Topptipset idag 19/12 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Torsdagens kupong, som fullbordas på fredagskvällen, har cupfokus med totalt fyra utslagsfighter som inkluderar Holland, Belgien och Portugal. På fredagen väntar rivalmöte i Italien, ångestmatch i The Championship samt två bottenmöten i Zweite Bundesliga. Vässa pennan så går vi för full pott och hög utdelning i Topptipset!

Spelstopp: 18.29

1. Groningen – Utrecht

Groningen bjuder på 16-delsfinal i den Nederländska Cupen när Utrecht gästar på torsdagskvällen. Matchen ligger intryckt mellan två ligaomgångar och vi kan förvänta oss viss rotation i båda lägren. Utrecht har den tuffaste uppgiften till helgen som kommer då de vitröda gästas av Feyenoord medan Groningen har en något mer behaglig match när FC Emmen kommer på besök. Sju poäng skiljer dessa kombattanter åt i Eredivisie till fördel för gästerna och även formen pekar uppåt för Utrecht med två raka segrar. Hemmalaget har inte vunnit på fyra matcher men ska kunna störa Utrecht här. “Gaten” etta-tvåa känns klockren. 

2. Cambuur – Feyenoord

Ett hårt matchande Feyenoord gästar serieledarna från den holländska andradivisionen i kupongens andra bidrag från Nederländska Cupen. Det blev till slut respass ur Europa League för Dick Advocaats gäng efter förlusten mot Porto och nu kan Rotterdamlaget lägga fokus på ligaspelet. Cupmatchen mot Cambuur bör hamna sekundärt även om det givetvis inte kommer “vaskas” något avancemang, men vi förväntar oss ett friskt roterande bortalag här. Cambuur, som förvisso förlorade i den senaste ligamatchen, är formstarkt och toppar både totaltabell och hemmatabell i Eerste divisie. De gulblåa har fått vila sedan i fredags och har efter helgens kommande ligamatch tre veckors uppehåll. Detta blir ingen enkel uppgift för Feyenoord och vi garderar tidigt tvåan helst hela vägen. 

3. Anderlecht – Club Brügge

Två jättar i den belgiska fotbollen drabbar samman redan i kvartsfinalen av den belgiska cupen när Club Brügge gästar Lotto Park och Anderlecht. Det skiljer dock hela 17 poäng mellan serieledande Brügge och Anderlecht på tioendeplats i Jupiler League och värdarna har inte fått det att stämma den här säsongen. Till detta cupmöte saknas flera klasspelare i Chadli, Nasri, Kompany samt Dimata och mycket hänger på forne Leedsanfallaren Kemar Roofe som förvisso varit i fin målform senaste månaden. Gästerna tog sig till Europa League via en stark tredjeplats i CL-gruppspelet och får ladda för match mot Manchester United i februari. I detta cupmöte är Club Brügge en stark favorit och tvåan kan lämnas ensam. 

4. Porto – Santa Clara

Nästa cupmatch hämtas från Portugal när storfavoriten Porto tar emot bottenlaget Santa Clara. Detta blir “Drakarnas” tredje match på åtta dagar och tränare Conceicao lär göra en del byten i den ordinarie startelvan. Porto är i superfin form med avancemang föregående vecka i Europa League och en andraplats i ligan fyra poäng bakom Benfica. Gästernas formkurva är desto sämre och de rödvita föll med hela 4-0 hemma mot Sporting i måndags kväll. Det krävs en insats utöver det vanliga från Santa Clara om Porto skall kunna rubbas här men faktum är att de senaste fyra matcherna lagen emellan har varit tighta och målsnåla historier. Ettan är given som utgång men chanskrysset plockas med för den som har råd och jagar hög utdelning! 

