Topptipset idag 26/2 – analys, tips & spelförslag

 • Ingen välkomstbonus
 • Inga omsättningskrav
 • Läs mer om Svenska Spel
 • Svenska statens spelbolag
 • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
 • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Glamouren i Champions League är huvudnumret på denna Topptipset-rad och Juventus har mer än bara coronaviruset i sina hemtrakter att tänka på. I The Championship ser Londonlagen ut håva in alla poäng, medan Leeds ser vingliga ut. Sa någon åtta rätt?

Spelstopp: 20:44

Till Topptipset

1. Real Madrid – Manchester City 2

Champions Leagues slutspel är i rullning, och kupongen första åttondel av två går av stapeln i fotbollstemplet Santiago Bernabéu. La Liga-tvåan har bara ett godkänt resultat på sina senaste fyra, och inte vunnit hemma i Madrid på de senaste två försöken. Trots ett i princip helt ordinarie manskap mot Levante (0-1) blev det en pinsam förlust i Valencia. Illa! Citys uteslutande ur nästa års mästarliga ökar nog bara lusten att vinna den för att bli en nagel i ögat på UEFA. Inhopparen Gabriel Jesus avgjorde det svåra bortamötet med trean Leicester på slutet, och kvalitet saknas som bekant inte i Peps skrytbygge. Tvåan är helt klart mest intressant, med oavgjort som komplement.

2. Lyon – Juventus 1

Den andra åttondelen denna onsdagskväll spelas i Frankrike. För Olympique Lyonnais blev helgens uppladdning en moralhöjare. Underskattade Houssem Aouars fullträff i den fjärde övertidsminuten satte spiken i kistan när Metz avfärdades med 2-0. Skadorna i OL är flera, och Depay kommer saknas, men känslan är att fransmännen lyfter. Besökarna från Turin fick svettas för trepoängaren i Ferrara mot SPAL (2-1) efter en Ronaldo-strut samt en ovanlighet i form av Aaron Ramseys mål. Mot Lyon är det ännu oklart om det blir Giorgio Chiellini eller Matthijs de Ligt som tar platsen bredvid Leonardo Bonucci längst bak. En sådan känslig position kan fälla avgörandet, och därmed börjar vi med ettan som ger grym återbäring.

3. Fulham – Swansea 1

Från Champions League till Championship. Formstarke Aleksandar Mitrovic målade på nytt för sitt Fulham när en pinne bärgades på inte helt lätta Pride Park (1-1). Serben är nu uppe i fantastiska 22 baljor på 31 ligamatcher för trean FFC. Turisterna från Wales kommer till stora staden efter att ha varit med om två riktiga målkalas i de senaste två omgångarna. 4-4 mot Hull och 3-1 mot Huddersfield är ok, men bägge lag befinner sig på den nedre halvan vilket säger en del. Det märks att Mike van det Hoorn saknas i mittlåset. The Cottagers är för bra för att de labila svanarna ska rå på Londonlaget. Överstreckningen förbises och värdarna spikas!

4. Middlesbrough – Leeds 1

Även om Leeds United ligger tvåa har Marcelo Bielsas mannar under februari haft förtvivlat svårt att få in bolluslingen. På fem omgångar har The Peacocks bara tre nätrassel, vara av två kom på Elland Road. Därmed kan det bli komplicerat för The White att ta sin första bortaseger sedan december. Boro har det mesta av förstaelvan intakt, och ska vara glada att ha hemmapubliken i ryggen. Hygglige Britt Assombalonga borde stega ut på gräset från start, och förr eller senare tar de rödvita den där fullpoängaren för att fortsätta hålla sig på rätt sida strecket. På Riverside hålls tummarna för värdarna – Lassa på från vänster!

