Topptipset idag 16/1 – spelförslag, analyser & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Sakta men säkert gör de andra stora fotbollsnationerna England sällskap på våra rader, och här är tyska Bundesliga och nederländska Eredivisie de senaste nytillskotten. I övrigt är det latinskt på dagens Topptipset-kupong med romerska vargar i fara. Nu siktar vi in oss på full pott!

Spelstopp: 18.59

Till Topptipset

1. Parma – Roma 1

De åtta kamperna inleds med en åttondel i Coppa Italia. Roma orkade inte med den uppförsbacke som Juve skapade under matchens första tio minuter, och en lastbil fylld av salt hälldes i såren på de gulröda då Nicolò Zaniolo drog korsbandet. Talangen missar våren och troligtvis även EM. Roma hade i föregående omgång gått på en annan mina mot en annan Turin-klubb (Torino, 0-2) och nu ser det skakigt ut för Vargarna. Parma är på gång efter trean mot Lecce (2-0) och har närkontakt av tredje graden med Europaplatserna. En halvskräll i Emilien ligger och lurpassar. Ettan blir 1X på stora.

2. Deportivo – Racing Santander X

Till den iberiska halvön med en tripp till Galicien för ett nervigt bottenmöte mellan jumbon (Depor) och nästjumbon (Racing) i Segunda. Deportivo har faktiskt börjat klättra under Sampedro som tog över för en månad sedan ungefär. Ett bakslag kom dock i cupen mot Unionistas från Segunda B när straffsparkslotteriet inte gick de blåvitas väg. Racings två poäng på lika många kamper betyder att gästerna tar små steg mot rätt sida strecket. Det slutade med 1-1 när dessa fäktades i Santander. Att lagen broderligt delar på poängen är ganska troligt. Knö in fler tecken allteftersom.

3. Girona – Extremadura 2

I den andra änden av Spanien spelas nästa match i samma division. Med hjärtat i halsgropen lyckades Girona ta sig vidare i Copa del Rey i lördags mot Cartagena från tredjedivisionen. Avgörandet kom i förlängningen genom Soriano och Martínez Ruíz, men att det ska behövas, med en man mer, är ett underbetyg till katalanerna. Gästerna har ett pressat tabelläge, men de positiva tendenserna finns. Inte minst är den fyra omgångar långa nollan ett plus. Att strikern Pinchi åkte ut efter två gula i det mållösa mötet mot Alcorcón kan visa sig vara en välsignelse då 23-åringen ännu inte lyckats hitta nätet på 23 ligaomgångar. Nu kanske andra får chansen att briljera. En stor skräll som ger intressant avkastning. Lager av garderingar krävs.

4. Almería – Real Oviedo 1

Almería är känt för mer än bara apelsiner och solenergi. La Unión Deportiva Almería är Segundas skickligaste gäng på att måla med 39 fullträffar på 22 omgångar. Lazo är hemmalagets bästa målskytt med sina åtta bollar i nät, men laget är större än jaget så att värdarna inte står och faller med en spelare. Oviedo sjunker långsamt mot botten efter två poäng på tre omgångar och har ett försvar som periodvis läcker en hel del. Ettan är rätt val tillsammans med kryss som gardering.

5. Fulham – Middlesbrough 1

Fredagskväll i London med match i EFL Championship. Ny Londonresa för Boro som i tisdags kämpade tappert på Tottenham Hotspur Stadium, men föll väntat (1-2). Flera spelare återfinns på MFC:s skadelista, och då kan det bli svettigt på Craven Cottage. Uppflyttningskandidaten Fulham började 2020 med ett nederlag mot Reading (1-2), men har efter det sänkt ett Premier League-lag i FA-cupen (2-1 mot Aston Villa) samt med bravur klarat den svåra bortamatchen i Hull (1-0). The Cottagers hemmastyrka kombinerat med en Ivan Cavaleiro i gott slag betyder att överstreckningen på ettan bortses från.

6. Schalke – Mönchengladbach 1

Mot Ruhr och Bundesliga som går ur ide. Gästande Mönchengladbach släppte serieledningen till Leipzig i 2019 års sista omgång; 0-0 mot Hertha var frukten av ett slarvigt spel i offensiven. Sedan dess har Die Fohlen träningsspelat en del, men värdet av dessa matcher är svårbedömt. Även S04 har spelat vänskapskamper, dock är det viktigare att Die Knappen behåller Suat Serdars fina form. Mot Freiburg (2-2) nätade den nyblivne tyske landslagsmannen. Med lite mer skärpa i defensiven i den matchen hade det kanske inte blivit två straffmål för Freiburg. Bra värde på Die Königsblau i skrivande stund – en spik till under 40% kryddar till livet!

7. Leganés – Getafe 1

Det lilla Madrid-derbyt på Estádio Municipal de Butarque ser ut, trots klubbarnas olika utgångslägen i La Liga, att bli en komplicerad match för bägge lagen. De senaste sex veckorna har inneburit en rejäl boost för värdarna. “Gurkodlarna” har lämnat jumboplatsen tack vare åtta poäng av tolv möjliga, och siktar på sin tredje hemmaviktoria i följd. “El Geta” har tappat sin Europaplats till följd av två raka nederlag. De blåkläddas senaste balja kom via Ángel för fem halvlekar sedan, och som det förhållandevis bortaveka lag man är fattas pennan med vänster hand.

8. Zwolle – Utrecht 2

Nederländerna tar efter Tyskland med att tjuvstarta omgången på fredagen. Zwolle ligger precis ovanför strecket, och det beror på värdarnas oförmåga att hålla tätt. Innan juluppehållet åsamkade PSV stackars PEC en av säsongens tyngsta förluster via 4-1 på Philips Stadion. Omgången innan jul var en omtumlande historia även för Utrechts Justin Hoogma. Försvararen, med meriter från den holländska U21-landslaget, gjorde 1-1 på Feyenoord, men visades ut med elva minuter kvar. Då hade Rotterdamklubben åter tagit ledningen. Även om förlusten sved behöver inte Utrecht skämmas för sin insats. Liten fördel för de rödvita besökarna så starta från höger.

Bästa spiken!

Fulham – Att slå ut ett Premier League-lag, och ligga i toppen av The Championship, är minsann ingen barnlek. Fulham klår ett mentalt och fysiskt slitet Boro. Go Cottagers!

Kupongens luring!

Extremadura – Gästernas målmedvetna klättring mot säkrare mark är imponerande ty att resa sig på nio kräver karaktär. Det verkar Girona sakna som just när målet närmade sig viker sig ner. Slit in skrällen, Azulgranas!

Till Topptipset

Speltips & spelförslag på 32 rader

  1. Parma – Roma 1
  2. Deportivo – Santander 1x
  3. Girona – Extremadura x2
  4. Almería – Real Oviedo 1x
  5. Fulham – Middlesbrough 1
  6. Schalke – M-gladbach 1
  7. Leganés – Getafe 1x
  8. Zwolle – Utrecht x2

Speltips & spelförslag på 216 rader

  1. Parma – Roma 1x
  2. Deportivo – Santander 1x
  3. Girona – Extremadura 1×2
  4. Almería – Real Oviedo 1x
  5. Fulham – Middlesbrough 1
  6. Schalke – M-gladbach 1
  7. Leganés – Getafe 1×2
  8. Zwolle – Utrecht 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 16 januari, 2020