Topptipset idag 16/12 – analys, spelförslag & tips

 • Ingen välkomstbonus
 • Inga omsättningskrav
 • Läs mer om Svenska Spel
 • Svenska statens spelbolag
 • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
 • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Näst sista veckan av kalenderåret 2019 inleds med en spännande Topptips-kupong. Ett gäng lag kommer från spel i föregående veckas Europa League, medans det även ska göras besök i tre andraligor. Mot veckans första åttling!

Spelstopp: 18.59

1. Crystal Palace – Brighton X

Vi inleder i London där den sjuttonde omgången av Premier League ska stängas. Crystal Palace placerar sig som tionde lag inför måndagens match och Roy Hodgson har verkligen fått fason på värdarnas försvar. Segrar mot noll har tagits mot både Burnley och Bournemouth, varpå det blev delad pinne mot Watford (0-0) för en dryg vecka sedan. Extra imponerande är den sviten med tanke på att de bakre leden varit och fortfarande är relativt skadeskjutet i Palace. I avseendet att hålla nollan är inte Brighton lika formstarka, men spelmässigt har inte Graham Potters lag varit underlägsna någon motståndare under säsongen. Vinsten mot Arsenal var fullt rättvis och senast kunde en poäng blivit mer mot Wolves. Många tecken. 

2. Cagliari – Lazio 2

Lazio går fram som en ångvält och är det klar formstarkaste laget i hela Serie A. Sju raka segrar lyder facit för romarna, som desto mer förvånande åkte ur Europa League i veckan. Sett till ligaspelet lär det dock gynna Inzaghis gäng som nu kommer få full vila mellan matcherna. Cagliari är också de fortsatt svåra att slå och laget från Sardinien har inte förlorat en tävlingsmatch sedan starten på september. Här kommer dock de rödblåa att få klara sig utan ett helt koppel av spelare. Cragno, Pavoletti, Birsa, Rog och Olsen är alla antingen skadade eller avstängda, och när det på det sitter spelvärde till höger är det inget snack, tvåa på ön. 

3. FC Köpenhamn – Odense X

FCK lyckades inte få hål på MFF i torsdagens Öresund-derby, Ståle Solbakkens lag stred länge och väl, men är ändå vidare till slutspel i Europa League. Utöver den förlusten har huvudstadslaget gått starkt och segrat i sina fyra senaste, alla tävlingar inräknade. Odense är inte i samma slag, gästerna har bara tagit en ynka poäng av de senaste tolv och i samma veva släppt in hela åtta mål. Senast mot Aalborg lyckades dock OB få stopp på blödningen via ett 0-0 resultat. Strecken sitter i absurdum till vänster och med tanke på att det lär vara slitna ben i hemmalaget smakar det mumma med gardering här.

4. Darmstadt – Stuttgart 2

Stuttgart har gjort till vana att vinna och förlora om vartannat sedan slutet på oktober. Spelet på resande fot har renderat i nederlag, medan fansen har fått jubla hemma på Mercedes-Benz Arena. Här är det återigen dags att packa väskan då resan denna gång går till Hessen i västra Tyskland. Där finner vi ett Darmstadt som för närvarande ligger tre poäng ovanför negativt playoff. Värdarna har bara en seger på de fem senaste och får dessutom klara sig utan Victor Pálsson som såg rött senast. På förhand en passande uppgift för bortalaget, men med tanke på ovan nämnda bortaspel får krysset åka med på större system. 

5. Guingamp – Troyes 2

Vidare till Ligue 2 i Frankrike där Troyes har spottat upp sig efter det hemska nederlaget hemma mot Chambly för tre omgångar sedan. Två raka 1-0 segrar har följt vilket gör att det råder betydligt mer harmoni i bortagänget nu. Guingamp inledde november med att krossa nämnda Chambly med 5-1, sedan gick värdarna på semester och nästa vinst dröjde ända tills det återigen var månadsbyte, då Paris FC fick pisk med 3-0. Ingen hållbar form, men kapaciteten finns där hos de rödsvarta som spelade Europa League för så sent som för fyra år sedan. Börja österut, men det är inte fel att gardera hela vägen på större lappar. 

6. Trapani – Pisa 2

Trapani åkte på pumpen rejält senast då Benevento segrade med hela 5-0. Benevento är dock ett snäpp bättre än övriga Serie B-lag, med andra ord inget att skämmas över för måndagens värdar. Dessförinnan hade “I Granata” spelat en oavgjord och tagit två segrar, så någon tvekan på formen råder inte än så länge. Pisa kommer till spel med ett dystert bortafacit att visa upp. En seger av sju möjliga är uselt och här har gästerna dessutom frågetecken på bland andra Marconi och Marsucci. Ettan gillas!

7. Santa Clara – Sporting Lissabon 2

Sporting brände gruppsegern i EL i torsdags då resan till Österrike slutade med en 0-3 förlust mot LASK. Faktum är att de grönvita visat upp en små-allergisk form mot bortaspel, då även de två senaste sådana i ligan inneburit torsk. Denna gången går resan till Azorerna där Santa Clara väntar. Värdarna har visat sig vara bitiga på hemmaplan, vilket knappa förluster mot både Boavista och Benfica vittnar om. Utöver de förlusterna har hemmalaget två oavgjorda och lika många segrar på hemmaplans-kontot, så någon promenad i parken blir det inte för Sporting, som trots allt får gälla som favoriter. Utgångstvåan garderas upp med värde-ettan. 

8. Porto – Tondela 2

Avslutningen sker också den i Portugal där luppen läggs på mötet mellan Porto och Tondela. De blåvita fick lite mer problem än väntat i veckans Europa Leaguematch mot Feyenoord, men avgick till slut med en 3-2 seger och avancemang från gruppen. Tittar vi inhemskt är drakarna eld och lågor på hemmaplan och har här tagit full pott hittills. Tondela tillhör mittenskiktet men har den här säsongen flugit över alla förväntningar vad gäller spel på resande fot. Gästerna är tillsammans med just Porto ligans näst bästa bortalag för tillfället, vilket är värt en applåd. Här blir det dock extremt tufft på förhand, bortalaget trivs normalt inte alls mot måndagens motståndare och har faktiskt inte nätat på de blåvita sett till de fem senaste. Ettan hamras in trots viss överstreckning. 

Till Topptipset

Bästa spiken!

Lazio

Cagliari saknar en drös med spelare och den fina formkurvan är i fara för de rödblåa. För här kommer nämligen ett ännu formstarkare Lazio med Immobile i rykande het målform på besök. Det bästa? Bortalaget är understreckat! Tvåa med smak av måndags-mumma.

Kupongens luring!

Odense

Jakob Mikkelsens gäng har på grund av den senaste tidens mörka resultat halkat nedanför slutspelsplats i Danmark. Kvalitet för sådant spel finns dock i truppen och mot ett grovt överstreckat FCK med slitna ben sedan förlusten mot MFF i torsdags är det hyperläge för gardering i Köpenhamn!

Speltips & spelförslag på 108 rader

 1. C. Palace – Brighton 1×2
 2. Cagliari – Lazio 2
 3. FCK – Odense 1×2
 4. Darmstadt – Stuttgart x2
 5. Guingamp – Troyes 1×2
 6. Trapani – Pisa 1
 7. S. Clara – Sporting 12
 8. Porto – Tondela

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Topptipset

Skribent: Mathias

Skriven den 16 december, 2019