5. Fiorentina – Roma

Vincenzo Montella var mycket sannolikt ett kvitteringsmål på stopptid ifrån att få sparken efter matchen mot Inter i söndagskväll, men ungtuppen Vlahovic frälse “La Viola” med ett klassmål på stopptid. Poängen var turlig då Inter borde avgjort tidigare och formen är inte alls rolig hos hemmalaget, som inte har vunnit i Serie A sedan slutet av oktober. I Rom är det desto mer positiva vindar och “I Giallorossi” skuggar sju poäng bakom suveräna Inter och Juventus. Gästerna har endast en förlust på åtta bortamatcher i ligan och den senaste bortamatchen mot Inter var riktigt stark. Dzeko och Zaniolo har goda chanser att utöka sitt målskytte och Roma ska kunna såra ett stukat “Viola”. Tvåan spikas på en svårspikad kupong! 

6. Middlesbrough – Stoke

Två före detta Premier League-klubbar drabbar samman på Riverside Stadium och det är ingen överdrift att säga att bägge lagen har haft roligare tider. “Boro” parkerar på 20:e plats i serien med tre poäng mer inspelade än gästande “The Potters” som ligger på nedflyttningsplats efter snart halva säsongen spelad. Hemmalagets form på just Riverside är dock uppåtgående då förlusten mot WBA i mitten av oktober är den enda senaste sex hemmafighterna. “Boros” normalt målfarlige anfallare Assombalonga har missat de senaste två matcherna men ska vara tillbaka här. Stoke har förlorat sju av sina tio bortamatcher hittills och formen är verkligen inget vidare. Börja från vänster men den som har råd plockar med alla tecken då vi inte litar fullt ut på Middlesbrough.

7. Karlsruhe – Wehen

Karlsruhe har i de senaste två matcherna hemma på Wildpark Stadion blandat högt med väldigt lågt. För tre veckor sedan besegrades Regensburg med klara 4-1 men i helgen stod de blåvita för en pinsam insats när Greuther Fürth gästade och vann med hela 5-1. I mötet med bottenlaget Wehen förväntas ett revanschsuget hemmalag och anfallaren Philipp Hofmann jagar i toppen av skytteligan med sina hittills tio kassar. Även gästerna har en anfallare i toppen av skytteligan, Manuel Schäffler har smällt in tolv strutar hittills men det hjälper föga för Wehen då han är avstängd. Resterande lagmedlemmar har endast mäktat med åtta mål på 17 matcher och de vitrödas form är direkt usel. 1X är en given utgång men tvåan plockas med på stora systemet som ett “renstecken”.

8. Nürnberg – Dynamo Dresden

Kupongen avslutas med två lag i hisnande dålig form. Nürnberg har gått nio raka matcher i ligaspelet utan seger och halkat hela vägen ned till kvalplats. I den senaste matchen ledde “Die Legende” in på stopptiden när Kiel kvitterade och känslan är att en seger borde komma snart, fem av värdarnas sju senaste hemmamatcher har slutat oavgjort. Dynamo Dresden med svenskarna Jeremejeff och Wahlqvist är jumbo i 2. Bundesliga, tre poäng bakom fredagskvällens motståndare. Dynamo är seriens sämsta bortalag med två poäng på åtta matcher. “Die Legende” har fina chanser på vinst. Etta! 

Till Topptipset

Bästa spiken!

Club Brügge

På en svår kupong ser belgiska ligans dominanter ut att bli rejält understreckade. När ett skadeskjutet Anderlecht står för motståndet känns tvåan riktigt bra. 

Kupongens luring!

Cambuur

Ett hårt matchande Feyenoord förväntas rotera här och då ökar givetvis Cambuurs skrällchanser. Hemmalaget går urstarkt i ligan och är ett fint tecken att ha med under 20 procent. 

Speltips & spelförslag på 108 rader

  1. Groningen – Utrecht 1 2
  2. Cambuur – Feyenoord 1×2
  3. Anderlecht – Club Brügge 2
  4. Porto – Santa Clara 1x
  5. Fiorentina – Roma 2
  6. Middlesbrough – Stoke 1×2 
  7. Karlsruhe – Wehen 1×2
  8. Nürnberg – D. Dresden 1

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 19 december, 2019