Topptipset idag 30/1 – analys, spelförslag & tips

Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Åtta nya oskrivna historier väntar lycksökarna i Topptipset, med cupspel och den tyska andradivisionen som mest återkommande scener. Titanerna från Katalonien ser ut att ta en promenadseger, men hur är det med grannarna i syd? Match med Bundesligavibbar i Hamburg samt lite franskt och turkiskt rätar ut vägen mot full pott!

Spelstopp: 18.59

Till Topptipset

1. Barcelona – Leganés 1

Åttondelsfinalerna i Copa del Rey är först ut och templet Camp Nou är den första etappen. Gurkodlarna från Madrids utkanter gör en mardrömssäsong vilket placeringen som nästjumbo i La Liga visar. Mållöst mot Atlético i söndags var ett fall framåt, men Martin Braithwaite och hans kollegor längst fram har kammat noll mot La Liga-motstånd i snart en månads tid. FC Barcelona tappade serieledningen i helgen efter att ha gått på pumpen i den svåra bortamatchen på Mestalla (0-2). I Katalonien är emellertid Blaugrana obesegrade i samtliga turneringar och är givetvis enorma favoriter. Av ren ilska går FCB till kvartsfinal.

2. Mirandés – Sevilla 1

Etapp två av det spanska cupäventyret. Överraskande nog slog Segunda-klubben Mirandés ut Celta i sextondelsfinalen efter en gastkramande förlängning hemma på Estadio Municipal de Anduva (2-1). Värdarna ligger i mitten av Segunda, men har målmässigt exploderat med tio mål på fyra tävlingskamper. Martín Merquelanz är i gott slag och en av seriens bästa offensiva mittfältare. Cuplaget Sevilla är ännu inte helt borta ut striden om La Liga-titeln som saknas i klubbens prisskåp sedan 1946. Det kan ta fokus från en mindre titel som denna då även Europa League ligger i potten för Los Rojiblancos. En rensarskräll som ettan greppas och tecknen matas in efter plånbok.

3. Nice – Lyon 2

Kameralinsen flyttas mot nordost för den franska cupens åttondelsfinaler. Nice örnar lyfter inte efter att de svartröda åter spelat lika i helgen. Rennes raderade ut Kasper Dolbergs ledningsmål när 1-1 blev slutresultatet, och då avancemanget till denna runda kom via en svettig 2-1-seger mot Ligue 2-klubben Red Star är “Le Gym” inte att lita på. Besökarna från gourmet-staden Lyon har vaknat på rätt sida detta nådens år 2020; sex tävlingsmatcher och ruggiga 21 mål framåt för “Les Olympiens”. Många spelare kan lyftas fram, men jämnast har Moussa Dembélé varit med minst ett mål per kamp efter nyår. Återbäringen på tvåan är mer än intressant, så gå på X2!

4. Hamburg – Nürnberg 2

Ytterligare en (bra) bit nordost har vi hansastaden Hamburg som står värd för en batalj med stark doft av Bundesliga i andradivisionen. HSV har sedan degraderingen 2018 desperat kämpat för att ta sig tillbaka till finrummet, men snubblar ofta på målsnöret. För “Der Dino” kan starten efter nyår bli riktigt jobbig då anonyma VfB Lübeck smiskade storebror med 5-2 i en vänskapsmatch för en vecka sedan. FC Nürnberg är i den andra änden av tabellen, men avslutade 2019 på uppåtgående, och slog CSKA Sofia med 5-0 i uppladdningen. I Robin Hack har gästerna en habil striker, och gästerna väljs för att öka utdelningen. Lassa på därefter!

5. Istanbul Basaksehir – Genclerbirligi 1

Tyskland blir Turkiet och Süper Lig. Värdarna har trampat på två minor de senaste veckorna, men bara cupdebaclet mot Kirklarelispor (1-1 totalt och Basaksehir utslagna på grund av bortamålsregeln) får ses om underkänt då 0-2 mot Fenerbahce kom efter en jämn fajt. Med 6-3-1 i hemmakolumnen och enkom ?rfan Kahveci avstängd går hemmalaget in i mötet som favoriter. Ankara-klubben Genclerbirligi fick lite andrum nere i botten tack vare trepoängaren mot Gaziantepspor där veteranen Stéphane Sessègnons straffmål blev matchens enda. Chanserna att näta nu är väsentligt lägre då Giovanni Sio med sina sex baljor på 16 kamper är avstängd. I skrivande stund är betalningen på Istanbul-klubben så bra att ettan måste väljas, ja till och med spikas!

