Topptipset idag 3/12 – analys, spelförslag & tips

Topptipset idag 24/1 med spelförslag, analyser och tips!

Tre engelska och fem franska matcher är på menyn denna Topptips-tisdag! Ett par riktigt härliga bataljer finns att hugga tag i. Bland annat ska det liras ett högoktanigt Premier League-möte på Turf Moor och en kanonfajt på Groupama Stadium i Lyon.

Se vår analys nedan med vägledningen till åtta friska och välbetalda rätt! Spelstopp är 18.59.

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

1. Burnley – Manchester City 2

2-2 mot Newcastle senast förbättrar knappast Manchester Citys chanser till att försvara guldet från i fjol. Elva pinnar upp till Liverpool som inte ens förlorat i ligan kommer blir ruskigt tufft att käka ikapp. Laporte, Sané, Agüero och Zinchenko är dessutom lirare som hade behövts på planen och inte skadade på läktaren. Burnley gjorde en mindre smickrande insats mot Crystal Palace i helgen. Värdlaget har dock överlag sett stabila ut hemma på Turf Moor. De himmelsblå har dessutom haft en del bekymmer här historiskt. För en gångs skull känns inte tvåan till 80-85 procent motiverad alls. Åtminstone krysset ska målas ner i tidigt skede.

2. Crystal Palace – Bournemouth 1

Det var målfest när dessa bägge lag ställdes mot varandra här förra säsongen. Hela åtta mål fick publiken på Selhurst Park då bevittna i 5-3-viktorian för Crystal Palace. Bland annat hittade Joshua King nätet för Bournemouth den gången. Här kommer det dock inte bli några strutar för norrbaggen då 27-åringen är skadad. Hodgsons örnar vann som tidigare nämnt med 2-0 mot Burnley i helgen. Riktigt stabilt såklart där dessutom Wilfried Zaha åter hittade nätet! Hemma i London ska Palace kunna få fullt förtroende upp till 50 procent. Därefter finns anledning att snegla till höger.

3. Burton – Southend 1

I den engelska tredjedivisionen är det dags för match mellan Burton och Southend dagen till ära. Gästerna är ruskigt svaga denna säsong och har efter 18 spelade matcher raden 1-2-15! Inget vidare såklart. The Brewers, som värdarna kallas, jobbade ner Sunderland med 2-1 på mäktiga Stadium of Light. Det är faktiskt på resande fot som hemmalaget briljerat mest denna säsong. Nu ska dock inte ett vingklippt Southend kunna hota här men skulle ettan börja ta höjd omkring 80 procent finns såklart anledning att snegla till höger.

4. Lyon – Lille 1

Ett riktigt spännande Ligue 1-möte är det nu som gäller på Groupama Stadium i Lyon. Lille är laget som kommer på besök här och klubbarna kommer från varsin uddamålsseger. Nyförvärvet Osimhen har fortsatt leverera för besökarna. I segermatchen mot Dijon kom nigerianens åttonde strut. Les Gones har haft en rejält turbulent höst. Det har sparkats tränare och det har förlorats matcher mot mindre smickrande motstånd. De tre senaste matcherna inbördes har faktiskt slutat med delad pott. Ingen dum idé att därmed stirra mot mitten även denna gång.

5. Angers – Marseille X

Marseille är tabelltvåa! Sydkustlaget har inför bortamötet med Angers nu fyra raka fullpoängare. Det anrika vitblåa laget har en riktigt spännande offensiv med Benedetto, Sarr och Payet som hot längst fram. Dessutom har Nemanja Radonjic hoppat in och hittat nätet två matcher i rad. Värdarna är starka hemma. Raden 6-1-1 på Stade Raymond Kopa inger respekt. Visst ska de svartvita även kunna störa L’OM ordentligt. Match 5 är ett möte där en helgardering kanske passar allra bäst.

6. Bordeaux – Nimes 2

Marinblå Bordeaux är ett lag som förväntas kunna vara med i toppen och bråka under hela säsongen. Nu får dock västkustlaget lösa uppgiften mot Nimes utan den avstängda duon Benito och Tchouameni. De rödvita gästerna har varit svaga denna höst. Bara två segrar är noterat för “Krokodilerna” på 14 matcher där ingen viktoria noterats utanför den egna arenan. Kanske läge för Bernard Blaquarts gäng att lösa första trean nu? Här kommer av allt att döma Jimmy Briand saknas på topp för värdarna vilket försvagar Bordeaux ytterligare. Bara vidga vyn här där strecken till höger ser ut att falla värdemässigt fint.

7. Brest – Strasbourg X

Strasbourg hade 1-0 hemma mot Lyon senast men föll igenom och fick lämna Stade de la Meinau utan poäng. Le Racing blandar och ger överlag denna säsong och har haft ruskiga bekymmer på resande fot. Thierry Laureys grabbar tog dock en förlösande 4-0-viktoria på bortagräs då Amiens enkelt monterades ner i senaste fajten. Brest har löst en pinne på de fyra senaste matcherna. Det ska dock tilläggas att motståndet för nykomlingen varit av svår art. Bland annat har Marseille och PSG stått som opponenter på slutet. Hemma på Stade Francis-Le Blé har laget faktiskt bara torskat en batalj och ska absolut kunna gå en rejäl kamp om poängen här. Alla tecken bör rekommenderas.

8. Grenoble – Clermont X

Det är ett möte från Ligue 2 som ska bära kupongen i hamn. Grenoble är spelplatsen där stadens blåvita gäng ska gå upp i ringen mot Clermont. Värdlaget är ruskigt kryssbenägna. Nio av 16 fajter har slutat med delad poäng för hemmagänget. Gästerna löste 1-0 mot Niort senast. Överlag har spelet från besökarnas sida imponerat aningen mer än från Grenobles sida. Detta är dock en fajt med solklar hemmafördel på Stade des Alpes. Här har faktiskt inte Pascal Gastiens mannar vunnit under hela 2000-talet. Utgå från mitten men därefter är det till vänster vi vänder blicken först och främst.

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

Omgångens säkra: Burton

Burton är ett gediget och rutinerat lag i League One, Southend kommer få ett rejält respass ner i seriesystemet och håller inte alls på nivån. Bombetta!

Omgångens skräll: Nimes

Nimes underskattas rejält mot ett brandskattat Bordeaux. I fjol tog gästerna fyra poäng över två matcher i detta möte och kan inte räknas bort.

Speltips & spelförslag på 108 rader

  1. Burnley – Man. City x2
  2. C. Palace – Bournem. 1
  3. Burton – Southend 1
  4. Lyon – Lille 1x
  5. Angers – Marseille 1×2
  6. Bordeaux – Nimes 1×2
  7. Brest – Strasbourg 1×2
  8. Grenoble – Clermont x

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100