostalgikerna är att bägge har goda chanser att ta ett kliv tillbaka mot finrummet då lagen ligger fyra och femma inför omgången. Bra form på The Sky Blues som är inne i ett flow med tio poäng på fyra omgångar och huserar ett av seriens absolut bästa försvar. Även motståndarna går som tåget, men vid en närmare till på turnéspelet bör man som tippare dra öronen åt sig; 5-3-6 och klart svagast bortaoffensiv av topplagen. Ettan i detta möte ger utdelning, den ska gå att ställa ensam.

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

Bästa spiken!

Nottingham – Alltsomoftast briljerar Forest på hemmabanan och fortsätter det i denna stil blir det troligtvis uppflyttning. Charlton åker på sin femte raka bortatorsk på City Ground.

Kupongens luring!

Hull – Stoppad blödning och en striker som kommer närmare ketchup-effekten gör att Hull har större chanser att skrälla än vad man tror. Än mer så är känslan då The Rovers åkte på pisk i den senaste hemmakampen. Go Tigers!

Speltips & spelförslag på 32 rader

 1. Barnsley – Birmingham 1x
 2. Blackburn – Hull x2
 3. Brentford – Leeds x2
 4. Nottingham – Charlton 1
 5. Swansea – QPR 1x
 6. Wigan – Mboro 1x
 7. Burton – Oxford 1
 8. Coventry – Portsmouth 1

Speltips & spelförslag på 216 rader

 1. Barnsley – Birmingham 1x
 2. Blackburn – Hull 1×2
 3. Brentford – Leeds 1×2
 4. Nottingham – Charlton 1
 5. Swansea – QPR 1x
 6. Wigan – Mboro 1×2
 7. Burton – Oxford 1x
 8. Coventry – Portsmouth 1

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100