Topptipset idag 6/2 – analys, spelförslag & tips

Topptipset idag 24/2 - speltips, analys & spelförslag

Spanska cupmatcher i huvudsakligt fokus när åtta nya kamper serveras på ett silverfat i Topptipset denna torsdag. Till detta läggs även en belgisk cupbatalj, två tillställningar i sköna 2. Bundesliga samt en trio i sydamerikanska kontinentalfajter. Variation är honnörsordet i jakten på samtliga rätt!

Spelstopp: 18.59

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

1. Real Madrid – Real Sociedad X

Ett kungligt möte på Santiago Bernabéu sparkar igång raden när det avgörs vilket av dessa lag som når semifinal i Copa del Rey. De senaste veckorna har Los Blancos dominerat i cupspelet, men fått ta på sig blåstället för att besegra motstånd från La Liga; uddamålssegrar är inget Real är nöjda med, och till slut slinker ett oavgjort resultat igenom för Zidanes mannar. Gästande Sociedad får in bra med bollar i rätt bur, och vår svenske landslagsforward Alexander Isak är glödhet just nu efter fem baljor på fyra tävlingskamper. Oavgjort efter 90 minuter innebär kassatillskott, men att inte ta med ettan är direkt oklokt. Kämpa, Isak!

2. Athletic Bilbao – Barcelona 1

Nästa kvartsfinal i samma turnering spelas på täta San Mamés, och Bilbaos lejon upprepar gärna mötet från La Ligas premiäromgång. Den gången blev 38-årige Aritz Aduriz majestätiska cykelspark i 89:e matchens enda mål och de rödvita avgick med segern. 0-2 mot Getafe i helgen var frukten av att flera nyckelspelare vilades till detta möte, och ska inte förstoras. Barcelonas senaste underbarn Fati blev den yngste spelaren någonsin att göra två mål i en och samma La Liga-match. 2-1 mot Levante var emellertid lite svettigt, och Blaugrana har lite problem med defensiven som är sämst av lagen på Champions League-platserna. Ettan kan inte motstås sett till värdet och Bilbao vanligtvis starka hemmaspel. Lassa på vänsterifrån.

3. Kortrijk – Royal Antwerp 2

Även i Belgien liras det för fullt i cupen, och på Guldensporen Stadion ska en finalist vaskas fram. 1-1 blev resultatet i det första semifinalmötet. Antwerpens Dieumerci Mbokani suddade ut sin målnolla i cupspelet, och kan den kongolesiska strikern överföra sin fina ligaform på Beker van Belgie ser gästerna ut som en potentiell slutvinnare. En fin skalp i form av 3-1 mot Standard Liège blev helgens höjdpunkt för Kortrijk, som dock är kvar på tabellens nedre halva. Nollorna är lätträknade, och historien talar för besökarna. Gå för stålarna och satsa på bortasegern!

4. Blooming – Emelec 1

Kontinentbyte och Copa Sudamericana som skulle kunna sägas motsvara Europa League i Sydamerika. Blooming, hemmahörande i Santa Cruz, må ha inlett Apertura lite svagt, men under 2019 hade värdarna ett bra hemmafacit på Estadio Ramon Tahuichi Aguilera. Ecuadorianska Emelec har ännu inte tävlingsspelat under 2020 och saknar egentliga profiler då Nicolás Queiroz är det närmaste man kommer. Hemmafördelen väger tungt i Latinamerika, och med 1X täcks det mesta upp.

5. Millonarios – Always Ready 1

Colombianska Millonarios har börjat året lite knackigt, men besitter ändå en stor potential med spelare som Venezuelas landslagsmålvakt Wuilker Faríñez och Benfica-lånet Cristian Arango. Likt scouterna är gästerna alltid redo vilket bevisligen skett i det inhemska seriespelet efter nio poäng på tre omgångar, men vilken nivå håller den bolivianska ligan egentligen? Strikern Javier Andrés Sanguinetti satte två på The Strongest (4-1), men i Colombia ska gästerna vara glada om det får med sig ett oavgjort resultat. Det luktar etta på Estadio El Campín och tecknen blir därefter.

