Topptipset idag 17/1 – spelförslag, analyser & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Det är en brokig men charmig skara matcher vi har framför oss denna Topptipset-fredag. Åtta gröna bockar går via The Championship, Bundesliga, La Liga, Primeira Liga, Eredivisie och Jupiler League. Det sista tillskottet kommer från den spanska andradivisonen där en fallen storhet har svårt att resa sig. Arbetsveckans slut blir skönt!

Spelstopp: 19.59

Till Topptipset

1. Fulham – Middlesbrough 1

Fredagskväll i London med match i The Championship. Ny Londonresa för Boro som i tisdags kämpade tappert på Tottenham Hotspur Stadium, men föll väntat (1-2). Flera spelare återfinns på MFC:s skadelista, och då kan det bli svettigt på Craven Cottage. Uppflyttningskandidaten Fulham började 2020 med ett nederlag mot Reading (1-2), men har efter det sänkt ett Premier League-lag i FA-cupen (2-1 mot Aston Villa) samt med bravur klarat den svåra bortamatchen i Hull (1-0). The Cottagers hemmastyrka kombinerat med en Ivan Cavaleiro i gott slag betyder att överstreckningen på ettan bortses från.

2. Schalke – Mönchengladbach 1

Mot Ruhr och Bundesliga som går ur ide. Gästande Mönchengladbach släppte serieledningen till Leipzig i 2019 års sista omgång; 0-0 mot Hertha var frukten av ett slarvigt spel i offensiven. Sedan dess har Die Fohlen träningsspelat en del, men värdet av dessa matcher är svårbedömt. Även S04 har spelat vänskapskamper, dock är det viktigare att Die Knappen behåller Suat Serdars fina form. Mot Freiburg (2-2) nätade den nyblivne tyske landslagsmannen. Med lite mer skärpa i defensiven i den matchen hade det kanske inte blivit två straffmål för Freiburg. Bra värde på Die Königsblau i skrivande stund – en spik till under 40% kryddar till livet!

3. Leganés – Getafe 1

Det lilla Madrid-derbyt på Estádio Municipal de Butarque ser ut, trots klubbarnas olika utgångslägen l La Liga, att bli en komplicerad match för bägge lagen. De senaste sex veckorna har inneburit en rejäl boost för värdarna. “Gurkodlarna” har lämnat jumboplatsen tack vare åtta poäng av tolv möjliga, och siktar på sin tredje hemmaviktoria i följd. “El Geta” har tappat sin Europaplats till följd av två raka nederlag. De blåkläddas senaste balja kom via Ángel för fem halvlekar sedan, och som det förhållandevis bortaveka lag man är fattas pennan med vänster hand.

4. Porto – Braga 2

Den första av de portugisiska tungviktsmatcherna spelas på Dragaos gräs. Inräknat förra säsongens ligaspel har FC Porto tolv segrar i följd i hemstaden och jagar Benfica. Pepes skada håller brassen fortsatt borta från spel, och det är något mästarna känner av då baklängesmålen trillar in. Bragas två trepoängare i januari har lyft laget som vanligtvis brukar placera sig efter Portugals tre storklubbar. Skadeläget är gynnsamt för Ärkebiskoparna, och de stora drakarna brukar få slita något oerhört mot de rödvita vars Paulinho är inne i ett målstim. Enorma pengar på tvåan som inte på något sätt är sci-fi. Samtliga tecken ska in snarast.

5. Sporting Lissabon – Benfica 1

I den sagolika staden Lissabon går det enormt heta derbyt mellan lillebror Sporting och storebror Benfica, och denna gång får lillebror tipset. Talangfabriken SCP betvingade Setubal med 3-1 efter att Portugals landslagsmittfältare Bruno Borges slängt in en boll i vardera halvlek. En avstängd spelare (Coates) och en skadad (Vietto) ska inte stjälpa ett helt lagbygge. Gästande SLB har enkom ett poängtapp i Primeira, och det var i huvudstaden; 0-2 mot Porto. I den senaste omgången kom Örnarna undan med blotta förskräckelsen mot Aves (2-1). Lejonen vann det senaste hemmaderbyt med 1-0, och då kan vi gott börja från värdeettan.

6. Zwolle – Utrecht 2

Zwolle ligger precis ovanför strecket i Eredivisie, och det beror på värdarnas oförmåga att hålla tätt. Innan juluppehållet åsamkade PSV stackars PEC en av säsongens tyngsta förluster via 4-1 på Philips Stadion. Omgången innan jul var en omtumlande historia även för Utrechts Justin Hoogma. Försvararen, med meriter från den holländska U21-landslaget, gjorde 1-1 på Feyenoord, men visades ut med elva minuter kvar. Då hade Rotterdamklubben återtagit ledningen. Även om förlusten sved behöver inte Utrecht skämmas för sin insats. Liten fördel för de rödvita besökarna – satsa på en trolig tvåa.

7. Mechelen – Standard Liège 1

Över till Belgien och en batalj i skiktet under den absoluta toppen. Standard gör en för Liège-klubben svag säsong och avslutade decenniet med två poäng på fyra kamper. Bortaspelet är bedrövligt för en klubb med titelambitioner och nu ska man till Mechelen. I november slog värdarna besökarna i Liège med 2-1 när 36 år unge Camargo och intressante mittfältaren Rob Schoofs löste biffen. “De Kakkers” är åter i form och får gälla som knapp favorit sett till de senaste årens kamper mot just Standard. Skriv 1X.

8. Fuenlabrada – Málaga 1

Fuenlabrada och Málaga drar ner ridån efter showen på Estádio Fernando Torres, döpt efter strikern som föddes i denna del av Madrids omnejd. Efter en höst när topplaget Fuenlas matchprestationer varit rena lotteriet har de blåklädda blivit riktigt svårslagna efter 1-6-0 i december-januari. Säsongen 12/13 var Málaga framme i Champions Leagues kvartsfinaler. Numera är de blåvita farligt nära bottenstriden i Segunda och är nästan pinsamma borta. Armando Sadiku gör sina mål, men vad ska albanen göra när resten av laget är mediokert? Här torde Fuenlabrada ta alla poängen.

Till Topptipset

Bästa spiken!

Fulham – The Cottagers har ett par sköna matcher och resultat bakom sig, och jagar återkomsten till Premier League. Bara det räcker för att köra över Boro som famlar efter en målsättning. De svartvita jublar i London!

Kupongens luring!

Braga – 9-2 på två kamper för ett pånyttfött Braga som i Europa verkligen visat framfötterna. Porto har lite problem med läckaget bakåt, och ställer de blåvita ut skorna kan det bli en surt uppvaknande för FCP. Forca, Braga!

Speltips & spelförslag på 32 rader

  1. Fulham – Mboro 1
  2. Schalke – M-gladb. 1
  3. Leganés – Getafe 1x
  4. Porto – Braga x2
  5. Sporting – Benfica 1x
  6. Zwolle – Utrecht x2
  7. Mechelen – St.Liège 1x
  8. Fuenlabrada – Málaga 1

Speltips & spelförslag på 216 rader

  1. Fulham – Mboro 1
  2. Schalke – M-gladb. 1
  3. Leganés – Getafe 1×2
  4. Porto – Braga 1×2
  5. Sporting – Benfica 1×2
  6. Zwolle – Utrecht x2
  7. Mechelen – St.Liège 1x
  8. Fuenlabrada – Málaga 1x

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 17 januari, 2020