Topptipset idag 27/1 – spelförslag, analyser & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Januaris sista måndag bjuder på en lite speciell Topptipset-kupong där värde finns att hitta i så gott som alla länder, men särskilt i England och Nederländerna. Sportlovet närmar sig och då behövs lite extradeg!

Spelstopp: 17.59

Till Topptipset

1. Bournemouth – Arsenal 1

Ridån går upp på Vitality Stadium med FA-cupens fjärde omgång. Med 3-1 i sydkustderbyt mot Brighton är The Cherries på väg upp, och det trots en rad skador. Joshua King är en viktig pjäs som saknas, men flera av de saknade lirarna är icke-ordinarie spelare. Tre matcher på raken utan seger för The Gunners som kommer utan David Luiz och Pierre-Emerick Aubameyang som på grund av utvisningar tvingas avstå resan till kusten. Stor utbetalning på hemmalaget mot ett Arsenal som fortfarande famlar. Inled vänsterifrån.

2. Perugia – Livorno 1

Från den engelska kusten till Italiens inland och Serie B. Livorno var oerhört slarviga mot Virtus Entella (4-4) där både en 3-0- och en 4-3-ledning kastades bort av toscanarna. Jumbon står kvar på noll segrar utanför Stadio Armando Picchi, och tvingas resa till Umbrien utan avstängde Matteo Di Gennaro. För Perugias nygamla tränare Serse Cosmi blev det torsk i Verona i debut nummer två. 0-2, men samtidigt fanns en del att ta med för “Gripen” som höll ut länge, länge. Den tungt streckade ettan mår bra av krysset som sällskap.

3. Le Havre – Troyes 1

Över till Frankrike och toppstrid i Ligue 2. Den gamla djurgårdaren Tinotenda Kadewere är allt annat än ett kadaver utan målar på som bara den för Le Havre. Bortamatchen mot Niort (1-0) innebar att zambiern petat in 18 baljor på 20 kamper. Grymt imponerande, och det extravapen värdarna behöver för att klara uppflyttning. Sett till tabellen är Troyes vassare, men av lagen i topp sju är besökarna näst sämst på att näta. Förvisso blev det två nätrassel mot Clermont, men då var det istället försvaret som fallerade och mötet slutade i nederlag (2-3). Med 1X torde de flesta möjligheter vara täckta.

4. Yeni Malatyaspor – Trabzonspor 2

På grund av jordbävningen i Turkiet spelas inte denna match. Avvakta spelstopp för att se vart värdet finns i lottningen.

5. Sivasspor – Rizespor 1

2020 tog vid där 2019 slutade för Sivasspor; massvis med trepoängare, och fortsatt serieledning. 1-2 i cupreturen mot Yeni Malatyaspor i torsdags betyder ingenting då värdarna gick vidare med sammanlagt 5-2. 2-1 borta mot Besiktas var däremot en “riktig” match, och segern desto skönare. Rizespor ligger lugnt i mitten och för en ganska anonym tillvaro. “Svartahavs-falkarnas” målman heter Ogulcan Caglayan som med blygsamma tre strutar leder den interna skytteligan. Trots ett par avstängningar löser serieledarna detta, så bortse från överstreckningen och tryck ettan extra hårt.

6. Jong AZ Alkmaar – Almere City 2

Över till Nederländerna, och landets enorma plantskola Eerste Divisie – andradivisionen. Jong AZ fick bita i NAC Bredas gräs i den föregående omgången (1-3). Tre baklängesmål för blott sextonårige Jasper Schendelaar som tagit platsen från Rody de Boer mellan stolparna, men målen fortsätter ändå att trilla in. Omstarten av serien har varit lite seg för Almere, men på samma gång har gästerna uppvisat en klart högre högstanivå än Alkmaar och är inte på något sätt lika valpiga. Spika tvåan som ger mest tillbaka per investerad krona.

7. Jong PSV Eindhoven – Excelsior 2

De Hardgang är PSV:s farmarlags hemmaarena, men ungdomarna lever mycket farligt då jumboplatsen enbart är två poäng bort. Två pinnar på fem omgångar har inhämtats av Eindhovens adepter som saknar avstängde mittbacken Maxime Soulas. Excelsiors Joël Zwarts och ex-ängeln Elías Már Ómarsson har tillsammans börjat sätta skräck i motståndarnas försvar, och kan de defensiva kamraterna hålla tätt kommer klättringen uppåt att börja. Jämna odds men gästerna dryper av värde – fatta penseln med höger hand.

8. Colo Colo – Palestino 1

Sist ut är den chilenska ligans första omgång och ett huvudstadsderby. Colo Colo är cupmästare sedan ett par dagar, och blev det mot den bittra rivalen Universidad de Chile (2-1). Vagabonden Javier Parraguez satte en av bollarna i triumfen, och ”El Cacique” är som vanligt en av kandidaterna till ligatiteln. Besökarna i rödsvartvitt blev trea föregående säsong. Truppen just nu är ganska anonym med värvningar i huvudsak från klubbar i Chile och Uruguay. Ofta målsnålt i dessa bataljer där värdarna sannolikt vinner med uddamålet.

Till Topptipset

Bästa spiken!

Sivasspor – Sivasspor är inte bara charmiga för att de rör om i den turkiska grytan. De är även ett ramstarkt lag som inte bjussar på mycket. Gästerna från Svarta Havet är för mjäkiga på resande fot och smiskas.

Kupongens luring!

Bournemouth – Arsenal är helt rätt lag att möta för Bournemouth då turbulensen hos The Gunners är fortsatt intensiv. De svartröda fick en välbehövlig trea i serien och ska kunna bygga vidare på det. Heja Körsbären!

Speltips & spelförslag på 32 rader

  1. Bournemouth – Arsenal 1x
  2. Perugia – Livorno 1x
  3. Le Havre – Troyes 1x
  4. Malatyas. – Trabzonspor 2
  5. Sivasspor – Rizespor 1
  6. Jong AZ – Almere City 2
  7. Jong PSV – Excelsior x2
  8. Colo Colo – Palestino 1x

Speltips & spelförslag på 216 rader

  1. Bournemouth – Arsenal 1×2
  2. Perugia – Livorno 1x
  3. Le Havre – Troyes 1x
  4. Malatyas. – Trabzonspor x2
  5. Sivasspor – Rizespor 1
  6. Jong AZ – Almere City 2
  7. Jong PSV – Excelsior 1×2
  8. Colo Colo – Palestino 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 27 januari, 2020