Topptipset idag 17/12 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Tisdagens Topptips består av två cupmatcher från Storbritannien respektive Frankrike samt fyra fighter från tyska Bundesliga. Kupongens höjdpunkt hämtas från Signal Iduna Park när Emils Forsbergs Leipzig gästar Dortmund. Resan mot åtta rätt startar på Villa Park.    

Spelstopp: 18.29

1. Aston Villa – Liverpool

Kupongen rivstartar med en härlig dust från den engelska Ligacupen. Här verkar de allra flesta topptippare bommat att Liverpool reser till Birmingham med ett rent och skärt juniorlag. A-truppen är nämligen iväg på klubblags-VM i Qatar. Därmed en gyllene chans att avancera till semifinal för Aston Villa. I Premier League går det sisådär för The Lions som endast har plockat en poäng på de fyra senaste omgångarna. Här ska de dock gälla som enorma favoriter. Megavärde på ettan i skrivande stund och således en riktig bomb-spik!        

2. Borussia Dortmund – RB Leipzig

Supermöte i Bundesliga härnäst! Emil Forsbergs Leipzig har stått för en grym höst i det tyska finrummet. Raden 10-3-2 har tagit energidryckslaget hela vägen upp till toppen av tabellen efter 15 spelade omgångar. Timo Werner är en av ligans absolut hetaste hetaste spelare för tillfället och flåsar självaste Lewandowski i nacken när det handlar om antal gjorda mål. Framför den gula väggen får dock Dortmund bära favoritskapet. Här har de gulsvarta inte gått på pumpen på 14 fighter. Med lirare som Reus, Alcácer och Sancho torde 1X räcka gott och väl.              

3. Augsburg – Fortuna Düsseldorf

Fortuna Düsseldorf fortsätter att dala i tabellen efter ännu en käftsmäll hemma mot Leipzig senast (0-3). Det rödvita har tre förluster på de senaste fyra kamperna och har totalt släppt in tolv bollar under dessa förlustmatcher. Det ska dock sägas att det varit mot riktigt tufft motstånd i form av Bayern, Dortmund och nämnda Leipzig. Mer behagligt motstånd nu även om Augsburg ståtar med fyra ligavinster på fem fighter. Just därför streckar svenska folket upp värdarna till månen och då är vi snabbt framme med pennan och ritar dit värde-tvåan, för så mycket skiljer det inte mellan lagen. Mata på efter storlek på plånboken.    

4. Union Berlin – Hoffenheim

I nästa match hittas också ett överstreckat hemmalag. Union Berlin har förvisso fem vinster i följd utan ett enda insläppt mål här hemma på Stadion An der Alten Försterei. Enormt imponerande av Urs Fischers manskap vars bästa målskytt heter Sebastian Andersson och är från Sverige. Åtta pytsar på 15 kamper har det blivit för den lågmälda pågen från Ängelholm. Hoffenheim har dock tagit elva poäng på resande fot, att jämföra med tio på hemmagräs. Gästerna har exempelvis lagt självaste Bayern på rygg i München. X2 i utgång, men fyll på hela vägen om täckning finns.

5. Werder Bremen – Mainz

Två stukade gäng ska duellera härnäst. Mainz stod helt utan chans hemma mot Dortmund senast och föll med hela 0-4. Gästerna kämpar nere i det absoluta bottenträsket och har endast tre pinnar ner till Düsseldorf på negativ kvalplats. Tränare Beierlorzer är väldigt beroende av Robin Quaison som är den som skapar det mesta i offensiv väg för Mainz. Werder Bremen föll tungt borta mot Bayern med 1-6 senast. De grönklädda har inte alls kommit upp i nivå så här långt, men här ska de ha goda chanser till tre poäng. Etta!

6. Monaco – Lille

Åter tillbaka till cup-fotbollen, men nu är det den franska Ligacupen som ska stå för underhållningen. Lille gick inte vidare i Champions League, men hemma i ligan går det desto bättre där de återfinns på en finfin tredjeplats efter fyra raka viktorior. Monaco saknar alltjämt kontinuitet i spelet på bortaplan, bara två segrar på nio försök är undermåligt. Hemma i Furstendömet kan dock Jardims manskap glänsa med fem raka segrar i Ligue 1. Monaco trivs dessutom riktigt bra mot Lille vilket sex segrar under de senaste sju mötena vittnar om. Då dessa två gäng stöter på varandra i ligan på lördag lär det säkerligen roteras en del här. Ettan lockar.

7. Reims – Montpellier

Reims bjuder inte på några sprakande tillställningar precis. Efter 17 omgångar har gänget från nordöstra Frankrike den smått otroliga målskillnaden 15-9. Nio insläppta är bäst i klassen tillsammans med PSG. Montpellier glänser med den prydliga raden 6-6-6, dock förtjänar faktiskt gästerna fler poäng än de 24 som de hittills skrapat ihop. När lagen möttes för två månader sen vann Reims med 1-0 och det mesta talar för en ny målsnål historia på Stade Auguste-Delaune. 1X känns som en bra grund att stå på, även om det kan vara klokt att slänga ett getöga på elvorna då det som sagt brukar roteras i Ligacupen.

8. Plymouth – Bristol Rovers

Vi avslutar där vi började, nämligen på de brittiska öarna. Här stundar ett omspel i FA-cupens andra omgång. När dessa båda gäng möttes lyckades alltså League Two-gänget Plymouth spela 1-1 borta mot League One-laget Bristol Rovers. Plymouths Antoni Sarcevic hann både kvittera och missa en straff i matchens slutskede. Värdlaget, som har siktet inställt på ett återtåg till tredjeligan, agerar favoriter på hemmabana. När då Rovers just nu streckas upp som favoriter smäller vi dit ettan omgående. Tvåan är en rimlig följetong istället för det hårt ansatta krysset. Etta-tvåa. 

Till Topptipset

Bästa spiken!

Aston Villa

Eftersom Liverpools A-trupp just nu befinner sig på en annan kontinent ställer Pool upp med en minst sagt oerfaren uppställning i denna cup-fight. Kanonläge för Villa som är en gjuten spik till rådande streckning.  

Kupongens luring!

Düsseldorf ser ut att erbjuda magiskt spelvärde när de ska ge sig i kast med ett formstarkt Augsburg. Truppmässigt är det förhållandevis jämnt mellan lagen och gästerna vann faktiskt motsvarade möte i fjol. Tvåan rensar friskt!

Speltips & spelförslag på 108 rader

  1. Aston Villa – Liverpool 1
  2. Dortmund – Leipzig 1x
  3. Augsburg – Düsseldorf 1×2
  4. U. Berlin – Hoffenheim 1×2
  5. Werder Bremen – Mainz 1
  6. Monaco – Lille 1
  7. Reims – Montpellier 1×2
  8. Plymouth – Bristol R. 12

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 17 december, 2019