Topptipset idag 13/1 – spelförslag, analyser & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

FA-cupomspel tvingar storheter att ta sig i kragen, men klarar alla det? Resten av måndagsfajterna äger rum i Nederländarna med ungdomar i fokus, i Frankrike med uppflyttning som mål och i Italien där bortastyrkan fäller avgörandet. Go, Topptipset!

Spelstopp: 19.59

1. Parma – Lecce 2

Den första tuggan av detta tips tas i matmeckat Parma. Gästande Lecce kommer från 0-1 hemma mot Udinese, men har ändå hyfsade chanser att få till något på Ennio Tardini. Prestationen mot de svartvita var det egentligen inget fel på, och på bortagräs gör sig syditalienarna, med enbart två spelare otillgängliga, bättre än hemma. Parma å sin sida har Gervinho, Karamoh och Cornelius skadade samt Barillà avstängd. Med 0-5 i Bergamo i närminnet kan värdarna vara mentalt sköra – varför då inte satsa på det formidabla värdet på tvåan och sedan kötta på med garderingar?

2. Lorient – Caen 1

Bretagne står härnäst på menyn, med ett starkt hemmalag som jagar uppflyttning. Före jul avslutade serietvåan med en plattmatch; 0-3 borta mot Valenciennes var inget att jubla över, men samtidigt är Le FCL ruggigt starka hemma vilket 6-1-2 tydligt visar. Seger i cupspelet mot Brest (2-1) gör att momentum nu finns inför en match mot ytterligare ett lag från norra Frankrike. Caen imiterade värdarna genom att vinna 2-1 mot Guichen, men i seriespelet har “Les Vikings” svårare att få till målen efter tre fullträff på fyra kamper. Lorients striker Yoane Wissa är en av Ligue 2:s bästa spelare, och med drygt 0,7 mål per spelad kamp kommer han troligtvis avgöra här och spela i Ligue 1 till hösten. Trolig etta på Stade du Moustoir.

3. Jong AZ Alkmaar – FC Oss 1

I Holland är talangförälding något som hålls högt, och andradivisonen Eerste Divisie är en riktig “plantliga”. Jong AZ tar sig an FC Oss i vad som är en viktig kamp i botten, och AZ har en liten fördel i form av hemmabana och de många intressanta ungdomarna. En som tros kunna täppa till bakåt är Mauro Savastano som hoppade in istället för Leon Bergsma senast. FC Oss då? Nedflyttning dinglar över klubben likt ett damoklessvärd och med med torsk i tre raka är inte TOP på topp. Värst är ändå den svaga målskörden med endast 17 fullträffar på 20 omgångar. 1X räcker gott och väl.

4. Jong PSV Eindhoven – Jong Ajax 2

Radens mumsigaste spik är prestigemötet mellan PSV:s och Ajax ungdomar. Amsterdamborna är i klart bättre slag och ligger på andra plats i serien. Fyra raka segrar och ultratalanger som Brian Brobbey och Jürgen Ekkelenkamp utvecklas hela tiden i sann Ajax-anda. 15 tabellhack längre ner finner vi värdarna som har en vinst på fyra omgångar och bara fem segrar på hela säsongen. Den senaste hemmavinsten kom i oktober och här blir det åka av för Eindhoven. Nederländsk banktvåa!

5. Manchester United – Wolverhampton 1

FA-cupens omspel förser oss med fyra kamper och på Drömmarnas Teater ska United försöka få till ett avgörande mot Wolves. 0-0 på Molineux i en ganska avslagen historia har för Uniteds del följts upp av förlust i ligacupen mot City (1-3) och seger senast mot Norwich i seriespelet 4-0. Martial och Rashford stängde ner mötet med tre mål emellan sig innan Mason Greenwood fastställde slutresultatet med kvarten kvar. Nunos vargar har lämnat de fyra senaste matcherna med besvikelse, och även målen har börjat sina för Wolverhamptons stolthet. Dock ska man ha i åtanke att gästerna har en särskild förmåga att sänka storheterna i England. Gardera tidigt således.

6. Tottenham – Middlesbrough 2

Här luktar det skräll lång väg. Tottenham utan Harry Kane är ett annat lag. Det märktes mot Liverpool (0-1) när Spurs hade lite att säga till om i offensiven. Fyra matcher i olika turneringar utan vinst är nu facit sedan segern mot Brighton på annandag jul (2-1) och nu börjar det bli jobbigt för Mourinho. Boro gav Londonlaget något att bita i mötet på Riverside Stadium (1-1). Ashley Fletcher sätter mål efter mål, och gjorde det även då – chocka norra London nu, rödvitingar! Vi i soffan klämmer in allt vi kan i teckenväg.

7. Tranmere – Watford 1

Det kan banne mig bli en överraskning även på Prenton Park. League One-klubben Tranmere visade redan på Vicarage Road att det finns massvis med potential hos The Whites. Vid ställningen 0-3 och med 25 minuter kvar satte de blåvita igång en upphämtning som redan är inskriven i fansens hjärtan. Jennings, Monthé och Mullin hette målskyttarna och då vissa spelare i förstaelvan vilades mot Southend är detta en chans The Rovers inte vill missa. Mer vila och mindre resande för värdarna gör att vi håller tummar och tår för hemmalaget – fläska på!

8. Blackpool – Reading 2

Radens sista godbit har vi på Bloomfield Road, med ett League One-lag mot ett lag från The Championship. Reading är nu uppe i fem raka tävlingsbataljer utan att behöva bita i gräset. Ett självmål i 97:e räddade sviten i lördagsmötet mot topplaget Forest (1-1) och är givetvis en boost för The Royals. För besökarna vid havet har det inte varit match sedan 2-2 mot kvällens motståndare. Tvåan ska ändå räcka alldeles utmärkt så basha in den!

Till Topptipset

Bästa spiken!

Jong Ajax – Ajax är den historiska och nuvarande dominanten i Nederländerna och anledningen stavas ungdomarna. PSV håller inte samma nivå på den fronten, och får finna sig att torska här.

Kupongens luring!

Tranmere – Watford må ha segrat i helgen, men en fluga gör inte en bortasommar för The Hornets. Tranmere nätar i princip alltid hemma och håller man Watford på stången på Vicarage Road kanske elefanten kan fällas på Bloomfield Road!

Speltips & spelförslag på 32 rader

  1. Parma – Lecce x2
  2. Lorient – Caen 1
  3. Jong AZ – FC Oss 1x
  4. Jong PSV – Jong Ajax 2
  5. Man United – Wolves x2
  6. Tottenham – Mboro 1x
  7. Tranmere – Watford 1x
  8. Blackpool – Reading 2

Speltips & spelförslag på 216 rader

  1. Parma – Lecce 1×2
  2. Lorient – Caen 1x
  3. Jong AZ – FC Oss 1x
  4. Jong PSV – Jong Ajax 2
  5. Man United – Wolves 1×2
  6. Tottenham – Mboro 1×2
  7. Tranmere – Watford 1x
  8. Blackpool – Reading 2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 13 januari, 2020