Topptipset idag 7/1 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Topptipset – tips, analyser & spelförslag

Tisdagens kupong för Topptipset är fylld med cupfotboll från England och Frankrike och kompletteras med två bidrag från det engelska ligasystemets lägre divisioner. Kupongen inleds med ett stekhett Manchesterderby och vi tror att United kan skrälla ytterligare en gång mot Guardiolas manskap.

Spelstopp: 20.44

1. Manchester United – Manchester City 2

Kupongen inleds med derby i Manchester då det vankas del ett av två i semifinalen av engelska Carabao Cup. Som om det inte vore nog med matcher för Solkjaers gäng slutade Uniteds FA-cupmöte med Wolverhampton på lördagskvällen oavgjort och ett omspel väntar i mitten av januari. Solskjaer lär prioritera detta prestigemöte högre och vi räknar med bästa tänkbara elva där Rashford och Martial återfinns i startelvan på tisdagskvällen. City hade en mer behaglig resa när Port Vale besegrades klart på hemmaplan (4-1). Gästerna har en så mycket högre höjd och ett bredare register för att besegra United även på bortaplan men som vi såg i det senaste derbyt så trivs de rödklädda bäst mot bra motstånd. Därför streckar vi helst på från höger hela vägen till vänster.

2. Doncaster – Shrewsbury 1

Tätt möte väntar i mitten av League One när 14:e-placerade Shrewsbury gästar 15:e-placerade Doncaster. Gästerna åker till Keepmoat Stadium efter att ha löst ett omspel i FA-cupen mot Bristol City på lördagen och får bara två dagars vila till mötet med Doncaster. Värdarna å andra sidan har fått välbehövlig vila efter den tunga segern mot topplaget Oxford på nyårsdagen och ”The Rovers” kommer ut från det tighta jul- och nyårsschemat med en positiv trend, där även ett annat topplag i form av Peterborough har besegrats. Hemmafördel, form och tid sedan senaste matchen väger över för de rödvita och 1X räcker.

3. Hartlepool – Eastleigh X

Vi letar oss ned i det engelska ligasystemet och mötet där formsvaga Hartlepool gästas av Eastleigh på tisdagskvällen. ”The Pools” hade vittring på en skräll i FA-cupmötet med Oxford men föll ihop i den andra halvleken där 0-1 blev 4-1. De blåvita har även haft det tungt i ligan på sistone med tre raka matcher utan seger, men på hemmaplan har ”The Pools” tagit poäng i nio av 14 ligafighter den här säsongen. Gästerna blandar och ger på sistone och ligger endast en poäng framför Hartlepool i tabellen. Eastleigh har inbördes fördel i de senaste mötena lagen emellan och har visat sig svårslagna utanför sin hemmaborg med endast två förluster senaste nio bortamatcherna. Krysset i utgången känns mest sunt mellan två jämna lag.

4. Reims – Strasbourg 1

Cupmatcherna avlöser varandra i Frankrike under inledningen av 2020. Bara tre dygn efter att Reims åkt ur den franska cupen på stopptid i bortamötet med Monaco får de rödvita chansen till revansch när Strasbourg gästar Stade Auguste-Delaune. Gästerna hade en betydligt lättare resa mot blåbärsgänget Le Portel och tog sig lätt vidare till 16-delsfinal. Både Reims och Strasbourg avslutade 2019 mycket starkt i Ligue 1 och lagen är svåra att skilja åt, särskilt här när det vankas utslagsmatch. Hemmafördelen fäller avgörandet i utgången men alla tecken ska med på större system.

5. Valencia – Real Madrid 2 

Vi fortsätter på cuptemat när semifinalen i den spanska Supercupen erbjuder det fina mötet mellan Valencia och Real Madrid. Viktigt att notera är att mötet spelas på neutral plan och segraren kommer i finalen få möta vinnaren mellan Atlético – Barcelona. Lagen möttes på Mestalla för bara tre veckor sedan där Benzema kvitterade sent i en match som Real Madrid annars dominerade. Valencia tog en tung trepoängare när Eibar besegrades knappt i helgen medan ”Marängerna” inledde 2020 mycket imponerande när svårspelade Getafe besegrades med klara 3-0. Real har varvat igång rejält under slutet av 2019 och vi tror de fortsätter på vinnarspåret här. 

