Tre lag utmanar favoriterna IFK

Allsvenskan är här igen och spelbolagen tror att IFK Göteborg vinner klubbens 19 SM-guld när säsongen summeras i höst. IFK utmanas enligt oddsen främst av Elfsborg, Malmö FF och de regerande mästarna AIK.

Men om man ska tro oddsen blir det återigen en kamp ända in på mållinjen. Det som talar till IFK Göteborgs fördel är dock att man har truppen intakt från ifjol samtidigt som man förstärkt med rutinerade Fredrik Risp som återvänder efter några år utomlands och GAIS lovande anfallare Pär Ericsson.

Andrahandsfavorit till att vinna Allsvenskan 2010 är Elfsborg. Boråsarna har precis som IFK Göteborg behållit stora delar av truppen från förra året. Helgi Danielsson är tyngsta tappet men kompetenta mittfältare finns det gott om i Elfsborg.

De regerande mästarna AIK är tredjehandsfavoriter, men att försvara ett SM-guld i fotboll är som bekant inte enkelt. Och AIK har precis som guldlagen brukar göra tappat viktiga kuggar. Klarar man fylla luckan efter Joos Hooiveld, Markus Jonsson och Ivan Obolo? Sebastian Eguren är förstås ett klipp.

Den sista av de riktigt heta utmanarna enligt oddsen är Malmö FF som efter år av misslyckanden nu tar sats mot ett nytt SM-guld. Offensiv talang finns i överflöd i truppen, får man bara till defensiven blir man farliga. Inte många lag kan konkurrera på anfallssidan där MFF har namn som Larsson, Figueredo, Ofere och Mehmeti. Det här kan bli MFF:s år.

Eller kan rentav något lag ur trion Kalmar FF, Helsingborg och Örebro blanda sig i toppstriden?

Odds Vinnare Allsvenskan 2010

Odds från :Unibet:
IFK Göteborg – 3,75
Elfsborg – 4,00
AIK – 5,00
Malmö FF -6,00
Kalmar FF – 10,00
Helsingborg – 10,00
Örebro – 15,00

Odds Online storsatsar på Allsvenskan

På Odds Online satsar vi stort på Allsvenskan. Du kan läsa om lagen, se länkar nedan, där du får ditt lags kommande matcher, resultat och odds på en egen sida.

Läs mer om: AIKBrommapojkarnaDjurgårdenElfsborgGaisGefleIFK GöteborgHalmstadHelsingborgHäckenKalmar FFMjällbyMalmö FFTrelleborgÅtvidabergÖrebro

Vi har också den aktuella tabellen, hela det allsvenska spelschemat och alla resultat. Glöm förstås inte bort att ta en titt på sidan med odds på den kommande omgångens matcher. Där jämför vi spelbolagens odds.

Premiäromgången i Allsvenskan 2010