5. Millwall – Birmingham 1

“Super Millwall, from The Den” kanske inte kommer att nå play off-platsen i Championship, men har samtidigt en vinstprocent hemma i London som är i nivå med topplagen Brentford och Leeds. Det går lite upp och ned för värdarna, men strikern Mason Bennett kan på sikt bli en tillgång. 23-åringen har redan hunnit hoppa in, och gör anspråk på en startplats. Efter att triumferna sett allt skörare ut kom verkligheten till slut ikapp Birmingham. The Blues har två raka med delad poäng hemma på St. Andrew’s, och hade det inte varit för Scott Hogans kvittering på stopptid (3-3) har nollpoängaren varit ett bittert faktum. Det mesta talar för hemmalag, och med stor sannolikhet vinner The Lions!

6. Blackburn – Stoke 2

På Ewood Park vädrar publiken morgonluft efter sin senaste hemmamatch, men det kan visa sig vara förrädiskt. 3-0 på Hull är The Rovers enda riktigt bra insats inför sina hemmafans sedan julen, och mot Brentford nere i London tappade Tony Mowbrays manskap 2-0, signerat Adam Armstrong, till 2-2 i andra. Tongivande spelare som Derrick Williams och Bradley Dack är fortsatt otillgängliga. 2-0 på Cardiff kan ge The Potters den lilla knuff i rätt riktning laget behöver. 1-0 på The Hawthorns mot West Brom visar på att de rödvitrandiga kan. Pengatarmen styr mot skrällen och tecknen ramlar in från höger.

7. Hull – Barnsley 1

De målglada tigrarna från Hull tar sig an motståndare på uppgång. Nästjumbon Barnsley har blåst nytt liv i jakten på säker mark efter mäktiga 3-0 på Craven Cottage, följt av 1-0 på Boro. Man skall dock ha i åtanke att The Tykes mycket sällan får med sig segrar på bortgräs, och den senaste tidens goda resultat inte ändrar det faktum att nedflyttningshotet hänger över gästernas huvud som ett Damoklessvärd. Hulls galna 4-4-match är det senaste minnet supportrarna på KCOM Stadium har. Tom Eaves blev den stora jubelmakaren efter strikerns balja djupt in på övertid. Medvind för värdarna? Superjämnt väntas det bli, och sidan som väljs är hemmalaget. 1X blir med andra ord lagom.

8. Reading – Wigan 1

Ridån hasas ner i Reading i vad som ser ut att bli en hemmaviktoria. Förlusten på Elland Road (0-1) är inget att stissa upp sig över för The Royals som har tillräckligt med poäng för att hålla strecket på behörigt avstånd. Den lyxen har inte Wigan som inför omgången förvisso kommer från en trea mot Millwall (1-0), men den kom efter ett självmål av Shaun Hutchinson. Dessutom var det DW Stadium där det blivit ett par vinster. På turné är The Tics klart beskedligare. 4-1-0 på fem inbördes möten i Readings favör; smash på ettan!

Till Topptipset

Bästa spiken!

Fulham – Uppflyttningen motiverar de flesta, och på Craven Cottage går få lag säkra mot FFC. Efter augusti har Swansea varit mer ojämna än en bergskedja med konsekvensen att man ofta tvingas ta ett bett ur det sura äpplet. Three Fulham points!

Kupongens luring!

Middlesbrough – Uppe i North Yorkshire är värdarna totalt sett svårforcerade. Leeds håller nedflyttningsklass borta sett till 2020. Lös biffen, Boro!

Speltips & spelförslag på 32 rader

 1. Real Madrid – Man City x2
 2. Lyon – Juventus 1x
 3. Fulham – Swansea 1
 4. Middlesbrough – Leeds 1x
 5. Millwall – Birmingham 1
 6. Blackburn – Stoke x2
 7. Hull – Barnsley 1x
 8. Reading – Wigan 1

Speltips & spelförslag på 216 rader

 1. Real Madrid – Man City x2
 2. Lyon – Juventus 1×2
 3. Fulham – Swansea 1
 4. Middlesbrough – Leeds 1×2
 5. Millwall – Birmingham 1x
 6. Blackburn – Stoke 1×2
 7. Hull – Barnsley 1x
 8. Reading – Wigan 1

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 26 februari, 2020