Topptipset idag 24/2 – analys, tips & spelförslag

Topptipset idag 13/3 - speltips, analys & spelförslag

Tipsveckan får en fin start tack vare detta tvärsköna Topptips. Toppen mot botten i England, en oväntad succé från den tyska huvudstaden, Svenska Cupen, och mycket mer väntar. Haka på mot alla rätt!

Spelstopp: 18:59

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

1. Liverpool – West Ham 1

Nytt Premier League-kontrakt torde vara West Hams målsättning nu när tolv omgångar återstår. På fel sida strecket ser emellertid The Hammers ut att förbli ett tag till, i alla fall om man tittar på London-klubbens resultat de senaste veckorna. 0-2 i onsdags mot City var bara en bekräftelse på den veka formen. De i praktiken klara mästarna Liverpool FC låter sig inte nedslås av 0-1 i Madrid, och Mané, Salah och övriga lagkamrater laddar om på Anfield. Så här ser en spik ut och The Kop jublar!

2. Eintracht Frankfurt – Union Berlin 2

I Bundesliga heter seriens Dr. Jekyll och Mr. Hyde Eintracht Frankfurt. Die Adler visar då och då upp en enorm styrka hemma i Hessen, men även där har de emellanåt visa sig vara mänskliga. I och med Europaspelet måste Adi Hütter rotera i elvan, och kanske även vila hattrickmannen från i torsdags Daichi Kamada. Successivt har nykomlingen, och tillika debutanten, Union Berlin anpassat sig till tempot i finrummet. Belöningen är en mittenplacering och rivalen Hertha bakom sig. Marius Bulter har verkligen visat framfötterna i de senaste omgångarna, och är uppe på sju mål på 20 matcher. Med utvilade ben kan berlinarna chocka Frankfurt – glöm dock inte att täcka upp efter börs.

3. Hammarby – Varberg 1

Jag har väntat så länge på… tävlingspremiären! Fjolårets allsvenska trea går in i Svenska Cupens gruppspel som en av favoriterna till gruppsegern och även slutsegern. Johan Wiland har ersatts av den rutinerade dansken David Ousted och i Abdul Khalili har Bajen en spelare för framtiden. Varberg tog till slut det historiska steget upp till Allsvenskan som tvåa, men får inrikta sig på en stenhård kamp i källaren för att rädda sin nyvunna status. För svårt nu. Granitetta i huvudstaden.

4. GIF Sundsvall – Brommapojkarna 1

I samma grupp som Hammarby och Varberg finns dessa två i höstas degraderade klubbar. Giffarna avslutade 2019 som nästjumbo, och Patronerna laddar givetvis om för en direktuppflyttning. För detta ändamål har Sundsvallssonen Pontus Engblom inhämtats från Sandefjord i hopp om att göra något åt den svaga målproduktionen. BP rasade ur Superettan och frågan är hur en comeback ska lösas då pengar inte finns i överflöd. Jesper Arvidsson är ett mycket bra inköp, och är tänkt att agera pappa. Resten av truppen behöver tid, och så här tidigt, uppe i Norrland, lär de rödsvarta inte få en lätt match. Ettan är det mest sannolika.

5. Horsens – Aarhus 1

Superligaen i smörrebrödets förlovade land är igång igen efter vinteruppehållet, och för Horsens ska det till en bra insats för att glömma förnedringen i Farum när FC Nordsjälland krossade Den Gule Fare med hela 6-0. Nu är det dock match på CASA Arena Horsens där värdarna är klart starkare. Jyllandskollegan Aarhus är nog lite rostiga då regnet stoppade hemmamötet mot Randers. Tabellmässigt ligger AGF bättre till, men historiskt har värdarna ett övertag i Horsens med tio segrar mot sex. Läge att börja strecka från vänster således.

6. Gil Vicente – Benfica 1

I Portugal är Benfica inne i ett mycket känsligt läge av av säsongen. Försprånget ner till Porto är uppätet efter nederlag mot just Porto (2-3) och Braga (0-1). I Champions League fick SLB förvisso med sig ett bortamål mot Shakhtar (1-2), men att vända det i en lite småpressad situation är inte lätt för de rödklädda. En liten vindpust i seglen har Gil Vicente efter att radarparet Lima-Lourency sköt Setúbal i sank på Alla Hjärtans Dag, 2-1 då. Utvilade och sugna på en tung skalp gör värdarna livet surt för Portugals mesta mästare. Garderingar på denna match ska prioriteras.

7. Perugia – Empoli 2

Mittenfajten i Serie B torde sluta med en vinnare. Perugia har ett bra hemmafacit, men har sett 0-4 och noll poäng på två matcher förta den entusiasm som tidigare fanns hos ”Gripen”. Empolis vassa strikers Leonardo Mancuso och Gennaro Tutino har säkrat många poäng på sistone för ”Gli Azzuris”. Johnny Ekströms gamla lag har tre triumfer i följd och ser ut att kunna fixa en fjärde. Ett varningens finger bör emellertid höjas; borta har gästerna varit sådär, och då är det klokt att gardera tvåan med en etta.

8. Troyes – Auxerre 1

Avslutningsvis väntar ett centralfranskt derby i Ligue 2. Värdarna Troyes kan vid seger gå upp på delad tredjeplats och formen tyder på goda möjligheter till detta. 3-0 och sex poäng på två matcher. Den sydkoreanske landslagsstrikern Suk Hyun-Jun är tillbaka i Troyes och har redan hunnit med att näta efter tre spelade kamper. Mållöst mot anonyma Chambly var en missräkning för Auxerre som sin vana trogen ganska ofta stannar vid just 0-0. Gästerna förlorar varannan kamp på okänt gräs, och så blir det troligtvis även denna måndag.

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

Bästa spiken!

Liverpool – I ungefär ett år har Liverpool gått i princip helt rent i serien. West Ham blir inte laget som sätter fler hack i den skivan. Go, Reds!

Kupongens luring!

Gil Vicente – Gryende form på Gil Vicente och dess offensiva spelare. En motståndare som vacklar betänkligt. Upplagt för en skräll alltså. Arbeta nu, Vicente!

Speltips & spelförslag på 32 rader

 1. Liverpool – West Ham 1
 2. E.Frankfurt – Union Berlin x2
 3. Hammarby – Varberg 1
 4. GIF Sundsvall – BP 1
 5. Horsens – Aarhus 1x
 6. Gil Vicente – Benfica 1x
 7. Perugia – Empoli 12
 8. Troyes – Auxerre 1x

Speltips & spelförslag på 216 rader

 1. Liverpool – West Ham 1
 2. E.Frankfurt – Union Berlin 1×2
 3. Hammarby – Varberg 1
 4. GIF Sundsvall – BP 1x
 5. Horsens – Aarhus 1×2
 6. Gil Vicente – Benfica 1×2
 7. Perugia – Empoli 12
 8. Troyes – Auxerre 1x

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100