6. Unión de Santa Fe – Atlético MG 1

I Santa Fé väntar en prestigematch mellan argentinska Unión och brasilianska Atlético Mineiro. De rödvita är ganska ok inför hemmafansen där strikern Walter Bou trivs alldeles utmärkt och nätar med regelbundenhet. Belo Horizontes stolthet Atlético Mineiro har två oavgjorda i regionalligan Campeonato Mineiro. Överlag är de svartvita, likt de flesta lag i denna del av världen, inte betjänta av de långa resorna, men då nivån på de brasilianska klubblagen är ett snäpp över de argentinska diton ska det streckas hela vägen med start i väster.

7. Dynamo Dresden – Darmstadt 1

Vi teleporterar oss tillbaka till Den Gamla Världen och forna DDR. 2. Bundesligas jumbo Dynamo har fått upp ångan en aning efter fyra poäng på två omgångar och noll baklängesmål för keepern Kevin Broll. Extra positivt är att Freiburg-lånet Marco Terrazzino redan nätat för värdarna. Morgonluft vädras i Dresden. Besökarna är uppe i fem oavgjorda i följd och förlitar sig farligt mycket på strikern Serdar Dursun. Manfallet är på det hela taget allt mindre påfrestande för FC Darmstadt, men flera spelare orkar ännu inte 90 minuter. Dessutom är vänsterspringaren Marvin Mehlem avstängd. Kul etta som är understreckad och därmed spikas!

8. Sandhausen – Heidenheim 2

Dags att knyta ihop säcken nere i sydvästra Tyskland. SV Sandhausen har ungefär lika många poäng ner till både den önskade kvalplatsen i toppen som den fruktade i botten. 0-2 blev resultatet i Nürnberg för bara ett par dagar sedan, och nu är även Erik Zenga (ej släkt med den italienske målvakten) borta resten av säsongen efter att dragit korsbandet. FC Heidenheim å sin sida har samtliga spelare tillgängliga inför resan till Baden-Württemberg, och har kontakt med kvalplatsen till Bundesliga. 1-0 i Hamburg i den näst senaste bortakampen är ett kvitto på att de rödklädda kan prestera även på bortagräs även om det inte är helt enkelt. Läge att inleda med tvåan och sedan förstärka efter pengapung.

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

Bästa spiken!

Royal Antwerp – Antwerpen är klassisk klubb i Belgien, och har etablerat sig i toppen på senare år. För många baklängesmål släpps in av Kortrijk för att det ska hålla i längden. Antwerpen fixar detta!

Kupongens luring!

Athletic Bilbao – Många episka cupmatcher har spelats med FC Barcelona där finalen från 1984, vunnen av Bilbao med 1-0, är den mest kända. San Mamés blir mycket tufft för ett Barca som inte kommit upp i normal nivå utanför Camp Nou. Skräll på gång i Baskien!

Speltips & spelförslag på 32 rader

 1. R.Madrid – Sociedad 1x
 2. A.Bilbao – Barcelona 1x
 3. Kortrijk – R.Antwerp 2
 4. Blooming – Emelec 1x
 5. Millonarios – Always Ready 1
 6. Unión SF – Atlético MG 1x
 7. D.Dresden – Darmstadt 1
 8. Sandhausen – Heidenheim x2

Speltips & spelförslag på 216 rader

 1. R.Madrid – Sociedad 1x
 2. A.Bilbao – Barcelona 1×2
 3. Kortrijk – R.Antwerp 2
 4. Blooming – Emelec 1x
 5. Millonarios – Always Ready 1x
 6. Unión SF – Atlético MG 1×2
 7. D.Dresden – Darmstadt 1
 8. Sandhausen – Heidenheim 1×2

Spela på Topptipset hos Svenska Spel

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100