Topptipset idag 5/12 – analys, spelförslag & tips

Topptipset idag 16/1 med spelförslag, analyser och tips!

Det är en skaplig blandning av matcher denna torsdag då det vankas Topptipset. Två spännande Premier League-fajter inleder kupongen där även cup-matcher från Italien samt Belgien finns att hugga tag i. Avslutar kupongen gör vi i Brasilien där Série A går in i det absoluta slutskedet. Vi rullar igång på Bramall Lane!

Spelstopp: 20:29

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

1. Sheffield United – Newcastle 1

Det har varit en överraskande fin säsongsinledning från egentligen både Sheffield United och Newcastle. Bägge lagen var innan Premier League-starten med i diskussionerna om de absolut sista platserna i ligan men så har inte fallet blivit. Än. Steve Bruce styrde sina styrkor i Newcastle till en härlig 2-2-batalj mot självaste Man City senast och för The Blades del blev det poäng för sjunde matchen i rad då Wolves och nykomlingen delade broderligt på poängen. En spännande notering är värdlagets finfina defensiv. Bara Leicester och Liverpool har släppt färre kassar bakom sig. Utgå från vänster men med Skatornas insats senast i bakhuvudet ska garderingar snabbast möjligt tas i beaktande.

2. Arsenal – Brighton X

Spännande hemmapremiär nu för Fredrik Ljungberg. Den svenska Arsenal-ikonen har som bekant kastats in i hetluften då Emery fick foten förra veckan. Uppdraget att inleda med blev Norwich på bortagräs. Något som löstes sisådär. The Gunners fixade en poäng på Carrow Road även om spelet i övrigt hade mer att önska. Dags för Brighton nu att testa lyckan mot Londonlaget. Sydkustlaget Brighton föll visserligen med 1-2 mot Liverpool senast men bjöd upp till ordentlig dans. Här ska Graham Potter och hans mannar absolut inte räknas bort. Strecken ser ut att falla tämligen korrekt där en gardering rekommenderas omgående till den 60-procentiga ettan. Bra skrälläge för de blåvita!

3. Cagliari – Sampdoria 1

Det ska liras repris på måndagens Serie A-batalj på Sardinien. Cagliari och Sampdoria drabbas nämligen samman här i en kamp från den italienska cupen. En plats i sextondelsfinalen står på spel och det mentala spelet leder hemmalaget just nu. Överraskningslaget från ön vände nämligen ett 1-3-underläge till seger med 4-3 på stopptid. Imponerande såklart! Samp gjorde dock en riktigt bra insats och fick dessutom med Fabio Quagliarella i målprotokollet två gånger om. Här kan det absolut vara läge att hålla koll på startelvor samt oddsrörelser för att få en klarare bild innan spelstopp. I dagsläget ser dock ettan ganska mysig ut.  

4. Royal Mouscron – Anderlecht 2

Även i Belgien är det cupmatcher som gäller denna vecka. Åttondelsfinal på schemat då Mouscron och Anderlecht ska upp i ringen. Anderlecht fick tillbaka Vincent Kompany efter en längre tids frånvaro nyligen. Storstjärnan fick dock kliva rakt in i gästernas första förlust (2-3 mot Oostende) sedan Club Brügge vann mot de lilavita i slutet av september. Nu ska besökarna åter sättas på prov. Royal Mouscron är svårslagna hemma och har bara torskat en match på Stade Le Canonnier denna säsong. Utrymme bör definitivt finnas för att gardera ett mindre favoritbetonat bortalag.

5. Bahia – Vasco da Gama 1

Det är upplopp i brasilianska Série A. Två omgångar återstår och två lag som huserar i mitten av ligan hittas på Arena Fonte Nova. Mötet klubbarna emellan blir en fajt mer av akademisk betydelse gällande vem som nyper bäst slutplacering i tabellen. Värdlaget har varit stabila på sitt eget gräs under i stort sett hela säsongen. Här har laget från Salvador dock svajat en del på slutet. Vi får faktiskt backa bandet till den 26:e september för att hitta en seger på sin hemmaplan. Vasco ska absolut kunna störa här. Rio-klubben har bara noterats för en förlust på de senaste åtta resorna och har ett rätt fint lag på pappret. Svenska folket verkar dock ha kollat upp värdarnas mediokra trend på Fonte Nova och gått emot. Det innebär att ettan kan bli en värdemässig bomb. Under 50 procent får nämligen Bahia anses som en klasspik på bongen!  

6. Gremio – Cruzeiro 1

Cruzeiro ligger pyrt till! Klubben från Belo Horizonte är faktiskt i riskzonen att ramla ur högstaligan. Goda råd är därmed dyra här och en seger är nästan helt nödvändig för att inte en botten 4-plats ska bli verklighet. Gremio är däremot ett lag för toppen. Tabellfyran har varit genomgående stabila hela säsongen och gör sällan en dålig match framför sin hemmapublik. Bland annat lirar spelare som Everton, Luciano och den argentinske backen Kannemann i hemmalaget. Visst ska ett vilt kämpande bortagäng kunna störa här men värdemässigt ser ettan ut att kunna bli riktigt fin!

7. Palmeiras – Goiás 1

Det är en hel del sämre prestationer noterat på slutet för topplaget Palmeiras. Värdlaget har dock bra kontroll på sin tredjeplats trots fem segerlösa matcher. Goiás har gjort en fin säsong. Nykomlingen har presterat vad som kan förväntas och lite till där poängen i strid ström rullat in på hemmagräs. När lagen ställdes mot varandra på Estádio Serra Dourada vann dock Palmeiras med 2-1 efter ett segermål av Gustavo Scarpa i den 101:a minuten! Åter ser vi här ut att få en favorit med procentmässigt kanonfint värde. Kan ettan ritas ner till 65-70 procent är det en bra spik att luta sig mot. 

8. Flamengo – Avaí 1

Vi rundar av med en jättebank! Flamengo är överlägsna i ligan denna säsong. Värdarna kan stoltsera med spelare som Barbosa, Henrique och uruguayanen De Arrascaeta som tillsammans öst in mål för sitt klubblag. Guldet är i hamn och nu ska sista hemmakampen för säsongen gå av stapeln på Maracana. Motståndet för dagen blir jumbon Avaí. Ett bortalag som inte kommer spela Série A-fotboll kommande säsong efter att ha varit chanslösa genomgående detta år. Gästerna ställs nu mot ett Flamengo som inte förlorat denna säsong på eget gräs och öst in 50 mål här! En defilering att vänta där ettan kan spikas oavsett procent.

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

Omgångens säkra: Flamengo

Flamengo kommer bli brasilianska mästare och med den äran. Laget har varit överlägset denna säsong. 16-2-0 är facit i hemmaspelet och när ligans sämsta lag kommer på besök är det inget snack. Ettan är bankränta.

Omgångens skräll: Brighton

Brighton släppte in mål på två fasta situationer borta mot Liverpool men var annars med i matchen (1-2). Kan absolut störa ett för stunden mediokert Arsenal.

Speltips & spelförslag på 108 rader

  1. Sheffield U. – Newcastle 1x
  2. Arsenal – Brighton 1×2
  3. Cagliari – Sampdoria 1×2
  4. Mouscron – Anderlecht 1×2
  5. Bahia – Vasco 1
  6. Gremio – Cruzeiro 1x
  7. Palmeiras – Goiás 1
  8. Flamengo – Avaí 1

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100