6. Erzgebirge – Bielefeld 2

Tipset går in på fredagen, och vi är tillbaka i das deutsches Vaterland och 2. Bundesliga. Ett stående skämt i Tyskland är att staden Bielefeld inte existerar, men i serien är Arminia allt annat än ett skämt. Med en match mer spelad toppar Bielefeld tabellen, och det i egenskap av det formidabla bortaspelet som med råge är bäst av alla konkurrenter. Strikern Fabian Klos gör 32 år gammal sin bästa säsong någonsin i denna serie, och snittar nästan en strut per spelad kamp på sina 18 framträdanden. Erzgebirge Aue inledde det nya årtiondet med att förlora i Wiesbaden (0-1) och har dåliga resultat mot besökarna. Även om det är lockande att utesluta ettan är värdarna oerhört starka på Erzgebirge Stadion. Inled därmed från höger.

7. Regensburg – Greuther Fürth 1

Nere i landets södra del tar den tyska delen av raden slut, men det blir ingen ljummen historia på Continental Arena. Vinnaren i detta möte tar chansen att haka på de andra uppflyttningskandidaterna, och just nu ser Jahn Regensburg ut att ta den möjligheten. Om Sebastian Stolze hinner bli spelklar efter ansiktsskadan mot Hannover (1-0) ser det ljust ut för hemmalaget. Sveriges U21-hjälte från 2015, Branimir Hrgota, nätade för sitt Greuther Fürth i 3-0-viktorian mot St. Pauli i måndags. När det gäller att kopiera detta på bortagräs går det sällan vägen för “Klöverbladen”. Den regniga borgen kan medföra ett litet pengaregn, varpå ettan i Bayern går in först.

8. Le Havre – Lens 1

Tipset ros i hamn i Le Havre, som betyder just “hamnen”. Detta nordfranska derby är även en strid om viktiga poäng i toppen, särskilt för Le Havre. “Les Ciel et Marine” har nu två raka 1-0-triumfer innevarande år som medfört att blåränderna inför omgången innehar den så viktiga femteplatsen. Tacka högerbacken Barnabás Bese för det då han avgjorde mot Troyes senast. Lens är numera serietvåa efter att ha släppt tronen till Lorient. Detta kom efter två oavgjorda i följd för de gulröda som sliter med bortaformen. En liten hacka tjänas på Le Havre, men då det ser ut att bli jämnt är det bäst att gardera friskt.

Till Topptipset

Bästa spiken!

Barcelona – Blaugrana känns ibland som om de vore från en annan planet, och även om helgens nederlag var tungt är det inget som inte kan repareras. Leganes går mot Segunda och ryker i cupen på Camp Nou!

Kupongens luring!

Nürnberg – I och med trean innan jul gick FC Nürnberg in i vilan med en bra känsla, en känsla som av allt att döma var med laget i uppladdningen. Hamburg vacklar mentalt – gästerna tystar Volksparkstadion likt IFK Göteborg 1982!

Speltips & spelförslag på 32 rader

  1. Barcelona – Leganés 1
  2. Mirandés – Sevilla 1x
  3. Nice – Lyon x2
  4. Hamburg – Nürnberg x2
  5. Basaksehir – Genclerbirligi 1
  6. Erzgebirge – Bielefeld x2
  7. Regensburg – G.Fürth 1
  8. Le Havre – Lens 1x

Speltips & spelförslag på 216 rader

  1. Barcelona – Leganés 1
  2. Mirandés – Sevilla 1x
  3. Nice – Lyon x2
  4. Hamburg – Nürnberg 1×2
  5. Basaksehir – Genclerbirligi 1
  6. Erzgebirge – Bielefeld 1×2
  7. Regensburg – G.Fürth 1x
  8. Le Havre – Lens 1×2

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 30 januari, 2020