Topptipset idag 22/6 – speltips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Fyra svenska matcher varvas med fyra kamper från kontinenten när måndagen ståtar med ett ruskigt fint Topptips. Skrällar vädras i Göteborg, Helsingborg och Bologna, medan Sevilla och Brage ses med bra chans att plocka viktiga treor. Det är bara att dra igång direkt, häng med!

Spelstopp: 18.59

Till Topptipset

1. IFK Göteborg – Mjällby X

IFK Göteborg tog sig samman och lyckades trycka tillbaka Varberg med 2-1 efter Patrik Karlssons Lagemyr sena vinstmål. Oerhört skönt för den lilla liraren som haft så stora skadebekymmer. Da Graca och Calisir fick båda utgå skadade i den matchen. Nu när ännu en nykomling står på programmet är Calisir ändå med i truppen igen och det är också hemvändande Mattias Bjärsmyr. Blåvitt övervärderas dock en del. Mjällby såg riktigt fina ut borta mot Malmö i sin premiär där Joel Nilsson var ett ånglok på sin kant och Sabovic styrde och ställde med sina fina fötter. Marcus Lantz mannar ska inte underskattas här och med värdet till höger lockar X2 mest, även om en helgardering är allra bäst.

2. Helsingborg – Elfsborg 1

Det stora krislaget i Allsvenskan efter två omgångar är Helsingborg. Noll poäng och galna 0-7 i målskillnad är inget vidare efter matcher mot förmodade bottenlagen Varberg och Kalmar. Mellbergs trupp är felbalanserad och rent ut sagt svag defensivt. Nu målas skåningarna dock ner lite väl mycket. Det har trots allt bara gått två omgångar och det finns klass i truppen i spelare som Rasmus Jönsson och Armin Gigovic. Elfsborg står på fyra poäng efter sin inledning mot Blåvitt och Hammarby, ett överraskande starkt facit för de gulsvarta från Borås. Det har gjort att västgötarna blir övervärderade. Spelare för spelare är det ingen större skillnad på dessa två lag och då Elfsborg trivs bäst på konstgräs går 1X först.

3. Sirius – Häcken 1

Henrik Rydström har fått ordning på sitt Sirius som står på en förlust och en vinst efter två omgångar. Torsken kom hemma mot regerande mästarna Djurgården och tillkom efter en fin insats från de blåsvarta. Spelmässigt har det sett bra ut för Uppsala-gänget och med spelare som Stefano Vecchia, Yukiya Sugita och Elias Andersson är detta ett intressant lag. Häcken har spelat 1-1 mot både Falkenberg och Malmö FF och har väl inte riktigt släppt lös den potential som finns i laget än. Getingarna lär vara trötta på kryss och kommer med en offensiv inställning till denna fajt. De gulsvarta har dunkat in tio bollar på de tre senaste mot Sirius och det kan mycket väl bli en svängig, sevärd tillställning igen. Gaffeln (etta-tvåa) passar då perfekt.

4. Brage – GIF Sundsvall 1

GIF Sundsvall inledde sitt återtåg mot Allsvenskan med att vinna Norrlandsderbyt mot Umeå FC med 3-1. Det döljer sig dock en del bakom de siffrorna. Vid ställningen 0-1 hade Umeå bud på ytterligare mål flera gånger om och under matchen hade de bland annat tre bollar i virket. Giffarna kunde vinna efter två mål av hemvändande nyförvärvet Pontus Engblom som stukade ena foten och är ett osäkert kort här. Brage åkte på en överkörning mot Degerfors (1-4) i sin premiär och lär vara ruskigt revanschsugna. På Domnarvsvallen ska masarna gälla som favoriter. Våga spika ettan.

5. Manchester City – Burnley 1

Pep Guardiola fick en busenkel omstart när svaga Arsenal gästade. Efter att David Luiz gett bort matchen på 20 minuter kändes det hela som en träningsmatch. Det bör således inte vara speciellt trötta ben efter den tillställningen. Kevin de Bruyne var fantastisk mot The Gunners och får han diktera villkoren på mittfältet kommer Burnley få en jobbig fredagskväll. Gästerna är dock ett hårt arbetande kollektiv med luriga tränaren Sean Dyche vid sidlinjen. Innan uppehållet hade The Clarets fem raka poänggivande insatser. Det är omöjligt att bortse från ettan som blir första tecken ut. Med tanke på att City inte har speciellt mycket att spela för är det ändå inte helt fel att pilla med garderingar om plånboken tillåter.

