Topptipset idag 18/2 – analys, spelförslag & tips

Topptipset idag 13/3 - speltips, analys & spelförslag

De brittiska öarna är väl representerade på tisdagens Topptips. Vi vandrar från League One och nedåt för att sedan nå kulmen i Skotska Cupen där Motherwell tar emot St. Mirren. Höjdpunkten? Givetvis att härliga Champions League är tillbaka och inleder lappen med två bidrag. Mot fullträffen!

Spelstopp: 20:44

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

1. Atlético Madrid – Liverpool 2

I Champions League så inleder i den spanska huvudstaden där Atlético går fortsatt tungt, i alla fall spelmässigt. Simeones mannar fick med sig en pinne mot Valencia i helgen, men det var ingen klang- och jubelföreställning direkt. Diego Costa är tillbaka i träning och även om spanjoren inte är redo för 90 minuter så är han ett välkommet tillskott till en annars sargad trupp. Liverpool har inga problem direkt och kommer hit från en ny fullpoängare borta mot Norwich i lördags. Sadio Mané hoppade in och slog mycket vackert in matchens enda mål, och här lär senegalesen vara redo från start. Klopps gäng mår bättre för stunden och får också fullt förtroende.

2. Dortmund – PSG X

Vidare till Tyskland och Westfalenstadion, eller Signal Iduna Park som den ju heter. Dortmunds mytomspunna hemma-arena beträddes av Frankfurt i helgen, men det var bara vid avspark de syntes till. Annars handlade de 90 minuterna i princip enbart om värdarna och efter bland annat en ny balja av Håland segrade de gula med 4-0. Inför fajten mot PSG saknas antagligen såväl Reus som Brandt och det är väldigt kännbara tapp för BVB. Parisarna har i sin tur Neymar tillbaka från sin födelsedags-skada och med lekkompisarna Mbappé och Icardi på topp kommer ett då och då-svajigt hemmaförsvar att få det jobbigt här. PSG förlorar inte.

3. Oxford United – AFC Wimbledon X

AFC Wimbledon har börjat inse allvaret i League One och poängen borta mot Rotherham senast var precis så imponerande i insats-väg som supportrarna vill att ett nedflyttningshotat gäng ska prestera. Nu väntar ny uppgift på främmande mark då tåget stannar till på Kassam Stadium. Här håller Oxford United till och på samma arena fick universitetslaget stryk mot Sunderland i helgen. Nu är visserligen inte Wimbledon av samma dignitet som The Black Cats, men lita på att besökarna kommer sälja sig dyrt under tisdagskvällen. Kontraktet är inte klart än och spelvärdet till höger är definitivt utgången då ettan överstreckas.

4. Southend – Gillingham 2

Det som länge sett mörkt ut för Southend börjar nu bli becksvart. Mot Coventry i helgen kom den tredje raka torsken och med tanke på att värdarna bara mäktat med ett enda mål i offensiv riktning sett till de senaste 270 minuterna fotboll ska det mycket till för att det ska bli League One-fotboll även nästa säsong. Gillingham gästar här och de har siktet så smått inställt på playoff till The Championship. Dock så måste gästerna börja avgöra sina bortafajter för att kunna nå dit. Så här långt har The Gills kryssat tio (!) av 15 försök utanför hemtrakterna och det är smått sanslösa siffror. Mittentecknet ska givetvis med här också. X2 är ett lås.

5. Macclesfield – Plymouth X

I League Two hittar vi nästa drabbning där det råder skilda förutsättningar mellan de här båda lagen. Plymouth är med i den absoluta toppen och kommer också hit med tre segrar på de fyra senaste, bland annat mot “Class of 92’s”-hobbyprojekt Salford City. Macclesfield håller till i de nedersta delarna av de nedre regionerna, men mycket av det beror på minuspoängen som värdarna inledde säsongen med. Trots det har The Silkmen sju poäng tillgodo på Stevenage under giljotinen inför denna omgången och här ska ändå Macc kunna bjuda upp till dans. Börja med krysset och måla sedan efter läder, men var inte rädd för värdet på ettan.

6. Barrow – Dover 1

Holker Street härnäst och nu är vi nere i National League och härjar. Wayne Rooneys bror John håller bland annat till i Barrow och tillsammans med Scott Quigley bildar han ett målfarligt anfallspar. På det egna gräset brukar duon ofta se till att alla poängen stannar här, men nu väntar faktiskt ligans bästa bortalag, nämligen Dover. De vita slog tisdagens kombattanter för drygt fjorton dagar sedan och får nu chansen att göra det igen kort därpå. Tuffare förutsättningar nu, men på större rader går vi hela vägen och hoppas att den kortlivade historien upprepar sig för utdelningens skull.

7. Barnet – Harrogate 2

Näst sist ut på kupongen är mötet mellan Barnet och Harrogate. De sistnämnda vann bekvämt över Yeovil senast med 3-0 och befäste därmed andraplatsen i tabellen efter Barrow. Barnet förlorade å sin sida mot Solihull Moors FC, men visade dessförinnan upp en småtrevlig formrad. Här lär dock mittenlaget få rikta in sig på att mestadels försvara då gästerna jagar direktuppflyttning. Helt oävna är inte Barnet och då ettan ändå erbjuder fint värde är det dumt att snåla i match sju.

8. Motherwell – St. Mirren 1

Kupongen avrundas i Skottland där det vankas cupspel mellan Motherwell och St. Mirren på Fir Park. De här båda kombattanterna skulle egentligen drabbats samman i helgen också, men det ruskiga ovädret som härjat över Storbritannien den senaste tiden ställde till det då. Det kan nog gästerna skatta sig mest lyckliga över då de lär få det svårt här. Motherwell placerar sig på fjärde plats i ligan med hela 19 poäng mer i bagaget än gästerna. St. Mirren är beskedliga på resande fot och här blir det respass ur cupen. Etta till fin procent.

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

Bästa spiken!

Motherwell – Motherwell gör en bra säsong i Skottland och har ett litet grepp om fjärdeplatsen just nu. I cupen har de dessutom råd att gå för det och mot ett St. Mirren som är otroligt svala utanför hemtrakterna ska värdarna ses med goda möjligheter. Fin värdespik!

Kupongens luring!

AFC Wimbledon – AFC Wimbledon hör inte till seriens mest sprudlande lag, men det finns gott om tradition och hjärta i klubben. När de har sin dag kan de kämpa ner vilket motstånd som helst och här ska inte Oxford streckas upp så pass mycket som de gör. Högersidan måste med på seriösa kuponger!

Speltips & spelförslag på 32 rader

 1. A.Madrid – Liverpool 2
 2. Dortmund – PSG x2
 3. Oxford – AFC Wimbledon x2
 4. Southend – Gillingham x2
 5. Macclesfield – Plymouth x
 6. Barrow – Dover 1x
 7. Barnet – Harrogate 12
 8. Motherwell – St. Mirren 1

Speltips & spelförslag på 216 rader

 1. A.Madrid – Liverpool 2
 2. Dortmund – PSG x2
 3. Oxford – AFC Wimbledon 1×2
 4. Southend – Gillingham x2
 5. Macclesfield – Plymouth 1×2
 6. Barrow – Dover 1×2
 7. Barnet – Harrogate 12
 8. Motherwell – St. Mirren 1

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100