6. Leicester – Aston Villa 1

Vi är tillbaka i England och första matchen av två mellan Leicester och Aston Villa i Carabao Cup. Vinnaren i dubbelmötet kommer göra upp med vinnaren i Manchesterderbyt, kupongens första match. Leicester bytte ut alla i startelvan förutom Ben Chilwell när Wigan besegrades i FA-cupens tredje omgång på lördagen och det är tydligt att Brendan Rodgers prioriterar detta möte med Dean Smiths mannar. Villa åkte ur FA-cupen efter förlusten mot Fulham men det som framförallt tynger ner ”Lejonen” från Birmingham är de långtidsskador laget drabbats av. Målvakten Heaton och forwarden Wesley kommer missa resten av säsongen på grund av allvarliga knäskador och hur bra än lagkapten Jack Grealish är kan han inte rädda Villa på egen hand. Ett utvilat hemmalag ska bara vinna här och ettan är en stark spik.

7. Lille – Amiens 1

Franska Ligacupen spelas även på onsdagen när Lille gästas av ”Enhörningarna” från Amiens. Hemmalaget avancerade i den franska cupen i helgen som var och passade på att vila sin främste målskytt Osimhen som endast spelade sista kvarten. Amiens fick se sig besegrade efter ett straffavgörande mot Rennes men får alltså snabb chans att studsa tillbaka i cupspelet. Känslan är ändå att ”Enhörningarna” kommer lägga fullt fokus på ligaspelet i vår med tanke på att man ligger på nedflyttningsplats. Vi räknar med ett roterande bortalag här då nästa ligamatch kommer redan till helgen. 1X ska vara tillräckligt.

8. PSG – St. Etienne

Kupongen avslutas i den franska huvudstaden på Parc des Princes när PSG gästas av de grönvita från Saint-Étienne i Ligacupen. De rödblå dominanterna leder ligan med sju poäng och en match tillgodo på tvåan Marseille, så räkna med en stark elva här. Claude Puels Étienne avancerade i den franska cupen och dessförinnan hade gästerna en välbehövlig vila efter en tyngre period i december. När lagen möttes i mitten av december vann PSG storstilat med 4-0 där det ska nämnas att Étienne fick spela med tio man i dryga timmen efter ett rött kort. Ettan skall givetvis med som första tecken men vi ser stort värde i att plocka med krysset. 

Bästa spiken!

Leicester 

Ett utvilat Leicester gästas av ett skadedrabbat och nedflyttningshotat Aston Villa. Även om Vardy är tveksam till spel här finns flertalet alternativ i offensiven med Gray, Ihenacho, Barnes och Pérez och ettan är bara pricka in och gå vidare. 

Kupongens luring!

Manchester United

Manchester United vann ett derby mot City för en månad sedan och trivs ganska bra med att kunna ligga lågt och kontra på Rashford och Martial. Får de till det fullt ut kan det bli bra.

Speltips & spelförslag på 32 rader

  1. Man United – Man City 1 2 
  2. Doncaster – Shrewsbury 1x 
  3. Hartlepool – Eastleigh 1x 
  4. Reims – Strasbourg 1x
  5. Valencia – Real Madrid 2
  6. Leicester – Aston Villa 1
  7. Lille – Amiens 1
  8. PSG – St. Etienne 1x

Speltips & spelförslag på 216 rader

  1. Man United – Man City 1×2 
  2. Doncaster – Shrewsbury 1x
  3. Hartlepool – Eastleigh 1×2 
  4. Reims – Strasbourg 1×2 
  5. Valencia – Real Madrid 2 
  6. Leicester – Aston Villa 1
  7. Lille – Amiens 1x
  8. PSG – St. Etienne 1x 

Skribent: Mathias

Skriven den 7 januari, 2020