Topptipset idag 14/1 – spelförslag, analyser & tips

Topptipset idag 21/2 - speltips, analys & spelförslag

FA-cupen fortsätter att vara tongivande på våra tips. Ett par Premier League-klubbar kan vara i fara och lille Bristol har inte mindre än två lag med på denna rad. Världens äldsta turnering skänker oss upplevelser. Let’s go!

Spelstopp: 20.44

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

1. Tottenham – Middlesbrough 2

Här luktar det skräll lång väg. Tottenham utan Harry Kane är ett annat lag. Det märktes mot Liverpool (0-1) när Spurs hade lite att säga till om i offensiven. Fyra matcher i olika turneringar utan vinst är nu facit sedan segern mot Brighton på annandag jul (2-1) och nu börjar det bli jobbigt för Mourinho. Boro gav Londonlaget något att bita i mötet på Riverside Stadium (1-1). Ashley Fletcher sätter mål efter mål, och gjorde det även då – chocka norra London nu, rödvitingar! Vi i soffan klämmer in allt vi kan i teckenväg.

2. Tranmere – Watford 1

Det kan banne mig bli en överraskning även på Prenton Park. League One-klubben Tranmere visade redan på Vicarage Road att det finns massvis med potential hos The Whites. Vid ställningen 0-3 och med 25 minuter kvar satte de blåvita igång en upphämtning som redan är inskriven i fansens hjärtan. Jennings, Monthé och Mullin hette målskyttarna och då vissa spelare i förstaelvan vilades mot Southend är detta en chans The Rovers inte vill missa. Mer vila och mindre resande för värdarna gör att vi håller tummar och tår för hemmalaget – fläska på allt vad det går!

3. Newcastle – Rochdale 1

Trots att det skiljer två divisioner lyckades Rochdale klara 1-1 mot The Magpies, och får därmed nöjet att spela på Saint James’ Park. Det blir dock väldigt tufft för gästerna som tvingas förlita sig på Aaron Wilbraham. 40-åringen hoppade in och kvitterade med elva minuter kvar senast, men orkar inte 90 minuter. Skatorna må vara skadeskjutna, men stred mot alla odds till sig en pinne på Molineux (1-1) i helgen. Hemmaplan och med det oavgjorda resultatet i minne tar sig de svartvita i kragen och segrar. Nordengelsk värdespik!

4. Blackpool – Reading 2

Radens nästa godbit har vi på Bloomfield Road, med ett League One-lag mot ett lag från The Championship. Reading är nu uppe i fem raka tävlingsbataljer utan att behöva bita i gräset. Ett självmål i 97:e räddade sviten i lördagsmötet mot topplaget Forest (1-1) och är givetvis en boost för The Royals. För besökarna vid havet har det inte varit match sedan 2-2 mot kvällens motståndare. Tvåan ska ändå räcka alldeles utmärkt så basha in den!

5. Coventry – Bristol Rovers 1

Två klubbar i League One med formkurvor som pekar i motsatt riktning möts härnäst. Inte ett endaste mål framåt för Bristol Rovers på 315 minuter i serien, men väl två av mittbacken Tony Craig mot Coventry (2-2). Dessvärre var det sista ett självmål, och 34-åringen bjöd även på den straff som Coventry tog ledningen på. Coventry kan ta över serieledningen om helgens match slutar i seger, och detta bör bli en perfekt uppladdning. Matt Godden är en kvalitativ striken på denna nivå och ska kunna peta in i alla fall en boll på The Rovers. 1X ger lite stålar och täcker upp för flera eventualiteter.

6. Shrewsbury – Bristol City 1

Ytterligare en Bristol-förening lirar, och det är The Championship-klubben City. The Robins, som gästerna kallar sig, har lirat i snålblåst denna vinter och har sedan starten av december raden 3-0-5 där de sena tappen blivit en ovana. 1-1 blev uppladdningen för Shrewsbury och The Shrews spelar gärna 1-1. Sean Goss spräckte nollan mot de rödvita, och Manchester United-produkten är en viktig kugge. The Blues har gått bra i FA-cupen de senaste åren och med detta i bakhuvudet satsat vi slantarna på underdogsen. Fyll på för bövelen!

7. Burton – Milton Keynes Dons X

League One är ånyo i fokus men nu i seriespelet när elvan Burton tar emot MK Dons som är femma från slutet. Gästerna har inte tappat många poäng den senaste tiden och i Rhys Healey har besökarna en “rhysligt” intressant striker som på nio spelade matcher satt fem bollar i nät. Burton har rullat igång på hemmabanan Pirelli Stadium och har nio poäng av nio möjliga på en månad. “Brewers” vann enkelt mot nykomlingen i oktober (3-0) men har kan det mycket väl sluta oavgjort. 1X!

8. Oxford United – Ipswich 1

Toppmatchen på The Kassam Stadium ser på förhand ut att bli en svårsiad historia, och vid en närmare titt på lagen är det inte svårt att förstå varför; Oxford är urstarka hemma medan Ipswich är bortaexperter. Gästande Tractor Boys har emellertid inte segrat på fyra matcher på främmande gräsmattor och saknar tunge försvararen Kane Vincent-Young. 1-3 hemma mot Rotherham var en ovanlig syn för “The U’s” som bara förlorat två hemmakamper på hela säsongen. Enbart Anthony Fordes namn finns på värdarnas skadelista och då tar vi ställning för hemmalaget vid 1X!

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

Bästa spiken!

Newcastle – Gapet mellan klubbarna i Premier League och de under Championship blir större för varje år, och även om Rochdale är tappra kommer kvaliteten och rutinen skina igenom i Newcastles favör. Avancemang för Skatorna!

Kupongens luring!

Mboro – Formen på Boro och det faktum att man höll jämna steg med jätten från London senast bjuder in till en skräll. Surt, sa Mourhinho.

Speltips & spelförslag på 32 rader

 1. Tottenham – Mboro x2
 2. Tranmere – Watford 1x
 3. Newcastle – Rochdale 1
 4. Blackpool – Reading 2
 5. Coventry – Bristol R 1
 6. Shrewsbury – Bristol C 1x
 7. Burton – MK Dons 1x
 8. Oxford – Ipswich 1x

Speltips & spelförslag på 216 rader

 1. Tottenham – Mboro 1×2
 2. Tranmere – Watford 1×2
 3. Newcastle – Rochdale 1
 4. Blackpool – Reading 2
 5. Coventry – Bristol R 1x
 6. Shrewsbury – Bristol C 1×2
 7. Burton – MK Dons 1x
 8. Oxford – Ipswich 1x

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100