Träningslandskamp: Sverige – Makedonien

Inför det stundande VM-kvalet, och de mycket viktiga matcherna mot Österrike och Färöarna, kommer Sverige att möta Makedonien i kväll, i ett genrep inför kvalet. Kollar man på oddsen är Sverige klar favorit.

Matchstart: 19:00
Plats: Swedbank Stadion, Malmö
TV: Tv4
Matchodds (1-X-2): 1,28 – 5,00 – 12,00 (William Hill)

Med tanke på den bleka insatsen mot Irland och generellt dåligt spel i VM-kvalet är dagens match mycket viktig för att få de olika lagdelarna att stämma, samtidigt som man vill skaffa sig självförtroende inför de kommande matcherna i VM-kvalet under juni månad.

Zlatan från start

Trots att det ?bara? är en träningslandskamp så kommer kommer Erik Hamrén ställa upp med en stort sett ordinarie elva.

En liten överraskning är att Albin Ekdal kommer att spela från start i denna träningsmatch. Främst på grund av att Rasmus Elm, Pontus Wernbloom och Anderas Svensson inte är tillgängliga till denna träningslandskamp, dock är alla tre uttagna till de två VM-kvalmatcherna i juni. Det ska bli mycket intressant att se vad Ekdal kommer att kunna bidra med i denna match, även om motståndet kanske inte är det bästa.

Sverige har haft en del bekymmer med skador och bortfall från truppen. Bland annat så har anfallaren Tobias Hysén lämnat återbud vilket innebär att man har få alternativ på topp. Johan Elmander kommer därmed att vara en viktig kugge i Sveriges anfall och kommer att starta i kvällens match, framför Zlatan Ibrahimovic.

Sveriges startelva

Andreas Isaksson
Mikael Lustig, Jonas Olsson, Andreas Granqvist, Oscar Wendt
Kim Källström, Albin Ekdal
Sebastian Larsson, Zlatan Ibrahimovic, Alexander Kacaniklic
Johan Elmander

Källa: Svenskfotboll.se

Sverige stor favorit

Kollar man på oddsen så är Sverige klar favorit mot Makedonien, som är rankat som 84:e bästa nation i världen. Ett spel på Sverige som vinnare hos William Hill ger låga 1,28 gånger pengarna. Ett spel på Makedonien som vinnare ger hela 12,00 gånger pengarna.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 3 juni, 2013