6. Villarreal – Sevilla 2

Villarreal har varit hur stabila som helst i defensiven sedan La Liga körde igång igen. 1-0 tre gånger om har gjort att den gula ubåten stått för ett kliv i tabellen. Nu är ubåtarna helt plötsligt på Europaplats och upp till fyran Sevilla, som för tillfället innehar den sista Champions League-placeringen, skiljer det bara fem poäng. Cazorla och company bör dock få det svårt mot Lopeteguis mannar. Sevilla kommer från 0-0 mot Barcelona vilket visade hur stabilt gästernas försvar med Diego Carlos och Jules Koundé är. Framåt skapar alltid Luuk de Jong och Munir El Haddadi chanser. Matchen är jämnstreckad och då är det läge att ta ställning. Tvåan känns mumsigast och är en intressant spik.

7. Bologna – Juventus X

Ronaldo och hans lagkamrater verkar ha glömt av hur man gör mål under uppehållet. Två raka cupmatcher har slutat 0-0 (finalförlust mot Napoli efter straffar) och då ska vi minnas att Juve fick spela med en man mer mot Milan i över en timme. Just Ronaldo har sett trög och oinspirerad ut, kanske börjar Sarris intensiva ledarstil ta ut sin rätt. Bologna har Schouten, Bani och Santander alla på botbänken men kan ändå mönstra en kapabel elva. Inför måndagens match har värdarna faktiskt bara fem poäng upp till Napoli på Europaplats. 1X streckas alldeles för lågt och är av högsta prioritet, men med tanke på att Juve inte torskat inbördes sedan 2011 är det såklart vettigt att även ge utrymme åt tvåan tidigast möjligt.

8. Lecce – Milan 2

Vi avslutar kupongen i Apulien där Lecce verkligen behöver poäng. Hemmalaget ligger under nedflyttningsstrecket inför måndagens fajter. Innan breaket från fotbollen släppte värdarna in elva mål på sina avslutande två kamper mot Atalanta och Roma. Inget vidare och det ska sägas att Lecce släppt in klart flest mål av samtliga lag i serien totalt. Samtidigt har de under säsongen besegrat Napoli och tagit poäng av både Juventus och Milan så kapacitet finns. Just Milan står för motståndet nu och de rödsvarta får klara sig utan sin svenska stjärna Zlatan. Insatsen mot Juventus i cupsemin var dock riktigt bra och kan Rossoneri bygga vidare på det bör det bli en rolig sommar för de rödsvarta. Med X2 är vi i hamn.

Till Topptipset

Bästa spiken! – Brage

GIF Sundsvall var inte alls bra mot Umeå och står de för en liknande insats igen kommer det bli mycket tufft på Domnarvsvallen. Ett revanschsuget Brage ska ses med bra chans att ta tre blytunga poäng.

Kupongens luring! – Bologna

Juventus har gått mållösa av plan två matcher i rad och ser konfunderade ut. Bologna må ha tre avstängningar, men det är ett kompetent lag som i sina bästa stunder kan mäta sig med lag som Juventus. Pröjset till vänster är för bra för att inte ta med skrällen.

Speltips & spelförslag – 32 rader

  1. IFK Göteborg – Mjällby x2
  2. Helsingborg – Elfsborg 1x
  3. Sirius – Häcken 12
  4. Brage – GIF Sundsvall 1
  5. Man City – Burnley 1
  6. Villarreal – Sevilla 2
  7. Bologna – Juventus 1x
  8. Lecce – Milan x2

Speltips & spelförslag – 216 rader

  1. IFK Göteborg – Mjällby 1×2
  2. Helsingborg – Elfsborg 1×2
  3. Sirius – Häcken 12
  4. Brage – GIF Sundsvall 1
  5. Man City – Burnley 1x
  6. Villarreal – Sevilla 2
  7. Bologna – Juventus 1×2
  8. Lecce – Milan x2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 22 juni, 2020